|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Wiem... ale mnie zaciekawiła...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam empatię dla grabarzy. Już się zawijasz? Ja zdążę jeszcze zredukować.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
W planach nie uwzględniam, ale dochtórka (siksa) ochrzciła mnie chodzącą bombą zegarową, to może pierdyknę z hukiem,...z nagła.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Fakt, licho nie śpi, pozostaje kremacja.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Spojrzałam na początek wątku i ten przepis na boczek korzenny mnie się podoba. Nie zrobiłam go do tej pory, ale teraz mam zamiar. W przyszłym tygodniu. Pokażę zdjęcie. No chyba, że coś tam sknocę, to nie pokażę...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Spojrzałam na początek wątku i ten przepis na boczek korzenny mnie się podoba. Nie zrobiłam go do tej pory, ale teraz mam zamiar. W przyszłym tygodniu. Pokażę zdjęcie. No chyba, że coś tam sknocę, to nie pokażę... Trzymam kciuki
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
Aby smak boczku dopasować do niezdecydowanych kubków smakowych i węchu potrzebne jest: - 2 łyżki przyprawy do piernika - łyżka cukru - 1/2 łyżeczki soli - kilka ząbków czosnku pokroić w słupki i naszpikować górę boczku nie rzadziej niż co 2 cm.
Takie ulepszenie. Jak boczek o smaku boczku nie smakuje, to może wystarczy zaczekać, smak sam przyjdzie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Spojrzałam na początek wątku i ten przepis na boczek korzenny mnie się podoba. Nie zrobiłam go do tej pory, ale teraz mam zamiar. W przyszłym tygodniu. Pokażę zdjęcie. No chyba, że coś tam sknocę, to nie pokażę... Trzymam kciuki Tylko nie w piekarniku... Masz na swoim blogu jego zdjęcie?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Aby smak boczku dopasować do niezdecydowanych kubków smakowych i węchu potrzebne jest: - 2 łyżki przyprawy do piernika - łyżka cukru - 1/2 łyżeczki soli - kilka ząbków czosnku pokroić w słupki i naszpikować górę boczku nie rzadziej niż co 2 cm.
Takie ulepszenie. Jak boczek o smaku boczku nie smakuje, to może wystarczy zaczekać, smak sam przyjdzie. Dzięki za pomoc...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Teresa, nie za dużo tego cukru ma być? A po co on w ogóle? Kolor po karmelizacji no i trochę smak, ale ja się nie znam. Za to lubię "gderać" ... ... że od boczku na słodko o smaku piernika jest tylko mały krok do piernika o smaku boczku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
SUPER!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Boczku było 1,68 kg. Cukier - zamiast saletry, Przepis jest OK.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. Wierzę, bo na razie nie mam innego wyjścia...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|