Autor
|
Wtek: Te 'nieszczęsne mleczne'-mój eksperyment (Przeczytany 112064 razy)
|
Gwidon
Go
|
Nietolerancje mlecznych mozna wlasnie zwalczyc przez rotacje - ani grama mlecznych przez tydzien, a potem dzien tylko na mlecznych. Tak radzi dz. Ewa i to sie swietnie sprawdza. Produkty mleczne sa dobre dla organizmu i trzeba walczyc, zeby mozna bylo je zjadac. Pisalem kiedys o wlasnych doswiadczeniach w tym temacie - wlasnie m mojej rodzinie i w kregu znajomych Optymalnych byly takie problemy i dzieki Lekarce wlasnie mozna bylo je naprawic. Przestalem o tym pisac bo kilka osob krzyczalo tutaj na mnie, ze naganiam p. Ewie pacjentow - ona n aprawde ma szeroka wiedze i pomaga ludziom. Tym bardziej cieszy mnie, ze odeawaly sie osoby, ktore doswiadczyly jej wiedzy.
...potwierdzam,pani Ewa B.W. ma duzo racji,szczegolnie z produktami mlecznymi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No oni pierwsi pośpieszyli Wam z pomocą, więc udostępniłam Wam materiały. To taka międzyforumułowa współpraca..
|
|
|
|
|
|
|
Gwidon
Go
|
No oni pierwsi pośpieszyli Wam z pomocą, więc udostępniłam Wam materiały. To taka międzyforumułowa współpraca.. ...molka czuwa tu,a ty tam ...
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Z tymi mlecznymi to powstal pewien mit. Jakich produktow mlecznych uzywali najczesciej optymalni? Oczywiscie smietane. Bo to najprostsze. Walnac sobie pol litra smietanki 30 lub 36% i spoko, jest to produkt niskoweglowadanowy, wysokotluszczowy. Ja po pierwszych 3 miesiacach stosowania DO zrezygnowalem ze smietany, i wcale jej duzo nie uzywalem. Pilem kawe tylko czarna, nie pilem smietany. Zdarzalo mi sie robic deser z bitej smietany, i dlatego uznalem, ze ma dziwny wplyw. Juz o tym pisalem, wiec nie bede sie powtarzal. Byc moze ta smietana niektorym szkodzi. Tym ktorzy przesadzili z jej iloscia. Ile na DO je sie mlecznych? W produktach zalecanych/niezbednych jest tam co prawda smietana, maslo i sery. Ale nie jako podstawowe produkty w DO. Na DO nie odzywiamy sie smietana i serami. Sadze, ze ten post jest kolejna reklama modyfikacji ZO. Kolejna reklama ksiazki p Witoszek.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No oni pierwsi pośpieszyli Wam z pomocą, więc udostępniłam Wam materiały. To taka międzyforumułowa współpraca.. ...molka czuwa tu,a ty tam ... No to reszta może spać spokojnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Eeee no przeczytałam i co ? No piszą o rzęsistku pochwowym , o lęku wysokości , no powstawiane zdjęcia i co z tego wynika ???? Ja tylko rozumiem , że tu występują jakieś spory, jakieś pretensje? Tak ? Tam nikt się nie zwrócił do mnie, więc jak to piszą do nas. Znaczy do mnie i do kogo jeszcze? Boże czy ktoś mnie oświeci o co Ci chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Aaaaa już doczytałam. Tam podali to o czym tu pisaliśmy. No , ale jaki to ma związek ze mną? Ojej to tutaj tak ludzie jakoś się śledzą wzajemnie ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jako ciekawostke podam,że jest niezła dieta paleo,która w ogóle nie zawiera nabiału-poczytaj w necie. Ja po sobie widze,że jak sie ma skoki insuliny to lepiej śmietany unikać.
Czytałam , ale to nie dla mnie. Czytałam i o Raw paleo to już ekstrim. Jak przeczytałam o mięsie , które trzymają , aby zaśmiardło dla lepszych przemian enzymatycznych to już w ogóle wymiękłam. W sumie przecież są dojrzewające mięsa np. szynka parmeńska i półsurowe polędwice więc nie trafia do mnie argument o takim żywieniu. Poza tym będę jadła to co lubię To był odnośnik do Waszych rozważań. Mam nadzieję, że już zauważyłaś związek..
