Autor
|
Wtek: Nasze pupile. (Przeczytany 1671304 razy)
|
Gavroche
|
A nie wiem. Ale coś powątpiewam w to, dużo ww zwiększa w społeczeństwie motywacje prokreacyjne. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że jest odwrotnie, ale nie zaryzykuję. Doktor Kwaśniewski wspomina wielokrotnie w książkach, że Imperium Brytyjskie powstało w wyniku zmiany modelu żywienia obywateli imperium. Zmiana polegała na zbliżeniu modelu żywienia tych ludzi bardzo blisko złotej proporcji. "Anglia w 1800 roku liczyła 10,50 mln ludzi, a w 1900 r. 37,00 mln ludzi" Stanisław Kurowski. Hmmmmmmmm, pierwszym warunkiem skutecznej propagandy jest to, że opiera się na prawdzie. Drugi warunek - jest często powtarzana. Ja nic nie m do propagandy, szczególnie wtedy kiedy jest konieczna Chcesz powiedzieć, że obszczymury z marginesu z 10 dzieci są bliżej złotej proporcji od dyrektora banku z jedynakiem?
|
|
|
|
|
|
|
buciaratti
Go
|
Propaganda propagandzie nie równa. Ani nie równa, ani nie tożsama Nicze powiedział, że poznanie przychodzi przez porównanie. A nie wiem. Ale coś powątpiewam w to, dużo ww zwiększa w społeczeństwie motywacje prokreacyjne. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że jest odwrotnie, ale nie zaryzykuję. Doktor Kwaśniewski wspomina wielokrotnie w książkach, że Imperium Brytyjskie powstało w wyniku zmiany modelu żywienia obywateli imperium. Zmiana polegała na zbliżeniu modelu żywienia tych ludzi bardzo blisko złotej proporcji. "Anglia w 1800 roku liczyła 10,50 mln ludzi, a w 1900 r. 37,00 mln ludzi" Stanisław Kurowski. Hmmmmmmmm, pierwszym warunkiem skutecznej propagandy jest to, że opiera się na prawdzie. Drugi warunek - jest często powtarzana. Ja nic nie m do propagandy, szczególnie wtedy kiedy jest konieczna Chcesz powiedzieć, że obszczymury z marginesu z 10 dzieci są bliżej złotej proporcji od dyrektora banku z jedynakiem? A co to są te "obszczymury" i "margines"? Bez zdefiniowania tych pojęć to ja się nie podejmuję odpowiedzi na to pytanie. Po za tym ja jest tolerancyjny na wszystkie boki i strony więc nikomu nie będę narzucał żadnej interpretacji Podałem suche dane. Niestety, przez to, że jem o około pół kilo tygodniowo mniej glukozy niż zaleca IZIZ to zapomniałem podać dane opracowane. Anglia w 1800 r. produkowała 190 tyś. ton surówki żelaza, a w 1900 r. - 9100 tyś. ton surówki żelaza, a więc produkcja na jednego mieszkańca wzrosła z 0,0181 t w czasie do 0,246 t w czasie roku S. Kurowski, Historyczny proces wzrostu gospodarczego.Więc średnia wydajność pracy, czyli wydajność pracy jednego mieszkańca wzrosła ponad 13 razy. To już jest chyba siła diety pasterskiej, ale tylko zgaduję A ta surówka żelaza to chyba lepsza niż tory kolejowe, jako źródło żelaza XDDDDD Wnioski sami wyciągnijcie. Na moje oko to istnieje duża korelacja pomiędzy rozwojem gospodarczym narodu a jego potencjałem demograficznym (np. Indie, Chiny). Skład diety także z tym koreluje (np. Japonia).
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Propaganda propagandzie nie równa. Ani nie równa, ani nie tożsama Nicze powiedział, że poznanie przychodzi przez porównanie. U mnie przez rozpoznanie w szybkim czasie quote author=buciaratti link=topic=3989.msg589918#msg589918 date=1598994676] A nie wiem. Ale coś powątpiewam w to, dużo ww zwiększa w społeczeństwie motywacje prokreacyjne. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że jest odwrotnie, ale nie zaryzykuję. Doktor Kwaśniewski wspomina wielokrotnie w książkach, że Imperium Brytyjskie powstało w wyniku zmiany modelu żywienia obywateli imperium. Zmiana polegała na zbliżeniu modelu żywienia tych ludzi bardzo blisko złotej proporcji. "Anglia w 1800 roku liczyła 10,50 mln ludzi, a w 1900 r. 37,00 mln ludzi" Stanisław Kurowski. Hmmmmmmmm, pierwszym warunkiem skutecznej propagandy jest to, że opiera się na prawdzie. Drugi warunek - jest często powtarzana. Ja nic nie m do propagandy, szczególnie wtedy kiedy jest konieczna Chcesz powiedzieć, że obszczymury z marginesu z 10 dzieci są bliżej złotej proporcji od dyrektora banku z jedynakiem? A co to są te "obszczymury" i "margines"? Bez zdefiniowania tych pojęć to ja się nie podejmuję odpowiedzi na to pytanie. Po za tym ja jest tolerancyjny na wszystkie boki i strony więc nikomu nie będę narzucał żadnej interpretacji Podałem suche dane. Niestety, przez to, że jem o około pół kilo tygodniowo mniej glukozy niż zaleca IZIZ to zapomniałem podać dane opracowane. Anglia w 1800 r. produkowała 190 tyś. ton surówki żelaza, a w 1900 r. - 9100 tyś. ton surówki żelaza, a więc produkcja na jednego mieszkańca wzrosła z 0,0181 t w czasie do 0,246 t w czasie roku S. Kurowski, Historyczny proces wzrostu gospodarczego.Więc średnia wydajność pracy, czyli wydajność pracy jednego mieszkańca wzrosła ponad 13 razy. To już jest chyba siła diety pasterskiej, ale tylko zgaduję A ta surówka żelaza to chyba lepsza niż tory kolejowe, jako źródło żelaza XDDDDD Wnioski sami wyciągnijcie. Na moje oko to istnieje duża korelacja pomiędzy rozwojem gospodarczym narodu a jego potencjałem demograficznym (np. Indie, Chiny). Skład diety także z tym koreluje (np. Japonia).
