Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

wyniki badań

Zaczęty przez mateoosh12, 2007-07-13, 15:39:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

bea561

Cytat: Edyta w 2008-02-01, 22:20:31
A ja już się naczytałam dosyć w necie o niskim poziomie kwasu moczowego i jego przyczynach (przemilcze ten temat) .

OK! To dobrze, ze sobie poradziłaś :D Jestem z Ciebie dumna :lol:

bea561

Cytat: Edyta w 2008-02-02, 11:39:39
Osobiście,to mnie wkurzają te normy  :evil:
Potem człowiek się denerwuje  :evil: czyta jakieś głupoty ....

I masz rację! Same wyniki jeszcze nic nie znaczą. Trzeba jeszcze poznać osobę, która zrobiła te wyniki i poznać powód, dla którego się bada. Jeśli jest zdrowa, to niech nie robi sobie badań. Jak się uprzesz, to zawsze znajdziesz sobie chorobę.

bea561

Cytat: tadzio w 2008-02-01, 22:09:53
Ja mam inny problem dlaczego na ZO / raczej pilnuję wagi produktów/ spadła mi hemoglobina ponizej normy a jem jaja codziennie 4 szt. i watrobianki kilka razy w tygodniu. Może ktos wie bo to mnie zaskoczyło
Przyczyna prawdopodobnie nie leży w diecie. Podaj cały wynik morfologii. I dlaczego robiłeś to badanie.

adam319

http://facet.interia.pl/news/chcesz-byc-zdrowy-kup-sobie-psa,861547

Mi najbardziej w tych badaniach podoba się notoryczne mylenie przyczyny ze skutkiem.

Zdrowi ludzie chcą mieć psa czy pies czyni człowieka zdrowszym?

Czy brak nadwagi jest objawem zdrowia, czy zdrowie jest objawem braku nadwagi?

Człowiek, który codziennie maszeruje 10km jest statystycznie zdrowszy od człowieka który tego nie robi, dlatego że marsz poprawia zdrowie czy dlatego, że chory nie przejdzie dziennie 10km?

Czy bycie kosmonautą polepsza stan zdrowia czy tylko zdrowi ludzie latają w kosmos?

Czy człowiek chodzi do lekarza gdy choruje, czy człowiek choruje gdy chodzi do lekarza?

Czy dentysta wierci zęby by je leczyć, czy leczy zęby które przewiercił?

Czy las marnieje gdyż ludzie wycinają drzewa, czy też dlatego, że leśniczy nie ma pieniędzy na jego uprawę gdyż zakazano mu sprzedawać drzewo?

Czy celnicy istnieją by zwalczać przemytników, czy przemytnicy istnieją by być zwalczani przez celników?

Specjalnie trochę namieszałem w argumentacji by dać do myślenia, a nie myślałem by namieszać w argumentacji :-)

[załącznik usunięty przez administratora]

lekarka

Cytat: benzodxm w 2008-02-02, 13:42:16
Lekarko czy dobrze zrozumialem? Napisalas ksiazke? Jak tak to podaj mi prosze tytul i autora (nie wiem jak sie nazywasz)- chetnie kupie. Jest latwo dostepna?

www.dietaoptymalna.com
:)

lekarka

Edyta, nie czepiałabym się nieco niższego kwasu moczowego we krwi niż podają normy.