Autor
|
Wtek: SZACUNEK DLA DRA KWAŚNIEWSKIEGO I PRZEKAZANEJ WIEDZY (Przeczytany 35859 razy)
|
kristan
Go
|
Ci od psucia języka polskiego powiedzieliby " wielki szacun". Chwilo niech i tak zostanie. Z przerażeniem obserwuje "zaprzyjaźnione fora" , które skaczą sobie do łbów , jak krzyżak z litwinem pod Grunwaldem. Nie po mojemu to jest. Ludzie , którzy winni być przykładem do naśladowania i pomocną ręka w każdej potrzebie żywieniowej , nie są w stanie wykrzesać , choćby najmniejszej iskierki przyzwoitości , choć pojedyncze przypadki zdarzają się. Cała rzesza pozostałych wiernie odzwierciedla , jakże słynne spostrzeżenie Ericha Fromma. Wstyd , wielki wstyd! Nie przynosi to chluby Największemu odkrywcy przełomu epokowego. Nie przynosi to chluby optymalnej braci(lubię to okreslenie). Nikt nie powiedział , że Dr Jan Kwaśniewski jest doskonały. Jego Wiedza jest cały czas pod ostrzałem pazernych świata tego , którzy już na wstępie są na przegranej pozycji. Z Wiedzą i Prawdą się nie dyskutuje - One po prostu są! Nie znaczy to , że nie należy ich rozwijać o kolejne spostrzeżenia , czy nawet kolejne odkrycia. Należy! Czy "zaprzyjaźnione" fora(winno być ZAPRZYJAŹNIONE FORA) i łącza internetowe w tym Im pomagają?! Powinny! Ale odnoszę całkiem inne spostrzeżenie. Nie dotyczy to oczywiście wszystkich ukrytych pod różnym dziwnymi nickami osobników - ci są najgorsi. To tchórze! Ci bardziej odważni , posługujący się danymi , które nadał im tata i mama są bardziej ludzcy i gotowi do merytorycznych dyskusji. Z takimi warto dyskutować i wynosić pewne wartości związane z tematem forum. Myślę , a nawet wiem , że Twórca Żywienia Optymalnego byłby bardziej zadowolonym z takiego obrotu sprawy , niż tej , która "obowiązuje" teraz. Zamiast rzucać jadem wokół siebie , uśmiechnij się , a nawet pobłogosław(wolno ci) i z radością rozstań się do kolejnego posta...
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Szkoda , że nie ma opcji "edytuj" , ale... Geniusz tkwi w prostocie(największa złożoność , równa się największej prostocie) Należy uczynić podobnie jak z chińską oficjalną medycyną - b. dobrze płacić za jak najmniejszą ilość pacjentów , za jak największą wysłać do Korei Płn. Tak i tu - wywalić , tych podszytych strachem tchórzliwych szczurów , o dziwacznych nickach. Pozostaną tylko , właściwi ludzie na właściwych miejscach. Nie potrwa to długo , jak kolejne fora wezmą przykład z tego WZORCOWEGO - OD TOKIO , PO LAS VEGAS! Jestem tego pewny. A ile radości doznają nowicjusze i nie tylko. Admin będzię musiał zmieniać co chwilę hosting na bardziej "wydajny"
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
...wynosić pewne wartości... - można to jakość zrównoważyć? Znaczy może tak, jedni wnoszą merytoryczne wartości a drudzy je wynoszą, tyle że to zwykłe złodziejstwo jest w stylu "daj, daj, daj ...", zawoalowane ofertą rewanżu z zakresu "wartościowej" wiedzy o handlu, języku, Bogu, naukach przyrodniczych, kulturze fizycznej, Kosmosiach, czy domorosłym szamaństwie, pasterstwie i kapłaństwie skończywszy. wszywszy Zdecydowanie jesień przyszła, zdecydowanie będę pisał, "po polskiemu".
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Szkoda , że nie ma opcji "edytuj" , ale... Geniusz ...
Bardzo dobrze, że brak jest tej opcji. To dyscyplinuje geniuszy słowa.
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Go
|
Admin będzię musiał zmieniać co chwilę hosting na bardziej "wydajny" Wątpię, bo zawsze się znajdzie ktoś, co na przykład "dynamit" zaleci... Na wszystkich niepokornych i tych od bomb , dynamitów i kostek trotylu jest sposób prof Wł.Sedlaka - olać ich. Bardzo szybko zrozumieją , ze to nie ich miejsce i czas...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Masz racje kristan, szacunek, ze nie oglosil, ze wie ale nie powie bo czeka na Nobla i "uznanie". Nie wszyscy tak prawie postepuja, prawda?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ciekawe czy Admin zrozumiał o co z tym kluczem chodzi... On już chyba dość długo jest na ŻO i ma wystarczająco sprawny umysł... My to możemy być na "maluczcy"...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Ciekawe czy Admin zrozumiał o co z tym kluczem chodzi... On już chyba dość długo jest na ŻO i ma wystarczająco sprawny umysł... My to możemy być na "maluczcy"... Na pewno zrozumiał, ale, że to kulturalny człowiek i porządny gospodarz, to woli się nie odzywać, aby nie obrazić kristana. Coś jak z anakinem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Obrazić można jedynie kłamstwem. Za prawdę nie powinno się obrażać, znaczy prawda nie jest po to, aby obrażać. O!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przepraszam, z innego levelu nadałem.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Obrazić można jedynie kłamstwem. Za prawdę nie powinno się obrażać, znaczy prawda nie jest po to, aby obrażać. O!
