Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Kontuzje....jak leczyc? (Przeczytany 74215 razy)
|
Ruler
Go
|
No cóż Ruler chciał zabłysnąc swoją rada , a sam ma niedoleczoną od prawie roku kontuzje Moze powinien skorzystać z Twoich rad MONIKAW ! ,które to w/g niego sa; ...dla jakiegoś ćwoka z pierwszej łapanki... Nie rozmawiam z Tobą!!! Umiesz tylko wybiórczo cytować posty kombinować i za wszeka cene starasz sie ośmieszyc każdego bo tylko tyle potrafisz. Jeśli juz cytujesz to nie zmieniaj treści a jeśli zmieniasz to nie umieszczaj tego jako cytat. A o prądach selektywnych napisałem jako o alternatywie która nie jest, jak by nie patrzeć, dietą.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ależ po co te nerwy ??? Najlepsze dla Ciebie ,na tą Twoją kontuzje niedoleczoną jest to co napisała MONIKAW ,a Ty już wiesz,jak to podsumowałeś
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Po paru tematach optymalno-sportowych nadszedl czas na nastepny temat: kontuzje!!! Byc moze sa "duszki", ktore myslaly, ze takie rzeczy sie optymalnym nie przytrafiaja. Ostatnio mam problem z prawym kolanem i lewym stawem barkowym. Ze stawem to byla troche dziwna sprawa, poniewaz moglem ruszac reka, podnosic ja do gory, nie moglem natomisat cofnac jej / odciagnac do tylu. Mialem uczucie jakby sciegna byly za krotkie. Ta kontuzje usunalem bardzo szybko jedzac ..(nie powiem co ) Podobne uczucie mialem z kolanem, ktorego nie moglem zgiac a nad samym kolanem "wyszedl" mi nowy miesien i generalnie mialem w okolicach nad kolanem uczucie pogrubienia, zbierania sie wody. Nie wiem trudno to opisac. Natomiast po przeciwnej stronie kolana, gdzie sa wiazadla/sciegna mialem uczucie jakby sciegna "przeskakiwaly". Pomyslalem, ze troche przeforsowalem i zrobilem sobie pare dni przerwy z plywaniem. NIemniej jednak interesuja mnie Wasze opinie na ten temat. Co to moze byc i jak sobie z tym poradzic? Adamiepio, czy myślałeś o prądach selektywnych? Ja przyznam się, że od jakiegoś czasu myślę o zastosowaniu ich, ale jak narazie nie wiem o nich wiele, tylko to co przeczytałem w skiążkach Dieta Optymalna i Tłuste Życie. Jakiś czas temu rozmawialem z jednym optymalnym o dość długim stażu dietowym(8-9lat) i on twierdził ze on z problemów związanych z stawami definitywnie wyleczył sie przez sesją prądów selektywnych. W książce z tego co pamiętam jak czyałem, autor podawał najwieksza skuteczność prądow selektywnych właśnie w leczeniu urazów stawowych. Ruler, jak ja tu w Danii zapytam o prady selektywne, to mnie posadza za rasizm, myslac, ze chce selekcjonowac ....moze ludzi albo moze co innego. Tu to jest zadupie Europy
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Ludzie......spokojnie!!!! Wiem, ze kolagen jest dobry, jem tlusto, pradow selektywnych tu nie dostane. Kazda rada jest dobra, tylko sie nie sprzeczajcie. Nie ma o co. Jedyne co mi pozostalo to rotacja
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mnie sie coś wydaje,że Ruler rotował
|
|
|
|
|
|
|
Ruler
Go
|
Ja się nie denerduję tylko mnie czasem docinki E irytują i czasem juz nie moge sie powstrzymać i nie zripostować...
