Opal
Go
|
To już jestem pewna, że mi sąsiad podkupuje masło w miejscu zamieszkania, teraz będę musiała ganiać po nie na Zatorze
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Na zatorzu jest nawet tańsze
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A to wychodzi w takim razie i taniej, i zdrowiej, jak się trzeba po nie przespacerować. Jazda samochodem może odwrócić tę kalkulację!
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
A to wychodzi w takim razie i taniej, i zdrowiej, jak się trzeba po nie przespacerować. Jazda samochodem może odwrócić tę kalkulację! Nie jest tak źle Przy jeździe samochodem - kalkulacja jest wprost proporcjonalna do ilości zakupionych dóbr konsumpcyjnych i bardziej zyskowna przy zminimalizowaniu straty czasu. Spacerować to ja wolę w odwrotnym kierunku - łąkami, lasami.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
kalkulacja jest wprost proporcjonalna do ilości zakupionych dóbr konsumpcyjnych "Kupuj więcej niż potrzebujesz" - na tej strategii psychologicznej robienia zakupów opiera się handel w sklepach wielkopowierzchniowych
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
"Kupuj więcej niż potrzebujesz"...
Dwa masła to już nie jedno, a jeszcze nie nadmiar. Trzy śmietany to nie dwie w każdym razie koszt przejazdu się rozkłada i nie potrzeba codziennie biegać na zakupy. Jest czas na poczytanie, rozrywkę - same korzyści.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
No wiem, że 6kg proszku do prania, to nie 24kg, rolka papieru toaletowego, to nie pięć zgrzewek, "Ludwik" 5l - to nie mała flaszeczka... A wszystko taniej. Fakt, same korzyści Raz na kwartał i z głowy
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Rolka papieru raz na kwartał? Co Wy do sąsiadów chodzicie? ))))
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Rolka papieru raz na kwartał? Co Wy do sąsiadów chodzicie? )))) Z sąsiadami trzeba dobrze żyć Tylko czy "żyć" potrzebuje ich papieru?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
)))))
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Wczoraj robiłam sobie badanie dna oka i zapytałam panią doktor czy nie widzi jakiś zmian miażdzycowych, stwierdziła że nic takiego nie widzi, tylko prawe oko cala tarcza ma takie białe zamglenie, ze to jakieś przetrwałe pochewki na nerwach, wrodzone, pomyślałam ze to może po wypadku od kręgosłupa szyjnego , nie mam pojęcia ....ale dobrze widzę na to oko...poza tym dała mi recepte na okulary do czytania, 1,25....hi starość nie radość...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
starość nie radość... Młodość też nie wieczność No i było tam leźć?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Violu,
może trochę stosownych ćwiczeń? W księkarniach można znaleźć stosowne podręczniki, np Litwinowa. Okulary na ile pomagają na tyle i szkodzą przyczyniając się do pogłębiania wady. Mnie ćwiczenia i ŻO pomogły zdjąć 5 dioptrii.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Violu,
może trochę stosownych ćwiczeń? W księkarniach można znaleźć stosowne podręczniki, np Litwinowa. Okulary na ile pomagają na tyle i szkodzą przyczyniając się do pogłębiania wady. Mnie ćwiczenia i ŻO pomogły zdjąć 5 dioptrii.
Ja te okulary tylko do czytania będę miała....bo faktycznie przy czytaniu muszę troche oddalić tekst...tak na codzięń nie będę nosić okularów bo nie ma takiej potrzeby....zresztą nie wyobrażam sobie tego mam nadzieję że z czasem będę miała "sokoli wzrok", przez moment nawet w to nie wątpię...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Młodość też nie wieczność No i było tam leźć? blacked robiłam badania okresowe w pracy....miedzy innymi okuliste mi zapodali...jeszcze ginekolog mnie czeka psiakrew....
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
...jeszcze ginekolog mnie czeka psiakrew.... Boże, że mnie oszczędziłeś i jestem facetem )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pacjentką byś nie mógł zostać, ale ginekologiem, jak najbardziej )
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
...jeszcze ginekolog mnie czeka psiakrew.... Boże, że mnie oszczędziłeś i jestem facetem ) haha blacked powiem Ci ze nie taki "diabeł straszn", najgorzej wejść na tzw."koze" haha, potem już "z górki"....
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Violu,
Ja te okulary tylko do czytania będę miała....bo faktycznie przy czytaniu muszę troche oddalić tekst...tak na codzięń nie będę nosić okularów bo nie ma takiej potrzeby....zresztą nie wyobrażam sobie tego mam nadzieję że z czasem będę miała "sokoli wzrok", przez moment nawet w to nie wątpię...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
mam nadzieję że z czasem będę miała "sokoli wzrok", przez moment nawet w to nie wątpię... witaj adamel ! bardzo cieszy mnie to że nowych użytkowników przybywa, domyslam sie iż chcialeś coś napisać tylko Ci nie wyszło, śmiało! dyskutantów nigdy za wielu...
|
|
|
|
|
|
|
|