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No, teraz tak. Ale mnie zatkało jak tak napisałaś.Ja sobie tak spokojnie , głośno stwierdziłam , że przeczytałam, tak jak o innych dietach. A tu okazuje się , że bum.He, he , ale swoja drogą , ale odzew. Interesujące. Ale to ze wszystkich stron , bo właśnie obejrzałam w ukraińskiej telewizji program o dieto maniakach, rozmowy z lekarzami , z dziennikarzami . Ale Ty masz refleks, niesamowite. O Święta Naiwności!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mój refleks, w porównaniu z nimi, to nic..
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Sadze, ze ten post jest kolejna reklama modyfikacji ZO. Kolejna reklama ksiazki p Witoszek. Sądzę, że każdy swój rozum ma. Jak tam były "opty"beton "maf" się ma "na Lutzowitoszku"? To chyba łatwe zasady: nie więcej niż 4 jednostki chlebowe i zakaz mlecznych. A reszta - pewnie do woli! A może nawet z tego Dunkan wyjdzie, a najpewniej 4es (spróbuj s*** sobie sam). Bo na samo nazwisko KWAŚNIEWSKI i DO siem od dawna alergii dostaje, nie?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
4es ( Formuła 4es oczywiście...
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
... 'Pokazał, że wszystkie symptomu zniknęły i wykrył moje główne alergie: gluten, nabiał, cukier, pomarańcze, pomidory, tytoń. Wykrył również alergie, których wcześniej nie byłem świadomy: niektóre cebule, ryż, kukurydza i jabłka.'.......... http://www.biegusy.zgora.pl/modules/articles/article.php?id=8Historia Rogera MacDougalla (lata chyba pięćdziesiąte ub.wieku) gdzieś tam m.in. jest napisane, że aby zrozumieć chorobę, trzeba najpierw wiedzieć czym jest alergia. Nadal twierdzę, że takich lekarzy jak Ewa Bednarczyk Witoszek (potrfiąacych wyciągać wnioski) dr JK potrzebuje najwięcej.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
To wszystko przez toksyny. Życie jest takie toksyczne, że lepiej się powiesić... Na wszelki wypadek dopiszę, że to żart!
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Nietolerancje mlecznych mozna wlasnie zwalczyc przez rotacje - ani grama mlecznych przez tydzien, a potem dzien tylko na mlecznych. Tak radzi dz. Ewa i to sie swietnie sprawdza. Produkty mleczne sa dobre dla organizmu i trzeba walczyc, zeby mozna bylo je zjadac. Pisalem kiedys o wlasnych doswiadczeniach w tym temacie - wlasnie m mojej rodzinie i w kregu znajomych Optymalnych byly takie problemy i dzieki Lekarce wlasnie mozna bylo je naprawic. Przestalem o tym pisac bo kilka osob krzyczalo tutaj na mnie, ze naganiam p. Ewie pacjentow - ona n aprawde ma szeroka wiedze i pomaga ludziom. Tym bardziej cieszy mnie, ze odeawaly sie osoby, ktore doswiadczyly jej wiedzy.
Tak dla przypomnienia: Ewa Bednarczyk Witoszek proponuje mnostwo ciekawych i trafnych rozwiazan i zawsze tylko dla ludzi,ktorym Dieta pogorszyla stan zdrowia albo dla tych,ktorzy bedac na Diecie nie doczekali sie poprawy stanu zdrowia. Kazda krytyka pod jej adresem jest niesprawiedliwa i raniaca.
|
|
|
|
|
|
|
|
zeto555
Go
|
[l. Byc moze ta smietana niektorym szkodzi. Tym ktorzy przesadzili z jej iloscia. Ile na DO je sie mlecznych? W produktach zalecanych/niezbednych jest tam co prawda smietana, maslo i sery. Ale nie jako podstawowe produkty w DO. Na DO nie odzywiamy sie smietana i serami. Sadze, ze ten post jest kolejna reklama modyfikacji ZO. Kolejna reklama ksiazki p Witoszek. Widac , ze malo wiesz na ten temat - przy nietolerancji mlecznych, nawet bardzo niewielka ilosc powoduje alergie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|