Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Nasze pupile.

Zaczęty przez renia, 2009-06-07, 20:22:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

:lol:
A czarna dziura coraz większa i większa, czyli wszystko zgodnie z prawami fizyki. ;)

admin

Octaver

Jaką karmę dla małego kundelka mieszkającego w bloku możecie polecić? Dolina Noteci to dobry wybór?

RafałS

Czy dolina? Zależy które piętro w tym bloku. No i jak daleko od Noteci. :wink:

admin

Cytat: Octaver w 2021-11-02, 12:25:56
Jaką karmę dla małego kundelka mieszkającego w bloku możecie polecić? Dolina Noteci to dobry wybór?

Zależy jaki syndrom metaboliczny się chce osiągnąć... ;)
Ale psie karmy nie są złe.  8)

Jarek

U człowieka chleb ze smalcem dobrze się sprawdza

Blackend

Ale musi być posolony żeby lepiej wchodził. ;)

Gavroche

Cytat: Octaver w 2021-11-02, 12:25:56
Jak sucha to Orijen, jak mokra to Country Farms. 8)

A najlepiej poczytaj o BARFie, ale o jego kanonicznej wersji, tzn. meaty bones.
BARF najlepszy, ale w zależności od osobnika może wymagać niewielkiego dodatku węglowodanów, np. suchej karmy ze 2-3 razy w tygodniu.
Dobrze jest utrzymywać tolerancję na suche, bo czasem się jedzie gdzieś, gdzie nie można kupić/przechowywać surowizny.

admin

I stały dostęp do wody.  8)

Gavroche

Karmienie węgorzy hodowlanych:
https://gfycat.com/pl/slowhonorablebarasingha
Mączka rybna, tran, mąka pszenna i sojowa. :D

admin

A to się niektórym nie spodoba! ;)

Gavroche

Renia, nie klikaj! :P

renia

admin

admin

https://www.facebook.com/tomasz.kwasniewski.31508 - kirys to jednak twarda ryba! Gotowali te stworzonka w 26st C w sklepie, a ja im zrobiłem szybkie chłodzenie w pół godziny do 19st. i dziś jeszcze żyją - czyli raczej dadzą radę. Ślicznie umaszczone!  :D

Gavroche

Sumiki w ogóle są twardzielami i to sympatycznymi. :D
A powiedz, jak był oznaczony gatunek, jako co kupiłeś tego stworka?
Jako C. julii?

admin

Nie dopytywałem, tylko zobaczyłem, spytałem ile upustu dostanę za 4szt. i tyle! ;)
5zł na nich "zaoszczędziłem", ale nawet jakby mi nic nie odpuścili, to i tak bym kupił!  :D
Śliczne!

admin

A drewniaki szykują się do "hibernacji"(zeszłej zimy "przepadły" na kwartał - myślałem, że się zatraciły),  dobrze się mają w chłodnej wodzie.  :D

Gavroche

Mnie to wygląda na mieszańca C. julii x C. sterbai, ale bez kolorowej płetwy piersiowej. :D
Ciekawe, ale w niczym im to nie umniejsza, hybrydy nawet bardziej żywotne bywają.

admin

Kropkowane z żółtą płetwą mam - 2szt. - bardzo ładnie się to prezentuje.  :D