kasara1991
Go
|
Mam 21 lat, jem optymalnie od 3 lat, lekarka zalecila mi duzo tluszczu z powodu mojej astmy, jem 40-45: 130-150: 40 na dobe. Mam duzo pracy, i wiekszosc dnia spedzam w stresie. Ostatnio zauwazylam, ze np. tuz po posilku serce zaczyna mi bic troche szybciej. I inna rzecz, to ze czuje male klucie w sercu, i czuje jakby mi lewa reka troche dretwiala. Troche mnie to obawia, i chce isc do lekarza, zeby zobaczyc czy wszystko w porzadku (chociaz nie lubie takich wizyt). Czy ktos mial podobnie?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie bagatelizuj objawów, bo w takim wieku, jak się trafia do specjalisty, szansa na długie życie gwałtownie spada.
|
|
|
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
Może trzeba przyjrzeć się bliżej ilości węglowodanów, pamiętając o tzw. różnicach osobniczych. Na początek wykonać prosty test ,paskiem diagnostycznym typu KETO-DIASTIX. Może trzeba zwiększyć ilość węglowodanów o 20-30 gram... Ilość ciał ketonowych na 2,3+ lub więcej.Utrzymująca się długi czas,może dawać podobne objawy Oczywiście,wizyta u lekarza też jest wskazana Bo a nuż....
|
|
|
|
|
|
|
Gazda412
Go
|
Również uważam, że należałoby podnieść ilość węglowodanów do 60 - 70g
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Serio, niedobór węgli może powodować takie sensacje? Wierzyć się nie chce...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tylko u osób, które miały wcześniej takie dolegliwości. Np. arytmia nie zrobi się u osób, które nigdy jej nie miały. Ale stare choroby się odzywają. To nie znaczy, że wracają, tylko niektóre dolegliwości można odczuwać. http://www.youtube.com/watch?v=9AXaVJPIQKU
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Serio, niedobór węgli może powodować takie sensacje? Wierzyć się nie chce... Nic na siłę- wystarczy popróbować.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Serio, niedobór węgli może powodować takie sensacje? Wierzyć się nie chce... Nic na siłę- wystarczy popróbować. 40 g B i W? Dziękuję bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Serio, niedobór węgli może powodować takie sensacje? Wierzyć się nie chce... Gavro , może , też to przerabiałem serducho waliło jak wściekłe mało WW i/lub mało B i/lub za dużo T D
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Serio, niedobór węgli może powodować takie sensacje? Wierzyć się nie chce... Gavro , może , też to przerabiałem serducho waliło jak wściekłe mało WW i/lub mało B i/lub za dużo T D Czyli źle dobrana proporcja.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Oby drętwienie ręki nie zakończyło się bajpasami. Nie znam się na chorobach, nie jestem lekarzem,ale trochę praktyki mam. Najprostsze wyjścia zawsze uważam za najlepsze. Olałbym wyliczanki gramowe i najadałbym się białkiem i tłuszczem z szwedzkiego stołu (talerzyka-załączniki) do syta, bez głodowania. Węglowodany przyjąłbym na początek 0,5g/kg i zwiększał w razie potrzeby o 10-20g do maksymalnie 1g/kg. Obserwował co się dzieje, jak zachowuje się organizm. Wyznaczanie sobie sztywnych i stałych proporcji wcześniej czy później prowadzi do problemów zdrowotnych. Każdy jest inny i każdy dzień jest inny. Przede wszystkim należy dbać o własne zdrowie, a nie przejmować się wyliczankami,które mogą skutkować wycieczką w jedną stronę z Hadesem. Może próba wysiłkowa da odpowiedz co się dzieje z organizmem.
[załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tyle, że 0,5 to ona chyba je...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Pisze:
"...jem 40-45: 130-150: 40 na dobe..."
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pisze:
"...jem 40-45: 130-150: 40 na dobe..."
Właśnie. I podobno za mało...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najłatwiej to sprawdzić paskami jeśli są wątpliwości...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Najłatwiej to sprawdzić paskami jeśli są wątpliwości...
Na dobrą sprawę węgla w ogóle nie trzeba jeść. Białka drugiej kategorii troszkę tylko...
|
|
|
|
|
|
|
|