Autor
|
Wtek: Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie (Przeczytany 1160290 razy)
|
|
Blackend
|
Polecam od razu źródło: Friedrich Hayek - "Droga do zniewolenia", ale nudne jak flaki z olejem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Właśnie kurier dostarczył mi książkę: Biblia leczy otyłość. Metoda oparta na zbilansowanej diecie.- Niezmienne prawdy, - naturalne leki, - najnowsze odkrycia medyczne. Mała książeczka, jeszcze nie wiem czy warta zakupu...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, że ta książka już wywarła największy wpływ na życie Reni...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przejrzałam, kompletne bzdury, takie jak zaleca IŻiŻ - łącznie z suplementami błonnikowymi, stewią, udziałem tłuszczu w diecie ok. 25-30%. I modlitwy... Witaminy i minerały w tabletkach. Poleca: "jedzenie raz lub dwa razy w tygodniu omletu przygotowanego tylko z jednego żółtka z trzema białkami i dodatkiem warzyw, usmażonego na oliwie z pierwszego tłoczenia" Fuj... Do pracy szkolnej może mi się przydać... Oni lubią bzdury...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A nie można najpierw przeczytać na Chomiku, a potem kupić? Nowości są na Chomikuj? Mnie przysyłają na e-pocztę informacje o nowościach książkowych z tej strony... http://www.practest.com.pl/
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To może i ta medycyna mitorondrialna już tam jest? Szczególnie druga i trzecia część mnie intryguje...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ni ma, jakby byla to bym nie pytal czy warto kupowywac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A to jak nie ma, to znaczy, że nie warto...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co wy na to? To moze byc przelomowe dzielo napisane przez polskich naukowcow Tylko troche drogie, ale za taka wiedze chyba warto Opis: Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym. Podejmują również tematykę związaną z suplementami diety, żywnością wzbogacaną i genetycznie zmodyfikowaną. http://www.naukowa.pl/Ksiazki/normy-zywienia-czlowieka-podstawy-prewencji-otylosci-i-chorob-niezakaznych--266619
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ledwo się ukazało i już - 18 %? No tak, promocja na zdrowie. Złożyłbym się po 9 dych, aby jak jak szybciej to wycofali . Nie czytając. Łanda pewnie jest promotorem? Pięknie się zazębi. A między tryby i tak nikt kija nie włoży.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Współautorem tej książki jest prof. Jarosz z IŻiŻ, to już wiadomo o czym jest ta książka: rolki, warzywa i pełnoziarniste "monki"... Tak, ten sam co powiedzial niedawno: - Popełniliśmy błąd, bo zabrakło wiedzy - stwierdził w imieniu środowiska prof. Mirosław Jarosz, dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia Zmiana od podstaw
Rewolucję widać na pierwszy rzut oka. Zboża zdeklasowały warzywa i owoce, pomiędzy którymi postawiono znak równości i... sport. Aktywność fizyczna oficjalnie została uznana za element niezbędny do bycia zdrowym człowiekiem.
Powód jest prosty: sport powoduje wydzielanie się korzystnych dla zdrowia substancji i ma znaczący wpływ na przemianę materii. Działa podobnie jak cenne składniki pokarmowe, z którymi wchodzi w korzystne dla nas interakcje, skutecznie zapobiega nadwadze i wydłuża życie. Prof. Jarosz zaznaczył, że powinien być uprawiany regularnie, najlepiej przez 30-45 minut dziennie.
http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/dieta,3016/aby-ludzie-nieco-lepiej-sie-odzywiali-i-nieco-wiecej-sie-ruszali,193568,0.htmlDlatego pytam czy warto kupic, jak takie "mozgi" ja napisaly Prawie stowka droga nie chodzi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Gdyby się ludziska trzymały wytycznych IŻiŻ, to byłoby całkiem nieźle.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dla kogo...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dla stosujących. Przecież to prawie Ww dr Kwaśniewskiego, może tylko ociupinę za mało białka i za dużo tłuszczu...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dla kogo... Dla mnie np .Dla mojej rodziny i znajomych również
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dla stosujących. Przecież to prawie Ww dr Kwaśniewskiego, może tylko ociupinę za mało białka i za dużo tłuszczu... "Prawie" robi wielką różnicę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|