Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Bilirubina, co to jest?

Zaczęty przez krzych_100, 2008-12-09, 14:10:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

Edyta

Cytat: sewero w 2008-12-09, 20:57:58
Cytat: Edyta w 2008-12-09, 18:15:11
Cytat: sewero w 2008-12-09, 18:08:32
i tak cie lubie.

Juz lepiej.Nastepnym razem nie pisz,że mnie tez lubisz,bo ja nigdzie nie pisałam,ze cie lubie -dopuszczasz sie nadinterpretacji.

Naprawde mi to zwisa czy mnie lubisz czy nie. Wogole mi na tym nie zalezy bo nie jestes dla mnie autorytetem.
Czytam twoje posty i zastanawiam sie ile zlego jeszcze w Tobie siedzi. NIe mozesz obok nikogo przejsc zeby mu nie dogryzc. Z drugiej strony udajesz wielce zatroskana o Pana Jurka. O pana Jurka ktoremu ,nikt juz pomoc nie mogl. Na raka w tym stadium nie ma przeciez pomocy. Przechodzisz z jednej skrajnosci w druga.
Nikt tu na forum nie wychwala sie tak jak ty. Widac za malo doceniaja Cie w domu. Przychodzisz tu biedactwo by wyzyc sie za innych. Opisujesz swoj Heile Welt a w sumie godzinami siedzisz na forum i jestes obecna we wszystkich watkach. Skoro masz takiego wspanialego meza takie super dzieci to dziwi mnie to ze wiekszosc czasu spedzasz tutaj na dogryzaniu innyma nie z wlasna rodzina. Inni przychodza tu po pomoc i to rozumiem ale ty??
Wystarczy ze co niektorzy cie troche pochwala i juz fruwasz. Uwazaj bo ten kto wysoko fruwa spada z hukiem

Nie mam zamiaru z toba polemizowac.
przyslowie mowi ( to nie ja wymyslilam )

NIe daj sie sprowokowac idiocie bo najpierw sprowadzi cie do swojego niwo a potem pokona doswiadczeniem.

Zal mi Ciebie.

Cóż mozna jeszcze rzec-popracuj nad stylistyką ,jak masz zamiar pisac o mnie i o mojej rodzinie .
Chcesz moze jakies materiały? Jakies stare zdjecia moje? Jakies zeszyty z podstawówki i dalszych szkół (tylko,ze te nie sa juz takie stare).
Jakies moje szkice,obrazy? Jak chcesz,to mozesz równiez wywiad przeprowadzic z moimi znajomymi.Dam im znac -moze sie zgodzą  :)

Krystyna*Opty*

Cytat: sewero w 2008-12-09, 20:57:58
Cytat: Edyta w 2008-12-09, 18:15:11
Cytat: sewero w 2008-12-09, 18:08:32
i tak cie lubie.

Juz lepiej.Nastepnym razem nie pisz,że mnie tez lubisz,bo ja nigdzie nie pisałam,ze cie lubie -dopuszczasz sie nadinterpretacji.

Naprawde mi to zwisa czy mnie lubisz czy nie. Wogole mi na tym nie zalezy bo nie jestes dla mnie autorytetem.
Czytam twoje posty i zastanawiam sie ile zlego jeszcze w Tobie siedzi. NIe mozesz obok nikogo przejsc zeby mu nie dogryzc. Z drugiej strony udajesz wielce zatroskana o Pana Jurka. O pana Jurka ktoremu ,nikt juz pomoc nie mogl. Na raka w tym stadium nie ma przeciez pomocy. Przechodzisz z jednej skrajnosci w druga.
Nikt tu na forum nie wychwala sie tak jak ty. Widac za malo doceniaja Cie w domu. Przychodzisz tu biedactwo by wyzyc sie za innych. Opisujesz swoj Heile Welt a w sumie godzinami siedzisz na forum i jestes obecna we wszystkich watkach. Skoro masz takiego wspanialego meza takie super dzieci to dziwi mnie to ze wiekszosc czasu spedzasz tutaj na dogryzaniu innyma nie z wlasna rodzina. Inni przychodza tu po pomoc i to rozumiem ale ty??
Wystarczy ze co niektorzy cie troche pochwala i juz fruwasz. Uwazaj bo ten kto wysoko fruwa spada z hukiem

Nie mam zamiaru z toba polemizowac.
przyslowie mowi ( to nie ja wymyslilam )

NIe daj sie sprowokowac idiocie bo najpierw sprowadzi cie do swojego niwo a potem pokona doswiadczeniem.

Zal mi Ciebie.

