Strony: [1] 2 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: Starość nie radość (Przeczytany 25401 razy)
|
Adrianek
Go
|
Mam takie pytanko dla znających zagadnienie, a dotyczące andropauzy. Czy mężczyzna będący na diecie optymalnej i stosujący „tłuste życie” od kilkunastu lat, a będący obecnie w okresie andropauzy, powinien kupować i zażywać reklamowane preparaty hormonalne. Czy może bardziej skupić się na jakimś dodatkowym sposobie odżywiania. Co jest szczególnie wskazanego do spożywania w okresie andropauzy. A może jeść normalnie, jak poprzednio, stosując dietę niskowęglowodanową i niczego innego nie zażywać? Dziękuję!!!
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
A może jeść normalnie, jak poprzednio, stosując dietę niskowęglowodanową i niczego innego nie zażywać?
To jest właściwa odpowiedź na Twoje pytanie. I unikaj jak ognia reklamowanych produktów.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Czy mężczyzna będący na diecie optymalnej i stosujący „tłuste życie” od kilkunastu lat, a będący obecnie w okresie andropauzy, powinien ....
To pytanie jest bardzo na czasie. Adrianek na 100% "obowiazkowo" powinien!!!! robic wszystko to, co pozwoli "zastopowac" SMIERCJedzenie(dieta) jest tylko jednym z "filarow" celowego postepowania. Dzisiejsza wiedza pozwala swobodnie zyc w pelni zdrowia co najmniej do 110-120 lat. Jest tylko jeden "szkopul" nalezy uzyskac wiedze jak to zrobic. Wiadomo, ze "za darmo" nikt kto sie na tym doskonale zna nie bedzie sie "gimnastykowal". Tak wiec pytanie brzmi, czy jestes gotowy za te wiedze zaplacic i cieszyc sie dlugim i zdrowym zyciem, czy wolisz sie karmic darmowymi zludzeniami?
|
|
|
|
|
|
|
Adrianek
Go
|
Ależ drogi niedźwiedziu, co ja bym tyle lat na tym świecie robił? Ale te 120 lat to ja tobie życzę, oraz więcej pogody ducha a mniej pazerności i komercji!!!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Jest taki koenzym Q w tabletkach, który może w podeszłym wieku przedłużyć radość życia - dać więcej energii (ATP), ale Ty chyba nie jesteś w aż tak zaawansowanym wieku?. PS Koenzym Q podnosi potencjał (z -0,32V w kompleksach I i II, do +0,04V w kompleksie III) w mitochondrialnym łańcuchu transportu elektronów, co ułatwia "rzucanie" protonów na rodnik tlenowy. Różnica potencjału między kompleks I a kompleks V wynosi 1,14V co odpowiada przepływowi 3,86 . 10 20 elektronów na sekundę, a z dwóch elektronów przechodzących przez komplet kompleksów - powstają trzy cząsteczki ATP!.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
toan rzekł: PS Koenzym Q podnosi potencjał (z -0,32V w kompleksach I i II, do +0,04V w kompleksie III) w mitochondrialnym łańcuchu transportu elektronów, co ułatwia "rzucanie" protonów na rodnik tlenowy. Różnica potencjału między kompleks I a kompleks V wynosi 1,14V co odpowiada 3,86 . 1020 elektronów na sekundę, a z dwóch elektronów przechodzących przez komplet kompleksów - powstają trzy cząsteczki ATP!. Eh... Toan, czasem jak się Ciebie czyta, to rzeczywiście można się nabawić "kompletu kompleksów'...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Krystyna! Jeśli Pan Dr Kwaśniewski poleca w podeszłym wieku k-Q10 (gdzieś na www.dr-k.pl w pliku dźwiękowym) to, aby nie były to "gołe słowa" dorzucam podręcznikowe uzasadnienie takiego postępowania.
|
|
|
|
|
|
|
andrzejkowy
Go
|
... chyba nie jesteś w aż tak zaawansowanym wieku?.
A ten wiek zaawansowany to ile lat kalendarzowych?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A to zależy od faktycznego wieku biologicznego. U jednego może być po trzydziestce, u drugiego po pięćdziesiątce, a u innego po setce.
|
|
|
|
|
|
|
andrzejkowy
Go
|
A to zależy od faktycznego wieku biologicznego.
A czy są jakieś kryteria biologiczne aby można było ustalić wiek biologiczny a w dalej kolejności podeszły wiek?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Oczywiście. Proponuję wpisać w google np: "ustalenie wieku biologicznego" albo "wiek kostny", albo "wiek metaboliczny", albo...
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
A czy są jakieś kryteria biologiczne aby można było ustalić wiek biologiczny a w dalej kolejności podeszły wiek?
Jest ich calkiem sporo. Mozna dosyc precyzyjnie okreslic ile zostalo zycia danej osobie. Paradoksalnie tym latwiej jest prognozowac, im danej osobie zostalo mniej zycia(mniejszy blad oszacowania). Oczywiscie ten "wiek biologiczny" jest "dynamiczny" w przeciwienstwie do "kalendarnego" co znaczy, ze odpowiednimi "zabiegami" mozna go zmieniac. Najzabawniejsze sytuacje powstaja, gdy ludzie "wierza", ze stosuja zabiegi przedluzajace zycie a faktycznie przyspieszaja opadanie "wieka trumny"
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Mozna dosyc precyzyjnie okreslic ile zostalo zycia danej osobie. To fakt. Są też symptomy widoczne "na pierwszy rzut oka", że widzi się... zdrową osobę.
|
|
|
|
|
|
|
andrzejkowy
Go
|
Proponuję wpisać w google np: "ustalenie wieku biologicznego" .......
