samsun
Go
|
Od pewnego czasu, "wspomagalem" się witaminami w tabletkach, regularnie łykalem B-complex , witamine C , i cynk - sądzę ze trzeba by odstawić witamine B napewno ( ? ) no w koncu jajek na optymalnej je sie duzo, a one jak wiadomo zawierają wit. z grupy b, a ich przedawkowanie jest nawet gorsze od ich braku - mam racje? (dla przykladu przedawkowanie b6 prowadzi do pogorszenia stanu skóry) a co do witaminy C , to przerzucam sie na naturalną, czyli codziennie sok z jednej wycisnietej cytryny,
pozdarawiam samsun
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Duże ilości wit. C znajduje się w chrzanie,czarnej porzecze, zielonej pietruszce itd Syntetyczne witaminy raczej niewiele są przyswajane przez organizm więc szkoda na nie kasy. Bogatym źródłem magnezu, cynku, potasu itp. są 'ciasteczka magnezowe' proponowane przez Krystiana. Pozatym są smaczne i można z powodzeniem zabierać je na biwakowe wyprawy.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
a one jak wiadomo zawierają wit. z grupy b, a ich przedawkowanie jest nawet gorsze od ich braku - mam racje?
Co wiesz o przedawkowaniu wit. b? Jakie są objawy przedawkowania? Jestem na DO i od niedawna biorę wt B12 + carboksylazę (iniekcje), czy może nastąpić przedawkowanie w tej sytuacji? wcxześniej miałam kurację sterydową, czy to ma jakieś znaczenie w suplementacji?
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Go
|
Niestety nie wiem zaduzo o przedawkowaniu tej ze witaminy ... objawami pewnie była by biegunka i złe samopoczucie ( ew. zaczerwnienie skory, wypryski) - prosze nie sugeruj sie mną , moge sie myslic- poczekajmy na wypowiedz kogos doswiadczonego , ktorego wiedza w tym temacie jest zadowalająca samsun
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Marishka - dziękuje ciekawe - w kazdym bądż razie - myśle ,ze to dotyczy tych co nadużywają a swoja drogą zawsze miałam dystans do prochów .
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wlasnie wrocilem z obchodu i mam takie pytanie: czy mozna sumplementowac niedobor rozumu? Czy wystarczy wlac popularne, polecane przez imc Zaglobe oleum? Bo widze, ze "towarzycho" dobrycdzieci zdrowo sie zywi i zdrowo suplementuje Normalnie moda czy koci rozum jakis?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
Koci rozum pakuje w siebie sójki, bo się niezwykle populacja zwiększyła- może leśni dokupili. Najważniejsze, że ... wróciłeś cały i zdrowy.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Rowniz wrocilem z obchodu 5km spacer,az zglodnialem. Przysuplementowalem Salatke z jajek majonezu sera zó ogorka kiszonego
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja mam taki suplement: Gęsty rosół 4 żółtka Wiór masła Juhaaaa!
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A k2 trzeba jesc po czy w trakcie treningu? bo witamine C od 3 producentow jem odpowiednio: przed snem, po treningu i w czasie wieczornego filma
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Eee ja sie nie scigam... juhaaa z nosa poszla? Pewnie od zoltek
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Lepiej nie można! Ale wszystko zależy od właściwej gramatury tego wióra. Tak tylko, dla animuszu. Jeśli kto nie ma siły samodzielnie zrobić takiego supeleczka, to faktycznie niech lepiej łyka tabletki Najlepiej dużo i często, lepiej klepie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Eee ja sie nie scigam... juhaaa z nosa poszla? Pewnie od zoltek Ja też nie, jedziemy razem Ale pij kilka razy w tygodniu mojego supelka, a pociągniesz dwie paki przed sylwestrem
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
He he , jutro wleci, dzien treningu Juhaa
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
He he , jutro wleci, dzien treningu Juhaa To Twoja rada, skorzystaj z niej Mięso i wyciągi mięsno-kostne dają zdrową k... do treningu
|
|
|
|
|
|
|
|