zofijeczka
Go
|
Ja jestem zawsze zadowolona jak mam w lodówce tak jak teraz - pełną szufladę na warzywa - wiejskich jaj. Nie boję się chłodu ani głodu... o a nie wpadłam by tam trzymać jaja! dobry pomysł choć u mnie w szufladach tych są: w lewej - papryka czerwona, i innych kolorów słodka/ ostra, czosnek i imbir w prawej ziemniaki i cebula. Jaja przekładam do formy na ciasto - zajmują tak mniej miejsca niż w pojemnikach na jaja
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja ziemniaki mam w piwnicy, cebulę i czosnek w wiklinowym koszyczku na szafce. Paprykę kupuję po jednej sztuce tylko. Jak jest napoczęta, to wkładam ją do lodówki. Pomarańcze (4 sztuki) od Świąt w miseczce u nas "zdychają". Nikt na nie nie miał ochoty. To samo z mandarynkami. Dzieci długie zęby na nie dostały... Jedynie jabłka mają wzięcie - ale to na kompot (z dodatkiem hibiskusa).
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
ja 2 - 3 papryki na tydzień kupuję. owoce mam w zamrażalniku - borówkę amerykańską i malinę w lodówce mam jedynie z owoców suszone morele i śliwki - gdyby brakowało węglowodanów. Z ciekawych rzeczy które mam w lodówce to np bułka tarta do kotletów mielonych, czy mąka ziemniaczana - tak wolno schodzą że nie chciałam ryzykować, że mi się w tym coś zalęgnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bułki tartej ani mączki ziemniaczanej nigdy nie przechowywałam w lodówce. A bułki tartej wcale tak mało u nas nie schodzi. Kotlety mamy często, a i osób do ich zjadania nie brakuje...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A u mnie w pojemnikach na warzywa siedzą żółwie
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
„Nasze Stowarzyszenie działa nie tylko dla dobra optymalnych, ale i całej Rzeczypospolitej” – powiedział na zakończenie Walnego Zebrania Delegatów prezes Bogdan Tkocz. I to właśnie w realizowaniu tej misji upatrywać można szansy na permanentny rozwój naszego Stowarzyszenia. (red.)" Mocne slowa
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
renia
|
„Nasze Stowarzyszenie działa nie tylko dla dobra optymalnych, ale i całej Rzeczypospolitej” – powiedział na zakończenie Walnego Zebrania Delegatów prezes Bogdan Tkocz. I to właśnie w realizowaniu tej misji upatrywać można szansy na permanentny rozwój naszego Stowarzyszenia. (red.)" Mocne slowa A co oznacza promowanie? Wychodzenie z tą wiedzą poza środowisko Optymalnych... nawet poza granice Rzeczypospolitej...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A u mnie w pojemnikach na warzywa siedzą żółwie Pojemnik na warzywa z żółwiem to już tarrarium! A jak terrarium, to wyższy VAT!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
„Nasze Stowarzyszenie działa nie tylko dla dobra optymalnych, ale i całej Rzeczypospolitej” – powiedział na zakończenie Walnego Zebrania Delegatów prezes Bogdan Tkocz. I to właśnie w realizowaniu tej misji upatrywać można szansy na permanentny rozwój naszego Stowarzyszenia. (red.)" Mocne slowa A co oznacza promowanie? Wychodzenie z tą wiedzą poza środowisko Optymalnych... nawet poza granice Rzeczypospolitej... Oczywiscie, z chlebem i sola
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Żywe? No tak, tylko senne
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Żywe? No tak, tylko senne Deklami hermetycznie zakryte?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Żywe? No tak, tylko senne Deklami hermetycznie zakryte? Nie, bez pokrywy, w mchu zagrzebane. Miejsca w lodówce terrarystycznej zabrakło, a to nieśna para jest, szkoda ich nie rozmnożyć. Uprzedzę pytanie Reni, gonady niektórych żółwi wymagają kilkumiesięcznego przechłodzenia do aktywacji.
|
|
|
|
|
|
|
|