Sewero, daj spokój, NIE ODPOWIADAJ JUŻ TROLLICY, bo właśnie TO JĄ RAJCUJE   :(    :x   
Ona bez obrażania ludzi żyć nie może, więc znowu się rozkręca...  :evil:  
Jak się do TROLLA nie odezwiesz -  to zdechnie, udusi się we własnych plwocinach...  :x

Bądźżesz mądrzejsza!

sewero

krystyna wlasnie dzis sobie to postanowilam.
zaczynam ja ignorowac i 0 postow do niej. moze jak to pisza troll zdechnie
buziaczki

Krystyna*Opty*

Cytat: sewero w 2008-12-09, 22:49:36
krystyna wlasnie dzis sobie to postanowilam.
zaczynam ja ignorowac i 0 postow do niej. moze jak to pisza troll zdechnie
buziaczki

I nawzajem!   :)   :D    Gratuluję decyzji! :)  :)   :D

Edyta

Cytat: Krystyna*Opty* w 2008-12-09, 22:46:14

Sewero, daj spokój, NIE ODPOWIADAJ JUŻ TROLLICY, bo właśnie TO JĄ RAJCUJE   :(    :x   
Ona bez obrażania ludzi żyć nie może, więc znowu się rozkręca...  :evil:  
Jak się do TROLLA nie odezwiesz -  to zdechnie, udusi się we własnych plwocinach...  :x

Bądźżesz mądrzejsza!

Pogarda do ludzi "pełną mordą"  :) Pokazujesz widze swoje naturalne ,wyniesione z rodzinnego domu swoje oblicze ,a co najważniejsze ludzie to zauwazają .Niestety zadne żywienie nie zmieni tego co masz zapisane w genach.
Powtórze jeszcze raz;"kto sie wróblem urodził ,kanarkiem nie zdechnie" ,choćby nie wiem jak poprzewracało sie w "łepetynce" .
I jeszcze dodam jedno porzekadło ; "najgorzej jak dziad stanie sie bogaczem" ,bo moze stac sie bezwzględny i gardzic ludźmi  tak jak, nim gardzono.

PS. A kto pierwszy zdechnie? ..... pozostaw tą decyzje Panu Bogu  :) 

krzych_100

Cytat: Edyta w 2008-12-09, 15:44:29
Krzych.Napisałes kiedys :

Cytat: krzych_100 w 2008-09-24, 11:36:39

Okazało się, że przekroczoną mam bilirubinę (za dużo),

Lekarka wtedy udzieliła Tobie odpowiedzi;

Cytat: lekarka w 2008-09-24, 12:52:15
Bilirubina - po odciążeniu wątroby dietą powinna spaść.

No to odciązyłes wątrobe ,spadła Ci bilirubina,wiec w czym tera problem?
Idź za tydzien ,zrób se badanie i zobaczysz,ze bedzie w normie.Juz nie cudaczta .

Witam.

Dziękuję, dopiero teraz mogłem odpisać...
Zgadza się, lekarka odpisała, ale zrobiłem sobie ponownie badania i zmalała.
Problem pojawił się taki, że zacząłem mieć bóle mięśniowe (najbardziej mięśnie nóg).
Czytałem w książce o Żywieniu Optymalnym, że mogą się takie pojawić i przyczyną tego może być za mało zjadanych węglowodanów.
Zwiększę, zobaczę...

Jeszcze raz dziękuję za (po)dpowiedzi.

krzych_100

krzych_100

Cytat: admin w 2008-12-09, 15:19:30
wiki podaje dość dobrze, powstaje z metaloporfiryn, ale bilirubina jest charakterystyczna dla mięso i wszystkożernych, a biliwerdyna dla przeżuwaczy. Obie pod wpływem flory bakteryjnej degradowane są do sterkobiliny- barwnika kału i nerkowego urobilinogenu - barwnika moczu, powstałego z bilirubiny estryfikowanej kwasem glukuronowym lub siarkowym. Zakres normy w surowicy to do 1mg%
Przeważnie zwiększone stężenia bilirubiny estryfikowanej i wolnej są niepokojące...
A niski poziom?  :shock: - poszperam.

PS
A kto ci powiedział, że masz zaniżony poziom bilirubiny i co to w/g tej osoby oznacza?

Witam.

Po zrobieniu sobie badań z krwii (bilirubina, ASPAT i ALAT), okazało się, że dla mojego przedziału wiekowego (37 l.), mój poziom bilirubiny jest trochę za niski (ASPATi ALAT w normie).
Dziękuję za odpowiedź, ale właśnie chodziło o napisanie kilku słów zrozumiałych dla nie-lekarza.
Nie jestem chemikiem, więc pojęcia chemiczne są dla mnie zupełnie nie zrozumiałe...
Obecnie nie czuję się źle i wiem, że organizm musi się do innego sposobu odżywania przystosować.

krzych_100

Edyta

Jesli Cie wiec niepokoi niski poziom bilirubiny,to zrób powtórkę tego badania - istnieje prawdopodobieństwo,ze teraz bedzie dobre.
Aspat,Alat w normie,piszesz,ze nie czujesz sie źle,czyli jest dobrze. 8)