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale coś powątpiewam w to, dużo ww zwiększa w społeczeństwie motywacje prokreacyjne.
Podałem suche dane.
Wnioski sami wyciągnijcie. Na moje oko to istnieje duża korelacja pomiędzy rozwojem gospodarczym narodu a jego potencjałem demograficznym (np. Indie, Chiny). Skład diety także z tym koreluje (np. Japonia).
Możesz sobie powątpiewać, ale fakty są faktami, od początku neolitu. Nie podałeś żadnych danych, tylko swoje widzimisię. Wnioski już wyciągnięte ze sto lat temu, nie ilość ludzi, a ich jakość stanowi o potędze.
|
|
|
|
|
|
|
buciaratti
Go
|
Możesz sobie powątpiewać, ale fakty są faktami, od początku neolitu. Peja śpiewał "i nie zmienia się nic, i nie zmienia się nic" A antykoncepcji do dzisiaj nie wynaleźli. Wnioski już wyciągnięte ze sto lat temu, nie ilość ludzi, a ich jakość stanowi o potędze. To Chińczycy czy w szczególności Hindusi są wartościowi? Oczywiście z całym szacunkiem dla Chińczyków i Hindusów. Poza tym ja nie wiem co to są widzimisię. Zdefiniuj i udowodnij. Nie przystoi człowiekowi nauki posługiwać się stereotypami (pozytywnymi i negatywnymi) w sferze poznawczej. No chyba, że ktoś jest ignorantem albo został w epoce informacji łupanej. To wtedy pardon.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciągle czegoś nie wiesz i prosisz o definicję, nie jesteś przygotowany do rozmowy. Mnie to wystarczy, dziękuję za uwagę.
|
|
|
|
|
|
|
buciaratti
Go
|
A ty nie wiesz o czym mówisz. Jest taka choroba. Ja bym mógł zanegować pewne rzeczy, ale negacja niewiadomoczego to jest niewiadomo co, a niewiadomo jakie choroby powinien leczyć niewiadomokto.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli miałem rację. Coraz lepiej mi idzie ocenianie interlokutora przez drut.
|
|
|
|
|
|
|
buciaratti
Go
|
No i co znaczy nieprzygotowany? To kolejny stereotyp? Stereotyp różni się od pojęcia tym, że niesie za sobą dużą wartość emocjonalną a prawie żadną informacyjną. W przypadku pojęcia jest odwrotnie? Zaproponuj konwencję terminologiczną - podefiniuj terminy, dopiero będziemy mogli pogadać. Nie potrafisz zdefiniować słów, które używasz to nie jest moją sprawa. Ja takich nie używam (przynajmniej staram się ).
|
|
|
|
|
|
|
buciaratti
Go
|
Czyli miałem rację. Coraz lepiej mi idzie ocenianie interlokutora przez drut. No fakt. Miałeś rację. Możesz otworzyć teraz klinikę leczenia drute... ekhm, znaczy się leczenia przez drut.
|
|
|
|
|
|
|
buciaratti
Go
|
Jeszcze polecam nie wierzyć mi na słowo, tylko sprawdzić w gusowskich rocznikach statystycznych, że w 89. roku w Polsce współczynnik dzietności ledwo przekraczał 2 (warunek konieczny, żeby występowała reprodukcja prosta, czyli żeby rodziło się tyle ludzi ilu umiera). Ten współczynnik stałe spada do dziś. Do dzisiaj w Polsce nie ma zastępowalności pokoleń. Niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę. Czyli co? Jeśli nie mamy dużej ilości to chyba mamy dużą jakość obszczymurów? Tak by wychodziło ze wzorca Gavrosza. Bo wiadomo, że Polska jest potęgą właśnie przez jakość swojego naroda
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Czyli miałem rację. Coraz lepiej mi idzie ocenianie interlokutora przez drut. To tak jak mi, bo lepiej odchudzić człowieka przez drut nie idzie
|
|
|
|
|
|
|
buciaratti
Go
|
I już wiadomo, że drut jest cacy cacy partia pracy Dystansowanie społeczne to dopiero stereotyp (no chyba, że się to zdefiniuje). Jeszcze niedawno wiadomo, że to tfu, samo zło, dzisiaj też cacy.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26795
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wczoraj ochroniarz z galerii przyniósł mi do sklepu, jako szczura oczywiście, oposa z Ameryki Północnej, bo "nam musiał uciec". https://pl.m.wikipedia.org/wiki/OposWidocznie przyjechał z czymś na SAM. Zwierzątko było skrajnie odwodnione i bardzo chude, założyłem mu podskórnie kroplówkę z płynu Ringera plus kapkę glukozy. Właśnie dostałem telefon od pracownicy, że niestety biedny skubaniec odszedł.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Zawsze szkoda, jak się człowiek już zaangażuje.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dobrze, że wcześniej nie zatłuk go kto, jako szcura właśnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Dziś pierwszy raz po zakupie ujawnił się za dnia drewniak w akwarium! Najważniejsze, że żyje! Śliczna rybka - taka z wyglądu "żywa skamieniałość"...
|
|
|
|
|
|
|
|
|