Autor
|
Wtek: ZIOŁA (Przeczytany 292155 razy)
|
lekarka
Go
|
|
Odp: ZIOŁA
« Odpowiedz #80 : 2008-08-16, 11:43:12 » |
|
Istotne jest, aby zjeść "żółtko"... Ważne, aby zdenaturować, bo łatwiej się trawi, choć może zmartwić to wielbicieli "kogla-mogla" Pacjenci zauważają, że niezdenaturowane jest lepiej strawne. Na twardo odbierane jest przez nich jako gorzej-strawne. lekarko a ja bym chyba nie zniosła łączenia mlecznych i owoców Też TO uznaję za błąd. "domniemane zachowania promocyjne" Ewy. nazwałabym to ... faktyczne zachowania promocyjne. Tak po prawdzie... Lubie ziola.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
« Odpowiedz #81 : 2008-08-16, 12:03:47 » |
|
Pacjenci zauważają, że niezdenaturowane jest lepiej strawne. Na twardo odbierane jest przez nich jako gorzej-strawne. I właśnie dlatego przeważnie są "pacjentami"
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #82 : 2008-08-16, 12:09:47 » |
|
Dokładnie.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #83 : 2008-08-16, 15:00:05 » |
|
Tłumacząc z polskiego na nasze: -Ci co lubią żółtka na twardo są raczej w lepszym stanie technicznym niż Ci co go nie lubią, albo -Ci którym miękko/twardo nie robi różnicy też raczej nie są moimi pacjentami, i -Ci którym nie szkodzą żółtka na twardo też raczej nie są moimi pacjentami.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
|
« Odpowiedz #84 : 2008-08-16, 16:16:22 » |
|
A ja tak chcialam w te wakacje Cie odwiedzic! Ale od m-cy zamienilam omlety i jajecznice na gotowane zoltka.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
« Odpowiedz #85 : 2008-08-17, 09:38:01 » |
|
Tłumacząc z polskiego na nasze: -Ci co lubią żółtka na twardo są raczej w lepszym stanie technicznym niż Ci co go nie lubią, albo -Ci którym miękko/twardo nie robi różnicy też raczej nie są moimi pacjentami, i -Ci którym nie szkodzą żółtka na twardo też raczej nie są moimi pacjentami. .....lekarko,czy to przez przejadanie sie(organizm przeciazony bialkiem zwierzecym) nadal nie toleruje jajek??Czy moze zbyt duzo weglowodanow???? nie chodzi mi o bialko jajka,tylko o same zoltka. myjac glowe zoltkami i wtedy, gdy niedoklanie splukuje ,(dolatuje mi zapach zoltka z wlosow),wtedy to wlasnie dostaje bolu glowy i ogolnego rozdraznienia. Jajka bardzo lubilam i odkad pamietam jadalam prawie codziennie.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
« Odpowiedz #86 : 2008-08-17, 14:27:49 » |
|
A ja tak chcialam w te wakacje Cie odwiedzic!
To zaoszczędziłaś 70zł. . Kodar, żółtka to tak dobre białko, że jest obwiniane o wszystkie nieszczęścia świata (ja w ten sposób obwiniam białka mleczne). Przejadanie się jest popularną chorobą. Przed sobą mam przekąskę z kapusty kiszonej i ogórków małosolnych nie wiem czy zapobiebnie ... popularnej chorobie.
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
|
« Odpowiedz #87 : 2008-08-18, 13:46:17 » |
|
Przejadanie się jest popularną chorobą. Przed sobą mam przekąskę z kapusty kiszonej i ogórków małosolnych nie wiem czy zapobiebnie ... popularnej chorobie. A ja robie kapuste kiszona wzbogacana wapniem. 1/2 lyzki stolowej rozdrobnionych skorupek z jaj na 1Kg kapusty w trakcie kiszenia. Czy przetlumaczyc to? http://www.cracow-life.com/news/news/928-Cabbage_Cure_No_Joke
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
« Odpowiedz #88 : 2008-08-19, 10:53:46 » |
|
A ja tak chcialam w te wakacje Cie odwiedzic!
To zaoszczędziłaś 70zł. . Kodar, żółtka to tak dobre białko, że jest obwiniane o wszystkie nieszczęścia świata (ja w ten sposób obwiniam białka mleczne). Przejadanie się jest popularną chorobą. Przed sobą mam przekąskę z kapusty kiszonej i ogórków małosolnych nie wiem czy zapobiebnie ... popularnej chorobie. ogorki malosolne,to jest to,wlasnie dostalam swieza dostawe od rodzinki ,miodzik bez miodu
|
|
|
|
|
|
|
chris
Go
|
|
« Odpowiedz #89 : 2008-08-19, 16:01:08 » |
|
Czego mi zazdrościsz Bea?
