Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Lubicie pomidory?

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-07-11, 17:44:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

lekarka

Lubię, modo Adampio i modo sok pomidorowy (gotowiec) i Bloody Mary też niczego sobie.

Hana

Okres pomidorowy w pelni wiec jemy pomidory zamiast kartofli, ladniej komponuja sie na talerzu/kolorystycznie, cebula + czosnek + pomidor + sloninka + Xzoltek gotowanych + sol i pieprz do smaku =======sezonowa op. obiado-kolacja , na sniadanie tez smaczne.

Teresa Stachurska

Zrobię zapas przecieru pomidorowego, a zimą będę na jego bazie eksperymentować z daniami kulinarnymi. Nie muszę informować, że onże przecier jest z pomidorów wyłącznie, a gotowy np sok pomidorowy w sklepach tak dokładnie - nie wiadomo co oprócz pomidorów zawiera?

evosonic

Cytat: adampio w 2008-08-04, 09:33:24
Cytat: evosonic w 2008-08-02, 20:47:35
po co wogole kupowac pomidory ? zwlaszcza te z uprawy hydroponicznej ?

wolisz keczup czy moze przecier pomidorowy ?
nic nie WOLE  :x pomidory dla mnie nie istnieja , tak jak wiele innych niepotrzebnych produktow

evosonic

zycie moze byc ciezkie i pelne poswiecen  :x
:( nie mam czasu bo robie pomidory ....
powodzenia , robcie pomidory , jakies tam przetwory , tracie zycie i energie na produkowanie smieci

kodar

Cytat: evosonic w 2008-08-19, 22:38:13

nic nie WOLE  :x pomidory dla mnie nie istnieja , tak jak wiele innych niepotrzebnych produktow
eeeeeeee,tam,to kolega nie wie co traci.Taka np.papryka w dwoch kolorach koniecznie czerwona i zolta,pokrojona w kostke,(bez obierania skorki) duszona z cebula na sloninie,z dodatkiem koperku,albo pietruszki.To dopiero pycha.
Jutro  jako dodatek warzywny bedzie u mnie  cukinia z pomidorami,cebula i pietruszka.Wszystkie skladniki drobno pokrojone i duszone na sloninie. :P

adam319

Jak dla mnie to przecier pomidorowy jest 100 razy lepszy od majonezu z niewiadomego NKTowego, erukowego oleju, ale jeśli chodzi o świeże warzywo to jednak nad pomidora przedkładam cebulę uduszoną w smalcu z odrobiną pieprzu.
8)

Syriusz

Ja tez lubie pomidory i przez wiekszosc roku jadam swoje, bo wlasne najlepiej smakuja. Nadmiar przerabiam na sos i keczup. Mam dwuletnie przeciery i wciaz sa dobre. Nie kupuje w sklepie z uwagi na modny obecnie napis na etykiecie "produkt zrobiony z krajowych i importowanych produktow. Nie pisze tylko z jakiego kraju importowany ale z reguly to z Chin a tam wciaz uzywaja DDT i innej chemi. Np czosnek to trudno kupic inny niz chinski, dlatego drugi rok z kolei uprawiam swoj a rosnie pieknie.
pozdrawiam

evosonic

Cytat: kodar w 2008-08-19, 22:50:44

eeeeeeee,tam,to kolega nie wie co traci.Taka np.papryka w dwoch kolorach koniecznie czerwona i zolta,pokrojona w kostke,(bez obierania skorki) duszona z cebula na sloninie,z dodatkiem koperku,albo pietruszki.To dopiero pycha.
Jutro  jako dodatek warzywny bedzie u mnie  cukinia z pomidorami,cebula i pietruszka.Wszystkie skladniki drobno pokrojone i duszone na sloninie. :P

jessu ale ty jestes zakrecona .... ta slonina to pewnie przywieziona z polski ?
.... inaczej .... nie warto tego robic  :( naprawde szkoda czasu i energii
poz od ewy   :D

evosonic

Cytat: Syriusz w 2008-08-22, 14:49:29
Ja tez lubie pomidory i przez wiekszosc roku jadam swoje, bo wlasne najlepiej smakuja. Nadmiar przerabiam na sos i keczup. Mam dwuletnie przeciery i wciaz sa dobre. Nie kupuje w sklepie z uwagi na modny obecnie napis na etykiecie "produkt zrobiony z krajowych i importowanych produktow. Nie pisze tylko z jakiego kraju importowany ale z reguly to z Chin a tam wciaz uzywaja DDT i innej chemi. Np czosnek to trudno kupic inny niz chinski, dlatego drugi rok z kolei uprawiam swoj a rosnie pieknie.
pozdrawiam

jak uprawiasz ? rosine ci to gdzies ?

kodar

Cytat: evosonic w 2008-08-26, 21:09:49
Cytat: kodar w 2008-08-19, 22:50:44

jessu ale ty jestes zakrecona .... ta slonina to pewnie przywieziona z polski ?
.... inaczej .... nie warto tego robic  :( naprawde szkoda czasu i energii
poz od ewy   :D

slonina,oczywiscie,ze z Polski,kupowana po 1zl/kg, :lol:i najsmaczniejsza,na swiecie :lol:
za pozdrowienia dziekuje, wszystkiego najserdeczniejszego dla Ewy  :P :D

Syriusz

Cytat
Cytat

evosonic - tak, rosnie na mojej farmie. Czyzby wyraz "uprawa" zostal niewlasciwie uzyty?
Hoduje krowy i drob a uprawiam czosnek na kawalku ziemi.
pozdrawiam

evosonic

Cytat: Syriusz w 2008-08-28, 14:37:01

Cytat
Cytat

evosonic - tak, rosnie na mojej farmie. Czyzby wyraz "uprawa" zostal niewlasciwie uzyty?
Hoduje krowy i drob a uprawiam czosnek na kawalku ziemi.
pozdrawiam

masz max  :D   best regards