Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Woda (Przeczytany 20928 razy)
|
administ
Go
|
|
Odp: Woda
« Odpowiedz #20 : 2015-08-27, 23:12:28 » |
|
Zeby dostac banana to trzeba sie troche postarac Ale jak szybko idzie, jak się bananowy dyktator wnerwi...
|
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
|
« Odpowiedz #22 : 2015-08-28, 00:35:05 » |
|
Popadał deszcz. Po deszczu pozostała mała kałuża z deszczówki. Moje kurki weszły do tej kałuży i piły deszczówkę. Obok stal garnek z kranówka. Żadna nie napiła się kranówki. Po napiciu się stały w tej kałuży przez jakiś czas. Jaki wniosek można wyciągnąć z tej obserwacji? Może maratończykom lepiej będzie służyć deszczówka niż naukowo uzdatniana woda z kranu? Pytanie do zoologów. Jaką wodę pija dzikie zwierzęta?
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
|
« Odpowiedz #23 : 2015-08-28, 00:39:56 » |
|
Zeby dostac banana to trzeba sie troche postarac Ale jak szybko idzie, jak się bananowy dyktator wnerwi... ......... i na złość babci zrobi siusiu w majtki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #24 : 2015-08-28, 08:09:33 » |
|
Popadał deszcz. Po deszczu pozostała mała kałuża z deszczówki. Moje kurki weszły do tej kałuży i piły deszczówkę. Obok stal garnek z kranówka. Żadna nie napiła się kranówki. Po napiciu się stały w tej kałuży przez jakiś czas. Jaki wniosek można wyciągnąć z tej obserwacji? Może maratończykom lepiej będzie służyć deszczówka niż naukowo uzdatniana woda z kranu? Pytanie do zoologów. Jaką wodę pija dzikie zwierzęta? Np. ryby? To zależy czy morskie czy słodkowodne. Niektóre zwierzęta nie piją w ogóle, tylko wystarcza im woda zawarta w pokarmie. Reszta pije taką, jaka jest dostępna, bo w naturze się nie wybrzydza. U mnie na osiedlu wszystkie dzikie ptaki, a jest i gołomp i jaszczomp, piją kranówę, bo taka jest do dyspozycji, ale może tylko udają, żeby ludziom frajdę zrobić, a naprawdę latają nad Wisłę?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
« Odpowiedz #25 : 2015-08-28, 09:17:41 » |
|
Zeby dostac banana to trzeba sie troche postarac Ale jak szybko idzie, jak się bananowy dyktator wnerwi... To nerwus i choleryk, wiec bardzo szybko
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
« Odpowiedz #27 : 2015-08-28, 12:17:33 » |
|
Popadał deszcz. Po deszczu pozostała mała kałuża z deszczówki. Moje kurki weszły do tej kałuży i piły deszczówkę. Obok stal garnek z kranówka. Żadna nie napiła się kranówki. Po napiciu się stały w tej kałuży przez jakiś czas. Może maratończykom lepiej będzie służyć deszczówka niż naukowo uzdatniana woda z kranu?
sugerujesz, że wzorem Maratończyków z Etiopii i Kenii, ci w Poznaniu też powinni być twardzi i czekać na deszcz ?
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
|
« Odpowiedz #28 : 2015-08-28, 21:05:46 » |
|
Popadał deszcz. Po deszczu pozostała mała kałuża z deszczówki. Moje kurki weszły do tej kałuży i piły deszczówkę. Obok stal garnek z kranówka. Żadna nie napiła się kranówki. Po napiciu się stały w tej kałuży przez jakiś czas. Może maratończykom lepiej będzie służyć deszczówka niż naukowo uzdatniana woda z kranu?
sugerujesz, że wzorem Maratończyków z Etiopii i Kenii, ci w Poznaniu też powinni być twardzi i czekać na deszcz ? Ci maratończycy z Etiopii i Kenii maja inne predyspozycje fizyczne niż ci mieszkający na poziomie morza. W celu wyrównania ilości tlenu w organizmie u ludów mieszkających w górach jest większa ilość erytrocytów we krwi niż u tych zamieszkałych na poziomie morza. I dlatego tym biegaczom nie brakuje tlenu na poziomie morza. Nie trzeba czekać na deszcz, aby mieć kranówę. Można ja zbierać i magazynować, co pewnie i robią w Etiopii i Kenii. Tam jeszcze naukowcy nie dotarli ze swoimi naukowymi normami. Woda w kałuży zmętniała, a moje kurki dalej piją tę mętną wodę zamiast kranówy. Tylko teraz nie widzą dna kałuży i boja się do niej wchodzić nogami.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
|
« Odpowiedz #29 : 2015-08-28, 21:30:09 » |
|
To tylko świadczy o tym, że kury nadają się tylko do znoszenia jaj. Niewielkie stojące zbiorniki wody nadają się tylko dla płazów, które piją przez skórę, dzikie zwierzęta, jeśli mają wybór, piją tylko płynącą. Nalej porządną kałużę kranówy, to zobaczysz "mądrość" swoich kurek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|