Radzio
Go
|
Jako ten... no... budyń czekoladowy. Na przykład. Radzio w formie Dzielę tym, co mam najlepszego- przecież to widać, a dla niektórych nawet ... czuć. A jaśniej. Dobro daję i z lubością czytam jak ono wraca do mnie z najgłębszych zakamarków. Jaka przynęta, taka zwierzyna- się trafia.
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Tereso a powiedz dajesz radę zjeść wątróbkę i deser? czy jadłaś deser już o innej porze dnia? Ps. Wątróbka i musztarda to wspaniałe połączenie - uwielbiam. W wersji - nie "bawię się" po prostu do smażonej na smalcu wątróbki dodaję łyżeczkę musztardy w smalec trochę mieszam aż się wszystko obtoczy i gotowe. Jak musztarda dobra to nawet nie trzeba nic innego
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tereso a powiedz dajesz radę zjeść wątróbkę i deser? czy jadłaś deser już o innej porze dnia? Ps. Wątróbka i musztarda to wspaniałe połączenie - uwielbiam. W wersji - nie "bawię się" po prostu do smażonej na smalcu wątróbki dodaję łyżeczkę musztardy w smalec trochę mieszam aż się wszystko obtoczy i gotowe. Jak musztarda dobra to nawet nie trzeba nic innego Muszę spróbować, lubię wszystkie wersje "bezzabawowe".
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Tereso a powiedz dajesz radę zjeść wątróbkę i deser? czy jadłaś deser już o innej porze dnia? Ps. Wątróbka i musztarda to wspaniałe połączenie - uwielbiam. W wersji - nie "bawię się" po prostu do smażonej na smalcu wątróbki dodaję łyżeczkę musztardy w smalec trochę mieszam aż się wszystko obtoczy i gotowe. Jak musztarda dobra to nawet nie trzeba nic innego Zwykle najpierw posilam się śmietaną 30 % z np zestruganym kwaszonym ogórkiem i dojadam wątróbką Wtedy wątróbki wychodzi 7 dag. Oszczędnie Nie szarżuję z białkiem. Jak się za parę godzin okaże że jestem głodnawa dojadam np plaserek żółtego sera. Może być?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tereso a powiedz dajesz radę zjeść wątróbkę i deser? czy jadłaś deser już o innej porze dnia? Ps. Wątróbka i musztarda to wspaniałe połączenie - uwielbiam. W wersji - nie "bawię się" po prostu do smażonej na smalcu wątróbki dodaję łyżeczkę musztardy w smalec trochę mieszam aż się wszystko obtoczy i gotowe. Jak musztarda dobra to nawet nie trzeba nic innego Zwykle najpierw posilam się śmietaną 30 % z np zestruganym kwaszonym ogórkiem i dojadam wątróbką Wtedy wątróbki wychodzi 7 dag. Oszczędnie Nie szarżuję z białkiem. Jak się za parę godzin okaże że jestem głodnawa dojadam np plaserek żółtego sera. Może być? Sprytnie. A tej śmietany ile?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tereso a powiedz dajesz radę zjeść wątróbkę i deser? czy jadłaś deser już o innej porze dnia? Ps. Wątróbka i musztarda to wspaniałe połączenie - uwielbiam. W wersji - nie "bawię się" po prostu do smażonej na smalcu wątróbki dodaję łyżeczkę musztardy w smalec trochę mieszam aż się wszystko obtoczy i gotowe. Jak musztarda dobra to nawet nie trzeba nic innego Zwykle najpierw posilam się śmietaną 30 % z np zestruganym kwaszonym ogórkiem i dojadam wątróbką Wtedy wątróbki wychodzi 7 dag. Oszczędnie Nie szarżuję z białkiem. Jak się za parę godzin okaże że jestem głodnawa dojadam np plaserek żółtego sera. Może być? Ja mam w zamrażalniku porcje wątróbki po 100g. To jest sporo białka.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
100 g surowej, czy uwarzonej?
====
Śmietany 100 - 150 g.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja wszystko surowe mrożę...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No to jak usmażysz 100 g to mozesz policzyć ile śmietany trzeba aby B : T było jak trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
====
Śmietany 100 - 150 g.
Jesz jak prawdziwa kobieta
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
====
Śmietany 100 - 150 g.
Jesz jak prawdziwa kobieta Ciekawa jestem uzasadnienia ==== Reniu, ile tłuszczu da się dodać do smażenia 100 g cebulki? Też smażę na tłuszczu Jeśli do kawy dodajesz sporo śmietanki to ten brakujący tłuszcz uzupełniasz sobie w ten sposób. Ja piję czarną kawę
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dawniej prawdziwe kobiety nosiły gorsety Nie da się zjeść w gorsecie więcej niż dwie łyżeczki Kiedyś znany aktor-kobieciarz, powiedział, że jego najgorszym doświadczeniem życiowym, było obserwowanie w dworcowym barze pracownicy kolei, która jadła cynaderki z kopytkami. Jak chłop jadła
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jem "treściwie", B : T = 1 : 3 - 4 , to węcej niż 500 - 600 g jadła na dzień nie potrzebuję
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
====
Śmietany 100 - 150 g.
Jesz jak prawdziwa kobieta Ciekawa jestem uzasadnienia ==== Reniu, ile tłuszczu da się dodać do smażenia 100 g cebulki? Też smażę na tłuszczu Jeśli do kawy dodajesz sporo śmietanki to ten brakujący tłuszcz uzupełniasz sobie w ten sposób. Ja piję czarną kawę Ja przeważnie jakiegoś ziemniaka jadałam do wątróbki i np. kapustę kiszoną. To w ziemniaka tez tłuszcz wchodził. Nie pamiętam jakie było BTW, ale ja bardziej zwracałam i zwracam uwagę, aby w dobowym BTW się zgadzało - w poszczególnych posiłkach nie musi... Teraz jadam mięso bez ziemniaków...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jem "treściwie", B : T = 1 : 3 - 4 , to węcej niż 500 - 600 g jadła na dzień nie potrzebuję Z innej beczki, bo mi się przypomniało. Niektórzy mają takie pojęcie o ŻO, że wszystko się "zalewa" tłuszczem. Jak ostatnie dni pilnowałem sobie 1:3 B:T, to mi za mało było i pomyślałem sobie, że 1:3 to chudzieńkie takie
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Może warto sprawdzić 1 : 5 ?
Ja poniżej 1 : 3 nie schodzę, zwykle jest koło 4.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Może warto sprawdzić 1 : 5 ?
Ja poniżej 1 : 3 nie schodzę, zwykle jest koło 4.
Żeby 1:3 zrobić, to w zasadzie samymi wysokotłuszczowymi pokarmami się da, bez dodawania tłuszczu ekstra. 1:4 jest zdecydowanie lepiej, a 1:5 mam rzadko, ale pracuję nad obniżeniem biełkowiny
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|