Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: Omlet z awokado, chili i zielonym groszkiem (Przeczytany 3710 razy)
|
adampio
Gość
|
Mowiac "omlet" mam oczywiscie francuzka wersje na mysli. Tak wiec:
3 zoltka 1 jajo lyzka smietany ubijamy na jednolita mase Awokado dzilimy na pol, wyciagamy pestke i lyzka wykrawamy zawartosc. Miazsz kroimy na drobna kostke i polewamy sokiem z cytryny ( aby nie zciemnialo) Chili kroimi na drobna kostke i dodajemy do awokado, dodajemy rowniez doslownie garstke gotowanego, zielonego groszku jak i rowniez jedna lyzeczke gestej, tlustej, kwasnej smietany 30-38% oraz lyzeczke majonezu Wszystko to dokladnie mieszamy. ( nie urzywalem ani soli ani pieprzu) Na bardzo goraca patelnie z roztopionym maslem wlewamy roztrzepana mase jajeczna i szybko ja laczym i formujemy omleta. Kiedy masa juz jest sciata pod spodem a na wierzchu jeszcze troche wilgotna wkladamy 3/4 masy awokado, omlet skladamy na pol i jeszcze smarzymy okolo pol minuty. Wykladamy na talerz i reszte masy z awokado kladziemy na omleta.
Smacznego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Fajne te Twoje omlety Jeszcze Ĺźadnego nie robiĹem, ale czyta siÄ miĹo
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
jukor
Gość
|
Wczoraj usmaĹźyĹem trochÄ powideĹ Ĺliwkowych, oczywiĹcie bez cukru. Dzisiaj zrobiĹem na Ĺniadanie "adampiowego" omleta w wersji francuskiej oczywiĹcie na sporej iloĹci masĹa. Z dodatkiem dwĂłch ĹyĹźeczek powideĹ smakowaĹ wybornie. Do tego kawa ze ĹmietankÄ
.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|