kriskor
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Film wiele mówiący, choć bardzo kiepskiej jakości, jak żywność, o której się w nim mówi
|
|
|
|
|
|
|
kriskor
Go
|
Niestety straszna prawda. Trzeba mieć oczy szeroko otwarte bo jak sami o siebie nie zadbamy, to nikt o nas nie zadba jak widać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba powinniśmy stać się producentami i przetwórcami jednocześnie - począwszy od przetworów owocowych, a na wędlinach kończąc. A to smutne, że coraz trudniej można zdrową żywność kupić, w końcu nie każdy ma czas i warunki do produkcji żywności..
|
|
|
|
|
|
|
kriskor
Go
|
Powiem szczerze że coraz częściej o tym myślę, produkować swoją żywność jak pamiętam z dzieciństwa /wychowywałem się na wsi/, ale nie jest to takie proste aktualnie. Praca no i oczywiście zmiana trybu życia. Hummm
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi też się marzy małe gospodarstwo w pobliżu miasta..
|
|
|
|
|
|
|
kriskor
Go
|
Jeszcze trochę i okaże się że takie gospodarstwo to będzie niezły interes.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja jeżdżąc do "mojego" mechanika, widuję takie tradycyjne gospodarstwo: z kurkami chodzącymi po podwórzu, kaczkami i gęśmi. Widać tam kozy, konie, kucyki, krowy i nie wiem co jeszcze. Dziewczynki gospodarzy jeżdżą sobie na kucykach i na quadach po polu. Normalnie bajka.. Żyć - nie umierać..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wyobraź sobie, że masz kozy, więc nie musisz kosić trawnika i masz kozie sery. I kury, ktore wiesz czym karmisz. I prosiaka karmionego na słoninę i boczek, nie na schab i chudą szynkę. Same rarytasy. Przy sporej rodzinie można to zorganizować i być zadowolonym
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Wszystko niby pięknie, ale nie wiem, czy jak bym się przyzwyczaiła do tych zwierząt, to czy nie szkoda by mi było je zabić i zjeść.. Jakoś ludzie sobie z tym radzą...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mój mąż to nie ma z tym żadnych problemów, nawet z zabijaniem zwierząt. Ja pewnie też bym się przyzwyczaiła (nie do zabijania ). Dawniej mieliśmy swoje kury i też nie miałam problemu z ich jedzeniem..
|
|
|
|
|
|
|
kriskor
Go
|
Dokładnie miałbym pewnie ten sam problem jak zabić. Bądź co bądź boczek wiszący na haku tego zwierzaka już nie przypomina.
|
|
|
|
|
|
|
kriskor
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
...ba... ...
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Monsanto - bardzo inteligentnie zarządzana firma, inteligentni pracownicy, doskonałe przychody, doskonałe zyski. Świetna inwestycja!
|
|
|
|
|
|
|
kriskor
Go
|
|
|