Ja obecnie też nie miszkam w Polsce(Londyn) i raczej tutaj też mia mam ich co szukać, ale o prądach myślę poważnie. Ty pewnie też co jakiś czas odwiedzasz Polskę. Ja myśle zrobić to tak, teraz jak najwięcej sie dowiedzieć o sposobie stosowanie(ilość zabiegów na dana dolegliwość) i miejscach w których można z nich skorzystać, a wtedy jak bede w PL to myślę ze bede mogł poświęcić pól lub cały dzień zeby pojśc na taki zabieg PS.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
kangur chyba se sprezentowal aparacik o ile dobrze pamietam
|
|
|
|
|
|
|
Ruler
Go
|
Mnie sie coś wydaje,że Ruler rotował No tak kiedyś robiłem 6 tygodniową rotacje 6 dni bez mlecznych 1 mleczny Ogólnie dobrze się czułem ale jakiejś gwałtownej poprawy nie było. Teraz z perspektywy czasu moge powiedzieć ze zniknęły moje sporadyczne międzyłopatkowe bóle pleców, nie wiem czy to zasługa rotacji ale w sumie od czasu jej skonczenia jakoś nie wracają. Adampio, masz na myśli rotację mlecznych czy jakąś inną np zbóż?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Mnie sie coś wydaje,że Ruler rotował No tak kiedyś robiłem 6 tygodniową rotacje 6 dni bez mlecznych 1 mleczny Ogólnie dobrze się czułem ale jakiejś gwałtownej poprawy nie było. Teraz z perspektywy czasu moge powiedzieć ze zniknęły moje sporadyczne międzyłopatkowe bóle pleców, nie wiem czy to zasługa rotacji ale w sumie od czasu jej skonczenia jakoś nie wracają. Adampio, masz na myśli rotację mlecznych czy jakąś inną np zbóż? Mlecznych oczywiscie, zboz nie jadam.
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Ja się nie denerduję tylko mnie czasem docinki E irytują i czasem juz nie moge sie powstrzymać i nie zripostować...
Ale widzisz Władco jej o to właśnie chodzi sprowokować cie do riposty największa potwarz dla niej to olać ;P
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
slawek ma kota ;P
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
slawek ma kota ;P
Ale nie na kapeluszu
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna*Opty*
Go
|
slawek ma kota ;P
A jaki on śliczny!
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
slawek ma kota ;P
A jaki on śliczny! ale pazurki ma ostre przy tym
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Chyba poobgryzane
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Na wszelkie problemy ze stawami polecilabym kolagen, skory z golony, galarety wieprzowe, flaczki....
Ale po co? Przeciez kolagen to marne bialko w polowie czy nawet w 60% jest nieprzydatny.. No chyba ze ktos bardzo lubi smak tych skorek, chrzastek i galaret. Ja osobiscie wole zjesc wartosciowe bialko z watroby, serca, miesa, zoltka. Do tego witamina C i o wlasny kolagen nie trzeba sie martwic
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Wiem, ze kolagen jest dobry
No chyba ze tak
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ale widzisz Władco jej o to właśnie chodzi sprowokować cie do riposty największa potwarz dla niej to olać ;P Sławomir sie mści na mnie odkąd zwolniłam go jako kucharza u mnie w domu
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Na wszelkie problemy ze stawami polecilabym kolagen, skory z golony, galarety wieprzowe, flaczki....
Ale po co? Przeciez kolagen to marne bialko w polowie czy nawet w 60% jest nieprzydatny.. No chyba ze ktos bardzo lubi smak tych skorek, chrzastek i galaret. Ja osobiscie wole zjesc wartosciowe bialko z watroby, serca, miesa, zoltka. Do tego witamina C i o wlasny kolagen nie trzeba sie martwic Zenon, jak do tej pory nikt nie zapytal, co zrobilem, kiedy w jednym z pierwszych postow napisalem, ze nie powiem !!!!! Poniewaz poruszyles watek, powiem..... Bolu barka pozbylem sie wlasnie jedzac 1 gr wit C dziennie, przez dwa dni. Stosunek do "supek" kolagenowych mam podobny do Twojego, wole zjesc 10 zoltek albo podroby i witamine C.
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Ale po co? Przeciez kolagen to marne bialko w polowie czy nawet w 60% jest nieprzydatny.. No chyba ze ktos bardzo lubi smak tych skorek, chrzastek i galaret. Ja osobiscie wole zjesc wartosciowe bialko z watroby, serca, miesa, zoltka. Do tego witamina C i o wlasny kolagen nie trzeba sie martwic Zenon, jak do tej pory nikt nie zapytal, co zrobilem, kiedy w jednym z pierwszych postow napisalem, ze nie powiem !!!!! Poniewaz poruszyles watek, powiem..... Bolu barka pozbylem sie wlasnie jedzac 1 gr wit C dziennie, przez dwa dni. Stosunek do "supek" kolagenowych mam podobny do Twojego, wole zjesc 10 zoltek albo podroby i witamine C. No i brawo Jasiu! Tak gwoli scislosci nie jestem wrogiem wywarow. Wywary z kosci sam czasem jadam. Nie uwazam jednak by na tradzik pomagaly skorki, na stawy chrzastki a na paznokcie dobrze robily nozki
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2] 3 4
|
|
|