Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Proszę o pomoc w interpretacji wyników badań (Przeczytany 8784 razy)
|
Dario Ronin
Go
|
po 6 miesiącach DO zrobiłem badania krwi i ... podam tylko te w których jest pogorszenie ( chyba )
Było przed rokiem jest teraz
glukoza 64 110
OB 2 5
Cholesterol 208 302
HDL 77 92 LDL 118 193
trójglicerydy 66 83
PH (mocz) 6,5 6
żelazo 162
czy mam się czym przejmować ? Darek
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
po 6 miesiącach DO zrobiłem badania krwi i ... podam tylko te w których jest pogorszenie ( chyba )
glukoza 64 110
OB 2 5
Cholesterol 208 302
HDL 77 92 LDL 118 193
trójglicerydy 66 83
PH (mocz) 6,5 6
żelazo 162
Darek,chyba jednak sie przejadasz???wszystkie wyniki w porownaniu do poprzednich masz podwyzszone.A jak twoje samopoczucie??? Moim skromnym zdaniem niefachowca, poprzednie byly znacznie lepsze.Trojglicerydy,ktore mowia o ilosci zjadanych weglowodanow powinne byc do 70.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Kodar , dziękuję za opinię , jesteś życzliwą osobą . staram się nie przejadać , raczej jem mało , ale może masz rację muszę obniżyć ilości W , może i B . liczyłem na lekarkę , ale chyba nie zauważyła mojej prośby . Dar
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kodar , dziękuję za opinię , jesteś życzliwą osobą . staram się nie przejadać , raczej jem mało , ale może masz rację muszę obniżyć ilości W , może i B . liczyłem na lekarkę , ale chyba nie zauważyła mojej prośby . Dar
oczywiscie,ze moja opinia jest nieprofesjonalna,jednak chcialabym ci zasygnalizowac,ze cos jest nie tak ,koro twoje wyniki ulegly pogorszeniu. Zanim lekarka ci odpowie ,moze skorzystasz z wyszukiwarki???
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
tak , juz przeglądałem mnóstwo postów , ale rozumiesz konkretna rada do konkretnej sytuacji ...
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
tak , juz przeglądałem mnóstwo postów , ale rozumiesz konkretna rada do konkretnej sytuacji ... Dario,to moze napisz do lekarki na priva?
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
myślałem o tym , ale nie chcę sie narzucać , no może jednak napiszę , kiedyś Dar
|
|
|
|
|
|
|
goguś
Go
|
ale nie chcę sie narzucać
Ty sie chcesz umowic na randke czy spytac o wyniki? hehehe
|
|
|
|
|
|
|
Rajano
Go
|
glukoza 64 110
OB 2 5
Cholesterol 208 302
HDL 77 92 LDL 118 193
trójglicerydy 66 83
PH (mocz) 6,5 6
żelazo 162
Witam Żeby wynik trójglicerydów był "obiektywny",na 15 godzin, przed badaniem raczej nic nie jeść, pisała o tym Lekarka, poza tym, ważniejszy od poziomu cholesterolu jest poziom Homocysteiny (o którym większość lekarzy w ogóle nic nie wspomina), który też powinieneś zbadać. O Homocysteinie poczytaj w książce doktora Lutza, "Życie bez pieczywa" str. (116 - 118) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Lepsze te pierwsze. A czujesz się lepiej?
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
No to się doczekałem , czy czuję się lepiej ? i tak i nie . w pierwszych tygodniach bolała głowa , potem miałem dużo energii , zacząłem znowu ćwiczyć , teraz jest jakoś dziwnie ... szumy w uszach niestety nie mijają , plecy jeszcze bolą , język rano biały i ogólnie trochę zniechęcony jestem ... ale poza tym jest OK zbóż i mlecznych prawie nie tykam Dar
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Prawdopodobnie za bogatobiałkowo. Ćwiczysz? Wypij śmietanę na śniadanie co 5-7 dni. Może frytki? Może SAM boczek na śniadanie. Może za mało W. Co Ci nie smakuje z tego co jesz? Byleś uprzednio wegetarianinem, bądź miałeś jakieś choroby określane przez dra JK jako pastwiskowe? Może jesteś w ogóle przejedzony. Wtedy rosół, zupa jarzynowa, czy jakies inne warzywo (można je zjeść też bez tłuszczu) też jest ok. Warto nie łączyć jajek z szynką/boczkiem w posiłku. Jak chce Ci się słodkiego to za dużo B (czy alergenu/nietoleranta).
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Hm , więc tak , przypomnę , 45 lat ,178 cm , 72-74 kg , raczej szczupły , ćwiczę lekko dla siebie jak mam energię , kiedyś na DO 94 - 97 , stwierdziłem , że oszukuję jedząc owoce , więc przerwałem , choć czułem się nieźle wtedy. Wcześniej i później próbowałem różnych sposobów odżywiania , zawsze uzależniałem zdrowie od diety czy sposobu życia . Ostatnio ograniczyłem białko głównie jajka i trochę mięsa , wieprzowina , wołowina czasem ryba , masło klarowane , oliwa , smalec , czasami śmietana do omleta , frytki często jadam , bardzo lubię , boczek też lubię chociaż trochę mi się przejadł , nie byłem wegeterianinem , mam grupę B , po wejściu w DO zacząłem źle sypiać , teraz łykam Pramolan i jest lepiej , ostatnio ustaliłem proporcje BTW 40-120-60 ale chyba czasami przesadzam z W , nie zawsze ważę , ale raczej 100 g W nie przekraczam , trochę chaotycznie piszę , ale przeczytałem wszystkie Twoje posty , lekarko , i chyba mnie zrozumiesz dar
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...ale przeczytałem wszystkie Twoje posty , lekarko...
A co z Twoja "sakiewka" ??? Bowiem ona jest "przepustka" do zdrowia i dlugiego zycia, jesli ktos zechce wykorzystac ten "niezawodny klucz" Czy "jommasz" a jesli tak to czy postanowiles cos z niej przeznaczyc "dla lekarki" ??? Czy liczysz na "drapane-czytane" ???
|
|
|
|
|
|
|
goguś
Go
|
Czy przez problemy emocjonalne ludzie maja choroby ukladu pokarmowego,czy przez zle odzywianie maja problemy emocjonalne?
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
myślę że i jedno i drugie dzisiaj , ale mądra księga mówi , że to konsekwencja błędu prarodziców
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|