Ja wiem,pewnie zazdrosci Ci ze nie wpadla na pomysl zostania wspolautorka Diety Optymalnej. Jestes wielka. krzysztof ps.w zwiazku z wspolautorstwem DO,uwazam ze masz prawo domagac sie od dr Kwasniewskiego,co najmniej polowy KASY za wszystkie artykuly z dziennika zachodniego.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
« Odpowiedz #90 : 2008-08-19, 20:45:51 » |
|
...ps.w zwiazku z wspolautorstwem DO,uwazam ze masz prawo domagac sie od dr Kwasniewskiego,co najmniej polowy KASY za wszystkie artykuly z dziennika zachodniego...
Kase to maja " kandydaci" do stosowania DO Niestety NFZ jeszcze dlugo nie zaplaci(i dobrze), dlatego musza byc dobre wnioski z " TEGO" Ale ......
|
|
|
|
|
|
|
chris
Go
|
|
« Odpowiedz #91 : 2008-08-20, 16:48:07 » |
|
Kase to maja " kandydaci" do stosowania DO Niestety NFZ jeszcze dlugo nie zaplaci(i dobrze), dlatego musza byc dobre wnioski z " TEGO" Ale ...... [sub][/sub] Kandydaci maja zszargane nerwy i zrujnowane zdrowie,chwyca sie brzytwy by nie utonac. Jak rozumiem to forum ma dac szanse podania pomocnej dloni,w zgodzie z wiedza drK i praktyka optymalistow (dziwnym trafem betonowi-optymalisci maja swietne wyniki) Nie bylo jeszcze opty-forum aby,zabraklo poprawiaczy,naprawiaczy i innego rodzaju NFZ, sprzedawcow cudownych preparatow(aveo czy cus tam tez juz byl) pewnikiem to jakis kosmiczny magnetyzm przyciaga,juz nie wiem o co chodzi. Dziwny jest ten swiat... pozd krzysztof
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
« Odpowiedz #92 : 2008-08-20, 17:06:26 » |
|
...dziwnym trafem betonowi-optymalisci maja swietne wyniki...
To okreslenie " betonowi" niezbyt pasuje do "realu" Dla tych co " zyja" z tych, ktorzy juz tak doskonalego zdrowia nie maja(pomimo swietnych wynikow) nie jest to szczegolnie pocieszajacy " akcent"
|
|
|
|
|
|
|
chris
Go
|
|
« Odpowiedz #93 : 2008-08-21, 05:25:45 » |
|
...dziwnym trafem betonowi-optymalisci maja swietne wyniki...
To okreslenie " betonowi" niezbyt pasuje do "realu" Dla tych co " zyja" z tych, ktorzy juz tak doskonalego zdrowia nie maja(pomimo swietnych wynikow) nie jest to szczegolnie pocieszajacy " akcent" Nalezy Ci sie wyjasnienie,skad ten opty beton. A wiec taka latka zostali obdarzeni optymalisci ktorzy,jakis czas temu z niewiadomych powodow nie skorzystali z rad jakiegos wielkiego opty-lekarza co to udowodnil ze drK sie pomylil i nie potrafii sie do tego przyznac. Mnie osobiscie sie bardzo podoba. A te swietne wyniki to tak jakos wyszlo,betonowi sie nie badaja to jak maja miec swietne wyniki. pozd krzysztof
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
|
« Odpowiedz #94 : 2008-08-21, 14:44:47 » |
|
A wiec taka latka zostali obdarzeni optymalisci ktorzy,jakis czas temu z niewiadomych powodow nie skorzystali z rad jakiegos wielkiego opty-lekarza co to udowodnil ze drK sie pomylil i nie potrafii sie do tego przyznac.
Mnie osobiscie sie bardzo podoba.
opty-beton, no bardzo mi sie taka łatka podoba prywatnie jestem bardzo tolerancyjny dopóki sprawy nie dotykają mojej rodziny (w negatywnym sensie) a prawidłowe odżywianie (zasilanie) ma bezposredni wpływ na jakość życia mojej rodziny - więc przynajmniej raz moge być betonem i dobrze mi z tym
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
« Odpowiedz #95 : 2008-08-21, 15:43:57 » |
|
...A wiec taka latka zostali obdarzeni optymalisci ktorzy,jakis czas temu z niewiadomych powodow nie skorzystali z rad jakiegos wielkiego opty-lekarza co to udowodnil ze drK sie pomylil i nie potrafii sie do tego przyznac...
