Iga
Go
|
Rozwój medycyny przyczynił się do wydłużenia życia,ale też paradoksalnie przyczynił się też do rozwoju wielu chorób.Dawniej osobniki słabe były od razu eliminowane,a zostawały te najlepiej przystosowane.Teraz szanse mają i ci drudzy,którzy (nie okłamujmy się) przyczyniają się do powstawania "ułomnego" gatunku-tak to nazwę,bo nic mi do głowy nie przychodzi,a spieszę się
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
http://wiadomosci.onet.pl/nauka/nowy-lek-zrewolucjonizuje-walke-z-nowotworem,1,3732323,wiadomosc.html..Czy to jest lekarstwo na raka? Przedłuża życie pacjenta w cierpieniu i dodaje jeszcze nowe dolegliwości.. .."Ponieważ ipilimumab nasila odpowiedź układu odporności również wobec zdrowych tkanek, może spowodować działania niepożądane - u 10-15 proc. chorych nawet poważne. - Najczęstsze są objawy ze strony jelit - nieraz bardzo ciężkie, z biegunkami czy perforacją jelita. Rzadziej pojawia się niedoczynność tarczycy, przysadki albo zapalenie wątroby.."
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Liczba zachorowań się potroiła... Ale medyczny świat włącznie z farmaceutycznym ani myśli przeciwdziałać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Oni działają..tak, że znowu zarobią na nowym leku, a pacjent dłużej będzie cierpiał a i tak szansę na wyleczenie będzie miał praktycznie zerową..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No ja nie jestem zdziwiona.. u nas to jest normalka..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Nawet na cukrzycę można zachorować od nadmiaru białka...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Nawet na cukrzycę można zachorować od nadmiaru białka... , że o podagrze nie wspomniemy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
BACA
Go
|
renia- na cukrzycę nie można ZACHOROWAĆ od nadmiaru białka i na dnę czyli podagrę też.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A od czego można?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Nawet od świeżego powietrza.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
No to trzeba zaopatrzyć się w maski przeciw świeżemu powietrzu..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
BACA
Go
|
renia - Cukrzyca może powstać tyko przy nadmiarze węgli i dopiero wtedy nadmiar białka który jest przerabiany na węgle może szkodzić - ale tylko wtedy - i przyczyną cukrzycy nie jest. Natomiast Dna jest chorobą wynikłą z przewagi układu S czyli trzeba odkwasić organizm np przez zmniejszenie tłuszczu, zwiększenie węgli lub właśnie zwiększenie białka. Trzeba tu jeszcze wiedzieć które produkty pchają w S a które w Ps, ale to już inna sprawa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Myślałam, że nadmiar węglowodanów i białek mają w praktyce podobne skutki, gdyż nadmiar białek zamienia się właśnie w węglowodany..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Właściwie to białka w nadmiarze powinny być jeszcze gorsze niż węglowodany, gdyż organizm ma dodatkową pracę na ich przerabianie..
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
BACA
Go
|
Tylko ktoś kto ma cukrzycę może zmierzyć przyrost cukru we krwi po zjedzeniu białka. Jest tego niewiele. Głównie węgle.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Tylko ktoś kto ma cukrzycę może zmierzyć przyrost cukru we krwi po zjedzeniu białka. Jest tego niewiele. Głównie węgle.
To prawda, znam to już z autopsji
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Dziwne dlaczego dawniej tak często nie chorowano na depresję? Czym bogatszy kraj tym więcej zachorowań. Czym mniej tłuszczów zwierzęcych tym więcej zachorowań. I gdzie tutaj jest miejsce dla genów? Czyżby one się tak szybko zmieniały?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|