halina
Gość
|
  Witam. Od roku stosuje ZO,wszystko piÄknie Ĺadnie,schudĹam 15 kilo.BĂłle krÄgosĹupa przeszĹy a byĹam skazana na co dwu tygodniowe zastrzyki przeciw bĂłlowe w krÄgosĹup.Lekarze rozkĹadali juĹź tylko rÄce. Niestety od paru tygodni mam cukier pow. 180. Od piÄciu dni biorÄ znowu insulinÄ w injekcjach bo po prostu nie wiem co juz robiÄ.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Za duĹźo wÄglowodanĂłw, czy za duĹźo biaĹka? Na wszelki wypadek warto skontrolowaÄ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
  Witam. Od roku stosuje ZO,wszystko piÄknie Ĺadnie,schudĹam 15 kilo.BĂłle krÄgosĹupa przeszĹy a byĹam skazana na co dwu tygodniowe zastrzyki przeciw bĂłlowe w krÄgosĹup.Lekarze rozkĹadali juĹź tylko rÄce. Niestety od paru tygodni mam cukier pow. 180. Od piÄciu dni biorÄ znowu insulinÄ w injekcjach bo po prostu nie wiem co juz robiÄ.
A ten cukier to jest na czczo?
|
|
|
|
|
|
|
halina
Gość
|
Tak,na czczo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"halina" mam jeszcze jedno pytanie: miaĹaĹ kontakt z lekarzem optymalnym?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przy takim porannym poziomie cukru potrzebne by byĹy indywidualne zalecenia lekarskie, szczegĂłlnie ustalenie dziennego BTW.
|
|
|
|
|
|
|
halina
Gość
|
Niestety nie mialam nigdz kontaktu z lekarzem optymalnym. Potrzeboje namiary na optymalnych w Berlinie.Dzis rano mialam 240 cukru,12 jednostek insuliny i tabletki i spadlo do 67,prawie zaslablam.Prosze napiszcie jakies kontakty i ev.lekaza w Berlinie.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Ja o Ĺźadnym w Berlinie nie wiem. ProponujÄ zadzwoniÄ do OgĂłlnopolskiego Stowarzyszenia Bractw Optymalnych, moĹźe tam bÄdÄ
umieli pomĂłc - kontakty na stronie OSBO.
ALbo do lekarza optymalnego w Polsce, moĹźe coĹ poradzi. BiaĹko i wÄglowodany skontrolowane?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie mam namiarĂłw na lekarza optymalnego w Niemczech (moĹźe ktoĹ ma?), ale mam nr telefonu na dyĹźur telefoniczny do PoznaĹskiego Centrum ĹťO w Poznaniu : czynny w kaĹźdy wtorek od 19:00 - 22:00. (61) 851 55 92
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
CoĹ jeszcze. Na forum jest duĹźy wÄ
tek Cukrzyca. MoĹźna sprobowaÄ siÄ radziÄ osĂłb, ktore z cukrzycy wyszĹy, rĂłwnieĹź na priv.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Halina, podaj jeszcze przykladowe dzienne posilki. Czyli napisz dokladnie co jesz! Ile masz lat, ile wazysz, co robisz, jakie owoce jesz na co dzien i ile?
|
|
|
|
|
|
|
halina
Gość
|
StosujÄ caĹy czas - pierwsze dwa tygodnie- .jestem rencistkÄ
mam 61 lat.OkoĹo godziny 18.00 jem kiwi lub pòĹ banana.WaĹźÄ 70 kilo.
|
|
|
|
|
|
|
halina
Gość
|
Przepraszam , odnoĹnie wagi to waĹźÄ juĹź 88 kilo bo strasznie znowu tyjÄ. Jak ustaliÄ BTW? Z ksiÄ
Ĺźek nic nie rozumiÄ
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Halina , proponujÄ odpowiedzieÄ na pytania Adampio. Za duĹźo wÄglowodanĂłw? Za duĹźo biaĹka? Trzeba szukaÄ przyczyny, a bez informacji nie ma organizacji.
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
halina
Gość
|
KontaktowaĹam siÄ juĹź z w.w osobÄ
przez syna , niestety nie jest to lekarz tylko bardzo zawansowany optymalny. Niestety teĹź nie ma namiaru na lekarza optymalnego.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
OdĹwieĹźam temat, gdyz u mojej mamy ktora juz ponad 1 rok stosuje DO pojawila sie cukrzyca? Tnz wyglada to tak na czczo ma cukier 107 (norma 120)-wiec tu ok ale po 1 godz ma 180 a norma jest 160 i ten wynik po 2 godz dopiero miesci sie w normie. Czy ktos mila podobnie?? Prawdopodobnie od tego ma wlasnie ok 1h po posilku kolatanie serca. Prosze o wypowiedzi jesli ktos moze podsunac jakis pomysl ??
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A przed DO miaĹa cukrzycÄ?
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Nie
|
|
|
|
|
|
|
friga
Gość
|
Bede jutro u niej to zobacze jak jada i napisze jadlospis z 1 dnia raczej wszytsko bilansuje i liczy w zeszycie, dlatego mnie to zaskoczylo ze nagle cukier wyszedl wysoki
zawsze po obiedzie a na obiad jada przewaznie 100g ziemniakow 100g miesa np karkowka 100g brokuly wszytsko zalane smalcem kolo 40g i po takim zestawei skacze cukier dosc wysoko ale tylko po 1h inne wyniki raczej ma w normie (na czczo i po 2h, chodz i tak wyzsze niz nizsze)
calosc zdiagnozowalysmy przez przypadek bo calay czas chodzi po kardiologach co to jest i nikt jej nie moze pomoc a ze ja jestem w ciazy to robie sobie co jakis czas cukier i dalam jej teraz glukometr tak dla samokontroli i masz...wyszlo...
|
|
|
|
|
|
|
|