Ustalenie w miarę przybliżonego wieku biologicznego nie jest tak zupełnie proste i jednoznaczne jak ustalenie wieku metrykalnego. Np wg http://www.drogerienatura.pl/studio_urody/1/42,pomoz_swoim_genom.htmlSprawdź, ile masz naprawdę lat Zapomnij o swojej dacie urodzenia. Wygląd zależy tylko od ogólnej sprawności, jędrności ciała i samopoczucia. Test pomoże ustalić twój biologiczny wiek. Jędrność skóry Złap w dwa palce fałdkę skóry na grzbiecie dłoni na 10 sekund. Jak długo potem znika ślad ? * fałdka znika natychmiast - twoja skóra ma około 20 lat * do 2 sekund - 30 lat * do 3 sekund - 40 lat * do 4 sekund - 50 lat * 5 sekund i dłużej - 60 lat i więcej Jędrność mięśni i stawów Gibkość ruchów zależy od sprężystości mięśni i stawów. Stań prosto, zsuń nogi. Spróbuj zrobić głęboki skłon w przód, aby palcami dłoni dosięgnąć podłogi. * dłoń leży na podłodze na podłodze - 20 lat * dotykasz podłogi czubkami palców - 30 lat * brakuje 10 centymetrów - 40 lat * brakuje 20 i więcej centymetrów - 50 lat i więcej [color=Pink]
No i tak można mieć skórę 20 dwudziestolatka a jędrność stawów 50 latka i więcej.To w końcu jaki ma się w tej sytuacji wiek biologiczny? [/color] Łatwiej jest z młodzieżą i dzieci http://www.univ.rzeszow.pl/przegmed.php?id=t2z1a9Wiek biologiczny (rozwojowy) Przez pojęcie wieku biologicznego (rozwojowego, fizjologicznego) należy rozumieć rzeczywisty poziom zawansowania we wzrastaniu i dojrzewaniu dziecka........
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Sprawdź, ile masz naprawdę lat
Zapomnij o swojej dacie urodzenia. Wygląd zależy tylko od ogólnej sprawności, jędrności ciała i samopoczucia. Test pomoże ustalić twój biologiczny wiek.
Jędrność skóry
Złap w dwa palce fałdkę skóry na grzbiecie dłoni na 10 sekund. Jak długo potem znika ślad ?
* fałdka znika natychmiast - twoja skóra ma około 20 lat * do 2 sekund - 30 lat * do 3 sekund - 40 lat * do 4 sekund - 50 lat * 5 sekund i dłużej - 60 lat i więcej
Jędrność mięśni i stawów
Gibkość ruchów zależy od sprężystości mięśni i stawów. Stań prosto, zsuń nogi. Spróbuj zrobić głęboki skłon w przód, aby palcami dłoni dosięgnąć podłogi.
* dłoń leży na podłodze na podłodze - 20 lat * dotykasz podłogi czubkami palców - 30 lat * brakuje 10 centymetrów - 40 lat * brakuje 20 i więcej centymetrów - 50 lat i więcej
To zart jakis jest. Moja skora ma 20 lat. Jedrnosc miesni ma 25 lat - podlogi dotykam palcami i kciukiem. Brakuje 4 cm aby polozyc cala dlon plasko. Moze jakis inny test? Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Jędrność skóry,przeprowadzilam test i oto wyniki: .....falda prawej reki rozprostowuje sie po 3 sek. =40 lat; .....a falda lewej reki,po 2 sek.=30 lat Jedrnosc miesni i stawow: ...dlonmi dotykam do podlogi,jednak nie przylegaja do niej calkowicie=30 lat: Czyli z powyzszego mieszcze sie w przedziale 30-40 lat ; Niezly wynik, jeszcze popracowac nad polepszeniem wyniku z "proby kwasniewskiego"mowiacej o stanie zyl i dlugowiecznosc murowana
|
|
|
|
|
|
|
andrzejkowy
Go
|
Moze jakis inny test?
Ja znalazłem w goolach właśnie tylko taki. Może ktoś potrafi podać inny..........
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Moze jakis inny test?
Ja znalazłem w goolach właśnie tylko taki. Może ktoś potrafi podać inny.......... Dla facetow. Jak mlode /mlodsze od Ciebie/ kobiety, pierwsze sie Tobie klaniaja to jestes stary. Jak Ty przestales sie pierwszy klaniac mlodszym kobietom, to jestes juz "na wylocie". Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
To ja miałem jeszcze gorszy przypadek!. Upuściłem klucze w kolejce w spożywczym i podniosła mi je dobrze wychowana nastolatka . Była szybsza, bo się zamyśliłem . Latka lecą...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
eee nie ściemniaj - zagapiłeś sie na nią
|