Autor
|
Wtek: Film (Przeczytany 646902 razy)
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26752
|
|
Odp: Film
« Odpowiedz #1201 : 2022-11-11, 18:15:34 » |
|
I jakie tanie sanktuarium!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #1202 : 2022-11-11, 18:25:09 » |
|
Szkoda że nie ma zgody na rozebranie Wielkiej Piramidy kawałek po kawałku i poskładanie jej z powrotem. Zbiórkę na ten cel zebrać w internecie i kasa by po tygodniu była.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #1205 : 2022-11-11, 19:12:33 » |
|
A kto zna podstawowe fakty?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #1206 : 2022-11-11, 19:22:39 » |
|
Ja na przykład. I mam wrażenie, że każdy powinien, kto chce podyskutować na jakiś temat, czy nie? Potem wychodzą takie kwiatki, że glify z Nazca były "idealnie symetryczne", albo "malowane czy usypane", albo "że twórcy nie mieli jak ich zobaczyć". Nic dziwnego, że potem ludzie czytając takie kocopoły, mówią, że to ŻO mocno szkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
|
« Odpowiedz #1207 : 2022-11-11, 19:48:01 » |
|
Ponoć wybudowanie takiej samej to obecnie nie problem, to niech przynajmniej ją rozbiorą i poskładają tak aby utrzymała się kolejne tysiąclecia - pikuś.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #1208 : 2022-11-11, 20:00:31 » |
|
Mały Pikuś...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #1209 : 2022-11-11, 20:02:48 » |
|
Ja na przykład. I mam wrażenie, że każdy powinien, kto chce podyskutować na jakiś temat, czy nie? Potem wychodzą takie kwiatki, że glify z Nazca były "idealnie symetryczne", albo "malowane czy usypane", albo "że twórcy nie mieli jak ich zobaczyć". Nic dziwnego, że potem ludzie czytając takie kocopoły, mówią, że to ŻO mocno szkodzi. No to jak wykonawcy mogli zobaczyć swoje rysunki z "lotu ptaka"?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #1210 : 2022-11-11, 20:26:51 » |
|
Rzeka Nazca, widać je, z wyjątkiem kilkunastu, znad brzegu rzeki. Ale Renia, to nie są tajne informacje, po Twoich i innych komentarzach widać, że nie macie zielonego pojęcia z wyjątkiem "och, jakie to niesamowite i tajemnicze". Skoro ja mogę znaleźć takie informacje to każdy może, ale wy wolicie szukać Bóg wie czego i zadawać takie właśnie pytania. Zapewniam, że na każde pytanie już ktoś odpowiedział, przerobił to współczesnymi i starożytnymi technikami, skonfrontował ze specjalistami, a oni dopasowali to do pozostałej wiedzy jaką mamy. Wystarczy poczytać właściwe książki, czemu tego nie zrobicie, tylko powtarzacie brednie? Ja jak chcę się czegoś dowiedzieć z biochemii to czytam Luberta Stryera, a nie Witolda Jarmołowicza.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
|
« Odpowiedz #1211 : 2022-11-11, 20:35:49 » |
|
Ale to weź ludziom podpowiedz ile tego sznurka kupić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #1212 : 2022-11-11, 20:42:11 » |
|
A we no se zerknij, jest podane w książce "The Nasca Lines: A New Perspective on their Origin and Meanings" Jonah Reinharda.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
|
« Odpowiedz #1213 : 2022-11-11, 20:55:04 » |
|
A właśnie ze nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja na przykład. Tsk tsk wiemy, z wikipedii Czy moze z archeologia.com.pl? Juz kiedys pytalem czy budowales cos ponad szalas czy wiate na smieci Te historie p lapaniu pionu sznurkami na 60 tysiacach metrow kw sa przesmieszne....i ci chlopi ze sznurkami. A rzuyowanir robili w glowie...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Rzeka Nazca, widać je, z wyjątkiem kilkunastu, znad brzegu rzeki. Ale Renia, to nie są tajne informacje, po Twoich i innych komentarzach widać, że nie macie zielonego pojęcia Wszystkie 1500 widac? W jakim rzucie? Ni chyba, ze byles i widziales je wszystkie...ale nie czekaj
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja na przykład. Tsk tsk wiemy, z wikipedii Czy moze z archeologia.com.pl? Juz kiedys pytalem czy budowales cos ponad szalas czy wiate na smieci Te historie p lapaniu pionu sznurkami na 60 tysiacach metrow kw sa przesmieszne....i ci chlopi ze sznurkami. A rzuyowanir robili w glowie... Zacytujesz mnie, gdzie pisałem o łapaniu pionu sznurkiem?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rzeka Nazca, widać je, z wyjątkiem kilkunastu, znad brzegu rzeki. Ale Renia, to nie są tajne informacje, po Twoich i innych komentarzach widać, że nie macie zielonego pojęcia Wszystkie 1500 widac? W jakim rzucie? Ni chyba, ze byles i widziales je wszystkie...ale nie czekaj To glifów jest półtora tysiąca? Jesteś pewien? A z brzegu rzeki Nazca widać 50km2 płaskowyżu, są zdjęcia w książkach, gdzie to dokładnie widać, może nawet są w Necie, kto wie?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
Re: Film
« Odpowiedz #1219 : 2022-11-11, 22:12:44 » |