Zonia
Go
|
Spóźnione, ale naprawdę szczere życzenia: wszystkiego najpiękniejszego, dla zeto
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Milo wejsc na forum i przeczytac takie posty. Dziekuje Wam kochani.
Ufam, że i w tym roku będzie podobnie. Nie było...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziś jest święto tłustojadów, wobec czego... Był sobie mały, pulchniutki pączek. Był okrąglutki i nie miał rączek. Z wierzchu miał piękną, chrupiącą skórkę, A w środku dziurkę. Na konfiturkę!
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
To święto nie ma nic wspólnego z tłustościami, a raczej węglowodanami i znowu naród daje się oszukiwać. Ja robię 'prwdziwy' tłusty czwartek : będzie golonka, boczek, jajka w majonezie i ... jakieś ciesto Teresy Stachurskiej-pychota.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja się dałam wciągnąć (aby rodzinka nie jadła pączków ze sklepu) i już mam ciasto na chruściki i pączki (jedno i to samo) przygotowane (z połowy tych składników). http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97Teraz godzinkę będzie rosło...Dla siebie też bym nie piekła...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziękuję Halino Ch.! Specjalnie tak spreparowałem wierszyk żeby ani razu nie sprofanować słowa "tłusty", a żeby zachęcić Was do dialogu. To co, że posłużyłem się brzydką emocją, ale skoro nie mogę inaczej... Odkąd sięga moja świadoma pamięć (30-40), nie byłem w stanie zjeść pączka bez popijania. Od wielu lat wiem dlaczego. W samym pączku nie ma niebezpieczeństwa, ono jest w emocjach, ale to już inny dialog. Świętujmy dzień tłuszczojadów. Mój Przyjaciel, przekazał mi i Wam informację, że po "naprawie" będziemy wiedzieć kto wróg, a kto przyjaciel; co jest dobrem, a co jest złem. Wiecie, czy się tylko boicie? (przepraszam za te niedobre emocje, ale świetnie mnie wyszkolono i to na bardzo długim dystansie!) Świętujmy!!!
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
to nie jest tlusty czwartek tylko korytkowy czwartek aby tradycji stalo sie za dosc piecze sie u mnie w piekarniku sernik migdalowy optymalny
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dzięki Ci Gwidon Dla korytkowych korytkowy, a dla tłustojadów tłusty. Tylko tym pierwszym nazwy się pomyliły. Świętujmy! Bo to nasz dzień prawidłowo nazwany. A co tam kto sobie dzisiaj do buzi wepchnie to jego sprawa, tylko niech w trakcie tej czynności nie popija.
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
A ja się dałam wciągnąć (aby rodzinka nie jadła pączków ze sklepu) i już mam ciasto na chruściki i pączki (jedno i to samo) przygotowane (z połowy tych składników). http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97Teraz godzinkę będzie rosło...Dla siebie też bym nie piekła... Ja też. Wykorzystałam ten właśnie przepis ale wszystko zmniejszyłam dziesięciokrotnie i wyszło 4 pączki. Za wielkiego nadużycia nie było a tradycja została zachowana. Smiesznie się robi pączki z ciasta , które mięści sie w garści Uważam, że to dobry pomysł bo pewne jest, że z ilością się nie przesadzi i szybciutko i lekko sie je robi. Polecam . A jakie dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziękuję amfo. To miły wieczór.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja się dałam wciągnąć (aby rodzinka nie jadła pączków ze sklepu) i już mam ciasto na chruściki i pączki (jedno i to samo) przygotowane (z połowy tych składników). http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=97Teraz godzinkę będzie rosło...Dla siebie też bym nie piekła... Ja też. Wykorzystałam ten właśnie przepis ale wszystko zmniejszyłam dziesięciokrotnie i wyszło 4 pączki. Za wielkiego nadużycia nie było a tradycja została zachowana. Smiesznie się robi pączki z ciasta , które mięści sie w garści Uważam, że to dobry pomysł bo pewne jest, że z ilością się nie przesadzi i szybciutko i lekko sie je robi. Polecam . A jakie dobre. Bardzo dobry pomysł. Ale nie przy mojej rodzinie...
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
Dziękuję amfo. To miły wieczór. Ja bardzo lubię nasze polskie tradycje. Wkurzają mnie te "halołyny i tym podobne. Tłusty czwartek jest sympatyczny, w pracy częstujemy się pączkami (kupnymi). Biorę wszystkie a potem częstuję nimi ptaki. Tylko proszę nikomu o tym nie mówcie. I wszyscy są zadowoleni. A jak się wszyscy cieszyli, że ja będę jeść paczki. Nie wiem czemu ludzi denerwuje to, że jem inaczej.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Nie wiem czemu ludzi denerwuje to, że jem inaczej. Mnie to u Ciebie nie denerwuje, ale widocznie nie jestem ludziem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziękuję amfo. To miły wieczór. Ja bardzo lubię nasze polskie tradycje. Wkurzają mnie te "halołyny i tym podobne. Tłusty czwartek jest sympatyczny, w pracy częstujemy się pączkami (kupnymi). Biorę wszystkie a potem częstuję nimi ptaki. Tylko proszę nikomu o tym nie mówcie. I wszyscy są zadowoleni. A jak się wszyscy cieszyli, że ja będę jeść paczki. Nie wiem czemu ludzi denerwuje to, że jem inaczej. To jest dziwne. Jarosze tak ludzi nie wkurzają...
|
|
|
|
|
|
|
afmfo
Go
|
... Nie wiem czemu ludzi denerwuje to, że jem inaczej. Mnie to u Ciebie nie denerwuje, ale widocznie nie jestem ludziem. Och jak fajnie, ze jest ktoś taki . Jesteś fajnym ludziem.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
To święto nie ma nic wspólnego z tłustościami, a raczej węglowodanami i znowu naród daje się oszukiwać. Ja robię 'prwdziwy' tłusty czwartek : będzie golonka, boczek, jajka w majonezie i ... jakieś ciesto Teresy Stachurskiej-pychota. Znaczy, moje wynalazki mają sukces Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Staram się. I coraz łatwiej mi to przychodzi. Choć nie bez udziału niejakich Kwaśniewskich. Perfekcyjnie mnie równoważą.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To święto nie ma nic wspólnego z tłustościami, a raczej węglowodanami i znowu naród daje się oszukiwać. Ja robię 'prwdziwy' tłusty czwartek : będzie golonka, boczek, jajka w majonezie i ... jakieś ciesto Teresy Stachurskiej-pychota. Znaczy, moje wynalazki mają sukces Dziękuję Cieszy mnie Twój sukces i też dziękuję. Oczywiście w swoim imieniu.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Fajna to była uroczystość. Każdy jadł to, co przyniósł. Ciekawe, czy jak się spotkamy naprawdę i nie będziemy w izolatkach, to też ciężko nam będzie się podzielić. Jeszcze raz bardzo dziękuję odważnym.
|
|
|
|
|
|
|
|