To jak powiedzieć prawdę gościowi, który mówi coś takiego: "jestem tak zajebisty, że mam formułę, która leczy wszystko i znam tajemnicę życie, ale jej nie powiem, boście za tępi, no chyba, że dostanę nagrodę Nobla, albo kupicie moją zajebistą książkę o Diecie Optymalnej." ? Ja wiem, ale wstydzę się publicznie używać słów powszechnie uznanych za obraźliwe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To jak powiedzieć prawdę gościowi, który mówi coś takiego: "jestem tak zajebisty, że mam formułę, która leczy wszystko i znam tajemnicę życie, ale jej nie powiem, boście za tępi, no chyba, że dostanę nagrodę Nobla, albo kupicie moją zajebistą książkę o Diecie Optymalnej." ? Ja wiem, ale wstydzę się publicznie używać słów powszechnie uznanych za obraźliwe. Ale może chodzi o zupełnie co innego? Wiesz o co. bo ja nie? Tylko po kiego od tylu miesięcy epatować jakimś bliżej nieokreślonym talentem, patentem czy formułą? Po co gadać o tym, jak nic po tym... DO widać nie wszystkim dobrze robi
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale Twój cytat wydaje się być swobodną interpretacją. Może troszkę pospieszyłeś się z tym wstydem i po weryfikacji dasz radę przypirlolić jak należy, używając prawdy jako pomocnej dłoni, skierowanej ku nieszczęśnikowi. Bo,że trapi Go to nieszczęście, według mnie, jest prawdą.
Dot. wzbogacania słownika.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
To jak powiedzieć prawdę gościowi, który mówi coś takiego: "jestem tak zajebisty, że mam formułę, która leczy wszystko i znam tajemnicę życie, ale jej nie powiem, boście za tępi, no chyba, że dostanę nagrodę Nobla, albo kupicie moją zajebistą książkę o Diecie Optymalnej." ? Ja wiem, ale wstydzę się publicznie używać słów powszechnie uznanych za obraźliwe. Ale może chodzi o zupełnie co innego? Wiesz o co. bo ja nie? Tylko po kiego od tylu miesięcy epatować jakimś bliżej nieokreślonym talentem, patentem czy formułą? Po co gadać o tym, jak nic po tym... DO widać nie wszystkim dobrze robi mnie to nawet zaszkodzilo nie trawie gupoty i burdelu np w miejscu pracy bardziej niz przed tlustom dietom Normalnie dueszem siem
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jest tyle inteligentnych diet, po kiego Wam to DnO. O! Spać nie możecie!? Naszą, Waszą i zupełnie przy okazji moją intencją jest ... no właśnie z kim sympatyzujecie, bowiem na DO z pewnością nie jesteście, więc po prawdzie gówno powinna Was obchodzić. Szkodzi Wam i tyle, tego proszę się trzymać, Kristana objechać i nie powtarzać w kółko, jak zdrowaśki, że DnO to zuo, bo tak nie jest.
Szefu mi to wytłumaczył w prostych słowach, pora skorzystać z cudzych błędów, może mądrych dostrzegę wreszcie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jest tyle inteligentnych diet, po kiego Wam to DnO. O! Spać nie możecie!? Naszą, Waszą i zupełnie przy okazji moją intencją jest ... no właśnie z kim sympatyzujecie, bowiem na DO z pewnością nie jesteście, więc po prawdzie gówno powinna Was obchodzić. Szkodzi Wam i tyle, tego proszę się trzymać, Kristana objechać i nie powtarzać w kółko, jak zdrowaśki, że DnO to zuo, bo tak nie jest.
Szefu mi to wytłumaczył w prostych słowach, pora skorzystać z cudzych błędów, może mądrych dostrzegę wreszcie.
Ty, Radziu, powinieneś stać w Muzeum Diet Wszelakich, jako krystalicznie przejrzysty przykład na to, jak DO może zaszkodzić Oczywiście jako pierwszy w dłuuuuugim rzędzie
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Bylo juz lepiej....
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Cieszę się z co najmniej dwóch powodów: - Kristan ma szansę przygotować się do potyczki z własnym Wielkim Sumieniem; - widzę po Waszych gębulach, że prawda nie jest wcale bolesna, kiedy apetycznie wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
zyj i....
|