Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Zawroty głowy

Zaczęty przez wisnia003, 2007-04-07, 18:20:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

toan

Cytat: fewa w 2007-05-20, 22:07:05
czy na diecie takiej jak elmo można się pozbyc cukrzycy?

Nie wiemy jaka jest dokładnie dieta Elmo, wiemy natomiast, że cukrzyca i miażdżyca powstają na diecie "ubogopastwiskowej" - czyli wysokowęglowodanowej ze zbyt małą ilością białka. Towarzyszy temu najczęściej "otyłość ubogich" - nie mylić z "otyłością bogatych" powodowaną "dietą korytkową". Więcej dla zainteresowanych w "Jak nie chorować?".

elmo

Cytat: toan w 2007-05-25, 11:56:16
Cytat: fewa w 2007-05-20, 22:07:05
czy na diecie takiej jak elmo można się pozbyc cukrzycy?

Nie wiemy jaka jest dokładnie dieta Elmo, wiemy natomiast, że cukrzyca i miażdżyca powstają na diecie "ubogopastwiskowej" - czyli wysokowęglowodanowej ze zbyt małą ilością białka. Towarzyszy temu najczęściej "otyłość ubogich" -

Dieta Elmo jest taka ,że jem na co mam ochotę.A mam ochotę na mięso ryb,wieprzowe,czasem zjem jajko,ryż, kukurydza,kalafior,frytki(oczywiście nie wszystko na raz i nie wszystko w jednym dniu.Przyznam ,że ochoty na tłuste nie mam.
Moje odżywianie całkowicie wyeliminowało ochotę na słodycze,cukier,pieczywo,alkohol,sól (chociaż sól i tak dostarczam z wędlin).
Otyłość ubogich i bogatych mi nie grozi.Mam raczej "chudość bogatych" (nie mylić ,z tym ,że śpię na pieniądzach  :lol: ). cała moja rodzina ,to chuderlaki,na tle innych ....
Wydawać by się mogło ,że jesteśmy niedożywieni  :wink: :mrgreen: 

kodar

CytatCytryna może powodować "ucieczkę żelaza" (anemię z tyt. stanu zapalnego) i WIELE INNYCH  ciekawych rzeczy, nikoniecznie przyjemnych.

osobiscie nie przepadam za cytryna ani cytrusami,ani  aspiryna ani przyprawiania octem,(majonez,grzyby,pikle,papryka i inne ),bo po prostu, moj zoladek protestuje natychmiastowym bolem, :(