krystyna48
Go
|
Witam mam dylemat odnosnie weglowodanów tzn liczyc tylko weglowodany przyswajalne? i jak jest z bialkiem z warzyw? bo brukselka i groszek ma ich jednak sporo.Nie chce popelnic błedu w uozeniu sobie jadlospisu,bede wdzieczna za odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
Węgle licz przyswajalne, a najlepiej korzystaj z tabel w książce dr.Kwaśniewskiego.Jeśli chodzi o białko, licz tylko zwierzęce.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To ja jeszcze dorzucę kolejne standardowe pytanie, dlaczego są różne wartości podane w tabelach? ...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Węgle I jeszcze które węgle liczyć, te z białka i tłuszczu też? I jeszcze: jaki jest sens liczenia węgli?
|
|
|
|
|
|
|
wisienka
Go
|
To ja jeszcze dorzucę kolejne standardowe pytanie, dlaczego są różne wartości podane w tabelach? ... Ja wiem! ja wiem! ale Ci nie powiem ( i tu, przydałaby sie taka ikonka z językiem ) Węgle I jeszcze które węgle liczyć, te z białka i tłuszczu też? I jeszcze: jaki jest sens liczenia węgli? ech adminie... tyle na ŻO i jeszcze nie wiesz??
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No nie wiem!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie chce popelnic błedu w uozeniu sobie jadlospisu,bede wdzieczna za odpowiedz.
A którą formułę będziesz preferować? I nie lepiej korzystać z gotowców niż "sobie układać", albo nie układać, tylko jeść to, na co się ma ochotę?
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
I nie lepiej korzystać z gotowców niż "sobie układać", albo nie układać, tylko jeść to, na co się ma ochotę?
Jak ktoś w swoim dotychczasowym życiu jadał mnóstwo makaronu, pieczywa i pizzy, to lepiej nie jeść tego, na co ma się ochotę. W tzw. "okresie przebudowy" to już w ogóle lepiej nad tym usiąść i sobie wszystko rozpisać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jak się zje kilo bobu, to liczyć to białko, czy nie liczyć? Taka osoba, która zjada kilo bobu na pewno nie zalicza się do Optymalnych...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Taka osoba, która zjada kilo bobu na pewno nie zalicza się do Optymalnych... Ale to aż 70g białka...
|
|
|
|
|
|
|
|
krystyna48
Go
|
dziekuje za odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
dziekuje za odpowiedzi Pytaj, będziemy pomagać w miarę umiejętności.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ja uwielbiam ziemniaki pychotka łatwo wpada te 15-30g Ww.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja uwielbiam ziemniaki pychotka łatwo wpada te 15-30g Ww. Ja też Najlepiej starte (surowe) i usmażone na słonince lub smalcu. Z innych cebula duszona jw, może być z papryką i/lub pomidorem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mi ostatnio smakuje na przystawkę do obiadu marchewka duszona z masłem...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Mi ostatnio smakuje na przystawkę do obiadu marchewka duszona z masłem... Popieram
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
A na po prostu sobie słodzę kawę, ale teraz już bardzo mało.
|
|
|
|
|
|
|
|