Chris doskonale wiesz, ze kazda " maszyne" mozna zepsuc kiedy do " majstrowania" zabiera sie " oferma batalionowa" Taki " nieudacznik" czyli " beneficjent selekcji negatywnej" zawsze bedzie glosil, ze on jest " wspanialy" tylko metoda " szkodliwa"
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
« Odpowiedz #96 : 2008-08-21, 18:44:41 » |
|
"beneficjent selekcji negatywnej"
Czytalem wiele Twoich odpowiedzi, w niektorych z nich mozna bylo spotkac wiele onomatopei jak i rowniez analogizmow. Teraz jakbys sposcil z tonu i serwujesz neologizmy wiec prosze Cie abys wytlumaczyl nam wszystkim co to znaczy " byc beneficjantem selekcji negatywnej", mozesz..prosze!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
« Odpowiedz #97 : 2008-08-21, 19:32:06 » |
|
...serwujesz neologizmy wiec prosze Cie abys wytlumaczyl nam wszystkim co to znaczy " byc beneficjantem selekcji negatywnej", mozesz..prosze!!!!!...
Witaj Adampio Juz o tym gdzies na forum pisalem, ale dla Ciebie moge napisac ponownie W Polsce od czasu „ dyktatury proletariatu” i obecnie w okresie „ III rp”, obowiazuje "zasada negatywnej selekcji", jest to konsekwencja aktywnosci „układu konfidentow PRL-owskich”ktory sprzyja promowania " komuszego poglowia". W dalszym ciagu " klony prymitywnych komuchow" praktycznie decyduja, kto w Polsce moze dostac szanse na "zycie w jelicie". " Uklad -zakala" dobiera ludzi lojalnych ale prymitywnych. Wszystko dziala wedle starej zasady BMW - bierny, mierny ale wierny. Polska faktycznie kierowana przez "komuszych beneficjentow" w takim systemie funkcjonuje, jako kraj straconych szans. Doslownie gdzie sie nie ruszysz, to spotykasz: "beneficjentow selekcji negatywnej"Sluzba Zdrowia, Zawody Prawnicze, Policja, Wojsko, Polityka doslownie na kazdym kroku
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
|
« Odpowiedz #98 : 2008-08-21, 19:39:47 » |
|
...serwujesz neologizmy wiec prosze Cie abys wytlumaczyl nam wszystkim co to znaczy " byc beneficjantem selekcji negatywnej", mozesz..prosze!!!!!...
Witaj Adampio Juz o tym gdzies na forum pisalem, ale dla Ciebie moge napisac ponownie W Polsce od czasu „ dyktatury proletariatu” i obecnie w okresie „ III rp”, obowiazuje "zasada negatywnej selekcji", jest to konsekwencja aktywnosci „układu konfidentow PRL-owskich”ktory sprzyja promowania " komuszego poglowia". W dalszym ciagu " klony prymitywnych komuchow" praktycznie decyduja, kto w Polsce moze dostac szanse na "zycie w jelicie". " Uklad -zakala" dobiera ludzi lojalnych ale prymitywnych. Wszystko dziala wedle starej zasady BMW - bierny, mierny ale wierny. Polska faktycznie kierowana przez "komuszych beneficjentow" w takim systemie funkcjonuje, jako kraj straconych szans. Doslownie gdzie sie nie ruszysz, to spotykasz: "beneficjentow selekcji negatywnej"Sluzba Zdrowia, Zawody Prawnicze, Policja, Wojsko, Polityka doslownie na kazdym kroku TEN POST ZOSTAL SCHOWANY NA KOMPIE ADAMAPIO. JEST BEZBLEDNY, NIE MA WIRUSOW, MA PODTEKST POLITYCZNY -ALE POLITYCZNIE- PRAWIDLOWY, DLATEGO POWINIENES GO ZACHOWAC. Dzieki Grizzzli. !!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
chris
Go
|
|
« Odpowiedz #99 : 2008-08-22, 17:24:14 » |
|
Taki " nieudacznik" czyli " beneficjent selekcji negatywnej" zawsze bedzie glosil, ze on jest " wspanialy" tylko metoda " szkodliwa" Lub ze ma wspaniala metode,a sam nie wie ze jest szkodnikiem-jakos bardziej mi pasuje do realu. krzysztof
|
|
|
|
|
|
|
|
|