Autor
|
Wtek: Niemowlaki i dzieci na żo (Przeczytany 626171 razy)
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
A czy ktos moze odpowiedziec na moje pytanie?Jaki wywar wg proporcji??Ile wody ile miesa ???
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na "oko" byleby kurczak był ze wsi a nie z marketu...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A czy ktos moze odpowiedziec na moje pytanie?Jaki wywar wg proporcji??Ile wody ile miesa ???
Na "oko" byleby kurczak był ze wsi a nie z marketu...
wody tyle, aby się napić mięsa tyle, aby się najeść
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Ale czy nie bedzie zatlusty dla takiego alego dziecka?Dlatego pytam jakie mniej wiecej proporcje?np100g miesa na 300ml rosolu???
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Friga, jeśli mogę, to mięso to ile ma B i T?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A o kogo aż tak " " się wystraszyłaś!?! A co do rosołu, to ... skup się na tym co Ty jesz. Nie będziesz miała wtedy dylematu, tylko błogość- kiedy się mały do Ciebie porządnie przyssie.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Radzio o siebie No wlasnie mam dylemat, bo myslalam ze bede karmic w nieskonczonosc a tu nie bardzo chyba mi to wyjdzie Maly otatimi czasy budzi sie caly czas w nocy co 2-3h, nie wiem juz sama czy glodny? Wszytskie znajome chwala sie jak to ich 4miesieczne dzieci przesypiaja cala noc a moj synek ma juz 6mcy i nie bardzo cos! Ktos ma jakas rade?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ktos ma jakas rade?
A jakże. ... Najgorsze ze od paz zaczynaja sie studia wiec musze cos pokombinowac
...
Weź karmiącą mamkę, porządnie ją odżyw i ... niech maleństwo ma cztery cyce do dyspozycji. Uda się.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Zeby zycie bylo takie proste Ale za checi pomocy optymalnemu tacie dziekuje
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jakie chęci. A życie jest proste, nawet prostackie. Ale ... mogę się mylić. Optymalny tatko ma jedynie odpowiednie żarcie przynosić i cała reszta powinna go gówno odchodzić- nic bardziej prostego dla samca nie można wymyślić. Z wyjątkiem... piwa wieczorem- dla uzupełnienia węglowodanów oczywiście. Można! P.s. I zrób dla nas wysiłek i pisz np. "goła półka"- wiem, że umiesz.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Pewnie jak bede na DO tyle co Ty to bedzie ta "goła półka " dla mnie taka prostacka jak dla Ciebie Nowicjusz ma zawsze do zrobienia wiekszy wysilek No chyba ze to piwo na noc Ci przeszkadza Chodź Optymalni chwalą się sokolim wzrokiem i bystrym umysłem (poprawilam jakby czasem ta fraza Ciebie jednak nie dotyczyla
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Vikii
Go
|
Friga, wywar ja gotuję normalnie tak jak dla siebie, i jest tłusty i dobrze, na swojskiej kurce. do tego dodaję żółtko, najpierw dawałam JEDNO TERAZ 2. MOJE ZNAJOME, NIE MOGŁY UWIERZYĆ, ŻE DAJĘ 2 CODZIENNIE, ALBO CO DRUGI DZIEŃ, A PRZECIEŻ LEKARZE, ZALECALI 0,5 CO 2 DZIEŃ dawałam też żółtko na miękko z masłem, potem ziemianka i marchew z masłem i jabłko ( warzywa i tak prędzej czy później będzie jadł, także czy dasz teraz czy później ...) ja strzegę się najbardziej zbóż ( nie daje kaszek -zresztą nie lubi żadnych, chleba i innych) je mięsko, zupki, herbatki owocowe z malin teraz, wodę, choć muszę przyznać , że bardzo mało pije, - nie wiem co z tym zrobić co do budzenia się w nocy - to sam to przeszłam i wiem, że dziecko jest głodne ( wypija obie piersi???) i budzi się sama do wszystkiego dojdziesz ... ja też pytałam i nikt mi nie chciała powiedzieć co i jak... myślę, że nie zrobiłam mojemu synkowi krzywdy, a raczej dobrze.. jest drobniutki naprawdę, ale bardzo mądrusi na 10 mc, pokaże krowe, zrobi mu, wie gdzie nosek, piesek, kotek, w książeczce pokaże żyrafę, krowę, kotka i pieska, lubi ksiązki bardzo w wieku 6 mc powiedział mama, lubi tańczyć, i sam podryguje,i uwielbia wodę, chodzimy z nim na base i zajęcia dla maluchów i jest tam jedne z lepszych uczniów jestem zniego bardzo dumna i TY na pewno też, świetnie sobie poradzisz, i zobaczysz efekty już niedługo )))
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
To gratuluje synka!!!duza radość z takich maluchów w domu
A co zrobiłaś ze przesypia cala noc??????
Ja juz byłam na skraju załamania tu sesja a ja cala noc nie prześpię bo co 2,5-3h sie budzi, wszyscy w kolo trajkotali żeby zapachac na noc kleikiem ryzowym, bylam juz o krok od niego ale narazie walcze innymi sposobami- nie klade tak czesto przez dzien (srednio pomaga) daje w nocy wode zamiast karmienia (nie chce pic) ...
Od kiedy wlaczylas te wywary???
|
|
|
|
|
|
|
Vikii
Go
|
po 6 mc zaczęłam, tak jak pisałam Ci wcześniej.... spróbuj na wieczór dać mu co, a potem pierś i zobaczysz czy jest lepiej.. tym bardziej, że Twój synek urodził się większy i jest większy... wiem, że pierś już nie wystarczała... wody mój też nie pił, a jak dziecko głodne to bedzie, się budziło i płakało, nie oszukasz go wodą.. ja już nie karmię w nocy od ok 7-8 mc, karmię tylko ok 23 jak idę spać a potem do rana już nie...
|
|
|
|
|
|
|
Vikii
Go
|
Friga i jak idzie karmienie???
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Pare dni temu widzialem znajoma, oswiadczyla, ze jest w ciazy, 3 czy 4 miesiac ja gratulacje i takie tam rozmowy. Pamietajac, ze miala jakies problemy ze zdrowiem, w tym roku nic nie jedzila na rowerze, bo jakies zmeczenie ponoc ja dopadlo, kiedy rok temu pare setek kilometrow zrobila jak nie wiecej, zapytalem jak zdrowie i dieta. Otoz powiedziala, ze jej lekarz dietetyk zaaplikowal jej na czas ciazy specjalna diete wykluczajaca wszystkie te alergiczne pokarmy i niezdrowe. Zapytalem co je, to odpowiedziala, ze glownie ryz i banany..... no coz, czasami chcialoby sie jakos odezwac ale nie wiadomo jak podejsc, wiara w lekarza to jednak wiara, tak jak na wsi w plebana. A szkoda mi jej, pol roku temu w pracy zemdlala ot tak. No ale z takim dietetykiem.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
No to bardzo dobra dieta na laktację. Po ryżu i bananach to dziesięcioraczki wykarmi!
|
|
|
|
|
|
|
|
|