Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Nagonka na lekarzy trwa !!! Uczyc sie angielskiego !!!

Zaczęty przez grizzly, 2007-06-15, 12:32:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

slawek

Cytat: Bruford w 2007-06-17, 11:41:35
Cytat: toan w 2007-06-17, 11:36:35
A do tego pomnóżmy wyniki podane przez Sławka przez liczbę zatrudnoinych. NIKT (ani rządzący, ani "lekarze,

Taaa , lekarze to tu mają najwięcej do powiedzenia :D :D
Oczywiście ;) wszyscy nieświadomi do granic wytrzymałość i ;P

P.S.
naprawdę tak mało cenisz swoich kolegów ??

Bruford

Cytat: slawek w 2007-06-17, 20:16:12
[
P.S.

Rozumiesz różnicę między "byciem

Bruford

Cytat: Bruford w 2007-06-18, 12:00:46
Cytat: slawek w 2007-06-17, 20:16:12
[
P.S.

Rozumiesz różnicę między "byciem

byciem świadomym a prawem do decydowania??? :D Tak dla formy pytam , z grzeczności , znaczy się , bo z Twojego postu wynika , że nie rozumiesz :D :D

slawek

Tomkiewicz

Bruford, Szymon i wszyscy dobrze znający j. angielski (nie jestem pewna, czy już ukazał się w j. polskim) - czy mieliście już okazje obejrzeć najnowszy dokument Michaela Moore'a pt. "SICKO"? Rewelacja! O tym, jak  sprawy wyglądają w USA, rzecz jasna, wiedziałam z własnego doświadczenia, nie wiedziałam natomiast o tym jak jest pod tym względem np. w Anglii czy Francji. Czy nawet na... Kubie. Ech...

I jednocześnie nasuwa się pytanie, dlaczego Polska w swoim systemie "ochrony" zdrowia wzoruje się właśnie na USA, a nie np. Wlk. Brytanii czy Francji? Przecież to jest chory system!

Marishka

Szymon

Niestety, jeszcze nie widziałem. Czyżby Moore zadawał ostatni cios Republikanom w przededniu wyborów?

Co do poruszonej kwestii- nie wiem , jak we Francji, ale sytuacja w Wlk. Brytanii tez specjalnie różowo nie wyglada. Byc moze Moore (nad)uzywa pewnych, nazwijmy to, figur stylistycznych, żeby pokazać, jak to w USA jest źle....

Od czasów Zabaw z Bronią jakoś mi ten Moore wcieleniem obiektywizmu się nie wydaje ;)

Diogenes z Synopy

Cytat Bezpieczeństwu dla zdrowia i życia pacjentów może za chwilę zagrozić zbyt mała liczba specjalistów, a nie udostępnienie pytań egzaminacyjnych – mówi zdziwiona Katarzyna Strzałkowska, rzeczniczka NIL.

:shock:   i co teraz będzie?  ;-)

http://www.rp.pl/Lekarze-i-pielegniarki/301289834-MZ-ogranicza-przyszlym-lekarzom-dostep-do-pytan-egzaminacyjnych-z-poprzednich-lat.html#ap-1

rozregulować zawód, albo dać i  pytania i odpowiedzi. Co za różnica. Efekt końcowy, taki jak każdy widzi .    8)