ZrobiĹam tiramisu na biszkopcie z KsiÄ Ĺźki Kucharskiej. DaĹam poĹowÄ skĹadnikĂłw jak na biszkopt w przepisie 518 i upiekĹam go w tortownicy. Gotowy biszkopt przekroiĹam poziomo - na dwa krÄ Ĺźki i oba nasÄ czyĹam kawÄ (bez alkoholu) i posmarowaĹam kremem. Ciasto wyszĹo niskie, taki cienki placek... PrzekroiĹam je wiÄc na poĹowÄ i naĹoĹźyĹam jednÄ czÄĹÄ na drugÄ . WyszĹo takie tiramisu a'la tort...raczej a'la póŠtortu...
biszkopt trza samemu upiec.  Tortowe póŠlitra , mascarpone 250, 12 şóĹtek .  I to jest optymalny krem.  Reszta j/w .  Miejsce surowych biaĹek jest w koszu. JuĹź siÄ przegryza. Â
DziÄki, Dobry CzĹowieku. Nie mogĹam znaleĹşÄ przepisu. W KK-700 chyba go nie ma. A biszkopt bÄdzie pieczony i to z samego rana. JuĹź "mojej Pani" powiedziaĹam... MoĹźesz dokĹadnie opisaÄ jak go robiliĹcie?