Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Dodkąd nas 'wleczecie' panowie doktorowie?

Zaczęty przez Halina Ch., 2007-05-28, 07:26:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bruford

Cytat: toan w 2007-05-29, 19:27:28
To może myślą przewodnią było: o warsztat pracy (chorego) trzeba dbać , aby nie wyzdrowiał, ale i zbyt szybko nie uszczęśliwił grabarza?

Ależ pofolguj sobie :D.Mozesz stworzyć dowolną ilość wadliwych intepretacji tego co napisalem jeśli ma Ci to ulżyć w prostej sprawie - tej mianowicie że brak dowodów na deklarowaną skuteczność DO w wielu chorobach :D

lutonn

E tam a to forum nie jest dowodem , no tak sobie pomyslec. Gdyby bylo inaczej to bys tu nie siedzial!> :D 8) :lol:

MORGANO

Ta wypowiedź Ministra Religii była dziś bardzo niefortunna.
Wielce obraźliwa dla lekarzy. Co znaczy ,że  śmiertelność zmalała. To znaczy, że lekarze zabijają?
Za taką wypowiedź i za próbę podwyższenia składek OC powinien natychmiast odejść!!!
Wypowiedź podobna do Ministra Ziobry.

elmo

Ta wypowiedź jest prawdziwa w dwojaki sposób.
Umieralność zmalała ,bo ;
Po pierwsze ludzie bardziej się pilnują (nie mylić z dbaniem o siebie,bo to powinno trwać całe życie) ,a po drugie ilość błędów lekarskich maleje do zera.

Wiadomo ,że przypadki beznadziejne i tak umierają ,jest też pewien procent ludzi ,którzy umrą z powodu braku opieki lekarskiej,ale sumując te czynniki -śmiertelność powinna spaść.

Rudka

Ciekawa jestem czy podczas tego strajku ,zrobia podobną statystyke ,
   wydaje mi sie ,ze kazdy wynik będzie fatalny  w ogólnej ocenie.

lutonn

Przeciez to lekarstwa szkodza a nie lekarze.  M Religa twierdzi (slyszalem jego wypowiedz) , ze 80% chorob przechodzi samoistnie ,wiec moze mu o to chodzilo :D

elmo

Cytat: lutonn w 2007-05-30, 19:23:16
Przeciez to lekarstwa szkodza a nie lekarze.

:shock:  ,to samo można by powiedzieć ,że to nie ludzie ludzi zabijają, tylko narzędzia  :idea:   :(

zdrowa

Cytat: Tymon w 2007-05-28, 11:04:47
Bruford, bezradność go kompromituje? Cóż, nie jest cudotwórcą (w prawicowym rządzie o lewicowych poglądach (!) trudno przeforsować jakieś rewolucyjne zmiany).
Elmo, polscy lekarze są świetnymi fachowcami, z tego co słyszałem, są dziś bardzo poszukiwani w krajach Unii Europejskiej i często jedyną przeszkodą przed wyjazdem na Zachód jest dla nich nieznajomość języków obcych.

Słyszałeś i uwierzyłeś. Ale nie spawdzileś prawda?

sylwiazłodzi

Wiem,że mogę zostać skrytykowana bardzo za brak uczuć ale coż...
Usłyszałam dziś,że prof.Religa ma raka.Bardzo mi przykro ale.. Dlaczego mój ojczym kilka lat temu aby nie czekać 3 miesiące na lampy musiał dawać po prostu pieniądze lekarzom którzy go leczyli w szpitalu na raka. Wtedy nawet nie musiał leżeć w szpitalu, był pacjentem łóżko miał niby na korytarzu bo też miejsc nie było tylko z innych powodów jak teraz.Dlaczego pan Religa już po chyba tygodniu czy dwóch ma operację? Czy inni pacjenci obecnie też są tak szybko załatwiani.?Coś mi się nie wydaje. Ja w grudniu na przyjęcie na oddział neurologii czekałam miesiąc a i tak chcięli mnie zbyć bo podobno nie było miejsc.Ponieważ powiedziałam,że mogę leżeć na korytarzu przez weekend skoro czekałam już miesiąc przyjęli mnie i nawet łóżko na sali się znalazło.A wg słów lekarzy ich nie ma tylko dlatego,że nie ma punktów bo łóżka stoją wolne w zamkniętych salach.  :(

Rudka

Lekarze też chorują  i nie są wolni od nałogów a Religa palił papierosy .
   Bruford -mojemu ojcu [ 82 lat]bardzo kolana opuchły i bolą, żadne mascie coś nie pomagają
   do lekarza nie chce iść ,narazie strajki -jest opty -od święta .
  Moze masz tam pod ręką jakąs skuteczniejszą maśc od reklamowanych. ?

grizzly

Cytat: Rudka w 2007-05-31, 00:17:10
Lekarze też chorują  i nie są wolni od nałogów a Religa palił papierosy .

"Lubial wypic" - rowniez !!!!!!.

Po prostu typowy przyklad ignoranta "taliba"
kompromitujacego lekarzy.

1.)    palil
2.)     pil
3.)     stresowal sie ( walka o wplywy)
4.)     nie mam pewnosci w 100%, ale pewnie "pozeral" to co mu salowa podala ze szpitalnej kuchni
        czyli pochlanial "syf"
5.)    podejzewam, ze nie stosowal rechabilitacji "starosci" w postaci cwiczen fizycznych

Po prostu zachowywal sie "KARYKATURALNIE", tak jak towarzysze z Komitetu Centralnego PZPR

Po prostu to jest tragedia, jak taki lekarz, smial zostac ministrem zdrowia.
Zalosna postac "chipokryzji" dawnego  "towarzysza lekarza"

Rudka

Grizzli -kariera niestety kosztuje ,to jest jak narkotyk -wciąga
       własnie dlatego chyba -ten malutki błąd w genetyce uczynił człowieka takim
        pazernym drapieznikiem.
Religa był kiedys wspaniałym fahowcem i w zasadzie szkoda go
bo w polityce zagubił sie i stracił zdrowie .

elmo

Cytat: sylwiazłodzi w 2007-06-08, 07:54:48
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=16631&wid=8915108&rfbawp=1181282050.889&ticaid=13e2f

chciałabym mieć takie warunki w szpitalu jak nasi politycy.
A ja w ogóle nie chciałabym się znaleźć w szpitalu;czy dla bogaczy czy dla biednych  :)

grizzly

Cytat: fewa w 2007-06-08, 14:40:08
Niestety na świecie jest tak, że są równi i równiejsii :( :(
Cytat

fewa, osobiscie uwazam, ze tak bylo, jest i bedzie zawsze (u ludzi) do czasu np. spalenia nas przez
slonce(gdyby nie udalo sie uciec do innego ukladu gwiezdnego).

"Niestety" - to dla "kononowiczow:D

"Stety"     - to dla "madrych"   :D

fewa

Cytat: grizzly w 2007-06-08, 14:59:21
Cytat: fewa w 2007-06-08, 14:40:08
Niestety na świecie jest tak, że są równi i równiejsii :( :(
Cytat

fewa, osobiscie uwazam, ze tak bylo, jest i bedzie zawsze (u ludzi) do czasu np. spalenia nas przez
slonce(gdyby nie udalo sie uciec do innego ukladu gwiezdnego).

"Niestety" - to dla "kononowiczow:D

"Stety"     - to dla "madrych"   :D

''Stety'' - mądrych? Tak, tylko dobrze by było gdyby mądrośc szła w parze majętnością.