Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wtek: DOKTOR KWAŚNIEWSKI ODPOWIADA (8) (Przeczytany 37650 razy)
|
Bruford
Go
|
Tak więc cóż było tak chamskiego? [b]Ponawiam jednak (skoro wpis wyleciał) publiczne pytanie o choć jeden udokumentowany przypadek gdy DO (lub inna dieta cud) spowodowała korekcję zdiagnozowanej wady anatomicznej! 1.Pytanie o dowody!! . No cóż , jak zwykle fundamentalne i jak zwykle bez odpowiedzi. 2.Możliwe warianty odpowiedzi : a. z Adax nie należy dyskutować bo jest agentem wiadomych grup np lobby farmaceutyczno-lekarskiego b. sama jest sobie winna , z pewnoscią popełniała błędy w DO c. jest ślepcem skoro nie dostrzega dowodów d. niech se wróci do koryta skoro taka mądra e. niemożliwe żeby DO nie leczyła wad anatomicznych skoro dzięki DO mam gładkie piętki ( lub cokolwiek innego)
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
2.Możliwe warianty odpowiedzi : f. całkowite olanie tematu i nie udzielanie więcej żadnych odpowiedzi Adax. M
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
e. niemożliwe żeby DO nie leczyła wad anatomicznych skoro dzięki DO mam gładkie piętki ( lub cokolwiek innego jak wyleczyc organ ta dieta,ktora juz spowodowala niedorozwoj organu
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
Wobec założeń, że Żywienie Optymalne koryguje wady anatomiczne serca, pozostaje mi obrać postawę sceptyczną. I mam kilka pytań Toanie w związku z patologią serca. Czy DO leczy zespół Fallota albo np. blok prawej odnogi pęczka Hisa ? Rokowanie, o ile dobrze sobie przypominam, w pierwszym schorzeniu nie jest zbyt pomyślne. Tomek
|
|
|
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
Śpiewać mi się chce. "Cuda cuda ogłaszają" Ostatnio słyszałem, że kat ściął skazańcowi głowę. Rodzina wzięła głowę i zaczęła karmić optymalnie przyszyli ją i wszystko powróciło do normy skazaniec został ułaskawiony jest na stanowisku. Ale żeby odcięte nogi i ręce, odrosły to nie słyszałem. Jedna osoba 3 dni przed śmiercią zaczęła się odżywiać optymalnie. Dlaczego ? Bo tak jak my wszyscy chciał umrzeć komfortowo.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
...w związku z patologią serca. Na stronie www. dr-k jest jedynie blisko osiemset "newsów", więc wprawnej osobie znalezienie tego co ją interesuje powinno zając pół wieczora , chociaż nie bo są dokładne opisy i nie trzeba słuchać. O co pytasz- jest w kilku miejscach na stronie i podałbym linki np: www.dr-k/?id=2&news=793, ale myślę sobie, że może jeśli samodzielnie się szuka, to znajdzie się przez przypadek jeszcze coś ciekawego?. Proponuję zacząć od działów "Aktualności" - dużo materiałów z CŻO, obowiążkowo - "Dieta Optymalna", "Art. do publikacji", "Art. optublikowane". Resztę można pominąć. Na jakiej zasadzie ustępują wady serca, jak wyleczyć się z WPW i wiele innych bardzo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć przeszukując stronę samodzielnie. Pytanie "Kto pyta nie błądzi" na www.dr-k można zamienić na "Kto szuka nie błądzi" i to jest dobra rada.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Morgano, osobiscie uwazam,ze to co napisales,jest dalekie od checi udzielenia pomocy,niesmaczny zart.....
|
|
|
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
Kodar. Oczywiście, że to żart. Przecież widać to z daleka. Dlaczego ironizuję. Dlatego, że są osoby, które wymagają cudów! Prawidłowe odżywianie optymalne leczy wiele chorób lub łagodzi ich skutki. Już kilka dni wcześniej podałem w vczym mozna upatrywać powodzenie. Nie można niestety oczekiwać tak jak to niektórzy oczekuja że zywienie optymalne uczyni CUDZA nie nam takiej możliwości i mogą to potwierdzić z całą stanowczościa nie będąc lekarzem. Nie można liczyć że poprzez żywienie skorygujemy jakieś wady anatomiczne to już jest lekka przesada. Tak samo tyczy się chory w ostatnim stadium rozpoznania nowotworu. Na cuda nie ma co liczyć. Liczyć trzeba tylko to co się zje i przestrzegać proporcji. Wytrwali sami będą zadowoleni. I o to w tym wszystkim chodzi. By zdrowym być.
|
|
|
|
|
|
|
adax
Go
|
Oczywiście w końcu się udało - ktoś zwrócił uwagę na niedorzeczności wypisywane przez JK, przypomnę że cały temat ruszył w oparciu o cytat JK! Cytat jak najbardziej prawdziwy bo wpisany przez Morgano! (drugi wpis tego tematu)
Więc dobrze usłyszałam - brak takich danych! i żeby nie było że znowu knuję i obrażam - cytat "Nie można liczyć że poprzez żywienie skorygujemy jakieś wady anatomiczne to już jest lekka przesada!" Z tego co dalej czytam wnioskuję, że od cudów są inne pozostałe (pozamedyczne) instytucje - szkoda że tak długo zajęło "wyduszenie" takiego stwierdzenia od szanownego Morgano. A to pytanie zadałam tak dawno!
Więc skoro z takim rozbawieniem traktujemy tak niedorzeczne oczekiwania od DO - to czemu traktujemy całkiem poważnie takie stwierdzenia głoszone przez samego JK - a ten wygłasza je jako autorytet (lekarz odpowiadający na listy) szczególnie, że porad tych udziela ludziom chorym!
Co to może znaczyć? Czy nalezy traktować to jako: a) świadome wprowadzanie czytelników w błąd? b) traktowanie ludzi jak półidiotów - którzy i tak we wszystko uwierzą? c) czy może megalomańskie wypisy? i żeby nie było że obrażam
" Megalomania to skupienie na uznaniu własnej doskonałości, samozadowoleniu oraz świadomości własnej wartości, znaczenia i możliwości. Pojęciem tym określa się potocznie zawyżoną nieprawidłową samoocenę, ale także system urojeń, tzw. urojenia wielkościowe w zaburzeniach o charakterze psychotycznym."
a może coś pominęłam.......
Oczekuję odpowiedzi. A jeszcze jedno do Toana - nikogo nie obrażam tylko pytam oczekując na odpowiedź. Sam jej możesz udzielić - no chyba że znowu się okaże że czego jak czego a chamstwa dalej nie będziesz tolerował! Pzdr myślących.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Adax, tak jest, we wszystkim masz rację - popieram gorąco - ze względu na cenę żółtek
|
|
|
|
|
|
|
adax
Go
|
Tak nieomylny, prawy i pozbawiony negatywnych cech (wszak optymalny) a świstak siędzi i zawija
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
Tak nieomylny, prawy i pozbawiony negatywnych cech (wszak optymalny) a świstak siędzi i zawija Ja nie mogę - to Pan Bóg też już jest na diecie Kwaśniewskiego :!
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
|
|