Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Jestem głodna!

Zaczęty przez MAX, 2007-08-03, 22:08:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Radzio

Cytat: admin w 2014-11-21, 08:16:49
No, no, już o tym pisałem, ale tak dogłębniej, dlaczego jest u wszystkich bydląt prawie zawsze 50 na 50, a nie jedna czwarta do trzech czwartych na ten przykład?
A o tym chyba nie pisałem jeszcze?   :roll:

Ja rozumiem! Ja! :lol:
Nie pisałeś, bo po co! Gdyby tu jeszcze jaki Doktor, czy zwyczajnie Profesor był, to od mądrości trzeszczałyby megamajty. ;)
Jedyny kłopot w tym, że nie wiadomo jak tu się zalogować. :mrgreen:
:shock:
A może ja pitolę bezprzykładnie i jest z nami jaka utytułowana głowa. Ha?

Blackend

Bo oni nie mają ochoty na dyskusje, tylko wolą się podszkolić za darmochę czytając - a potem jajca drożeją. ;)

administ

Coś w tym jest!  :?

Radzio

Akurat kompletne nic w tym jest. ;)
Bowiem ... bowiem ... bowiem ... "na chlepku też proporcjum wyńdzie". :mrgreen: Damy radę, a ewentualny detox ... w lesie.

Blackend

Akurat dużo jest, bo to jak każdy sobie zrozumie jest mało istotne, ale to co ukradnie i przypisze sobie jest dużym s!@#$stwem - świństwem oczywiście. ;)  :?

administ

Jo Radziu!
Naczyta się jeden z drugim tu o produkcji aminokwasów engogennych, a później wypisuje, że u monogastrycznych "z mocznika siem da tylko troszeczkę"!  :shock:  :wink:  :lol:

Gavroche

Ale zwykle kradzione nie tuczy  :lol:

To jak w tym ruskim dowcipie, w którym radzieccy szpiedzy wynosili po kawałku plany rakiety kosmicznej od Amerykanów, po złożeniu otrzymali...parowóz  :D

Radzio

E tam. Obszczypujecie, jakbym z wojny jakiej wrócił po latach, a to Szefu mój zaledwie o "z tygodniowy" wypoczyn poprosił, dając sobie przy tym wybór- choć miesiąc rozłąki może za "gardło chwycić" tak, że nawet klucha się nie przeciśnie. 8)

administ

Radzio!
Za pierwsze "dzień dobry" na KOCS-owniku we wtorek miałem miesiącem Cię uszczęśliwić, ale łagodnym i niepochopnym Szefu jest ... :wink: :mrgreen:

MariuszM

Cytat: admin w 2014-11-25, 20:33:10
Jo Radziu!
Naczyta się jeden z drugim tu o produkcji aminokwasów engogennych, a później wypisuje, że u monogastrycznych "z mocznika siem da tylko troszeczkę"!  :shock:  :wink:  :lol:
a o omegach ze sloniny? Tluszc egzogenny zamienia sie w slonine? A moze Ww zamieniaja sie w omegi6i3? :shock: http://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-4614-3209-8_79 ;)

Radzio

Cytat: admin w 2014-11-25, 21:12:05
Radzio!
Za pierwsze "dzień dobry" na KOCS-owniku we wtorek miałem miesiącem Cię uszczęśliwić, ale łagodnym i niepochopnym Szefu jest ... :wink: :mrgreen:

Rzetelna prawda! Milczeniem wszak wyraziłeś zgodę, bowiem niepochopnie Szefu moim jesteś. :mrgreen: ;)

Cytat: MariuszM w 2014-11-25, 21:40:14
Cytat: admin w 2014-11-25, 20:33:10
Jo Radziu!
a o omegach ze sloniny? Tluszc egzogenny zamienia sie w slonine? A moze Ww zamieniaja sie w omegi6i3? :shock: http://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-4614-3209-8_79 ;)

Majstersztyk. :P

administ

Jak "geny" pozwolą...  :wink:  :lol:

Radzio

:lol:
Na swoje mam jako taki wpływ, aż mię z tym "gupio". O! :D

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2014-10-30, 12:32:16
Cytat: renia w 2014-10-30, 12:20:12
Cytat: admin w 2014-10-30, 12:15:04
Cytat: renia w 2014-10-30, 12:09:30
Chyba, że o jakieś inne gofry Ci chodzi? Z mąki i na słodko... :roll:

Szukaj pod hasłem "synergia". I tyle podpowiedzi starczy.  8) :lol:

Wiem co to jest synergia bez szukania... :P wykręcasz się jak możesz... :lol:

No to jak wiesz, to po kiego się pytasz?  :shock: :?
Jest różnica między synergią składników i sposobem obróbki kulinarnej placka, goferka i wafelka.
Placki - zdrowo, goferki i wafelki - choro i tyle.  :D

Jedne się robi na patelni, a drugie na patelni elektrycznej . Te na elektrycznej mniej zdrowe .   :shock:    

O plackach czytałem. Ale plackach na patelni elektrycznej nie.  Renia oświeć.   ;-)

renia

Zwróć się do Szefa... 8)

Ja chyba wtedy pisałam o gofrach z orzechów i twarogu... :roll:

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-01-02, 17:25:48
Zwróć się do Szefa... 8)

Ja chyba wtedy pisałam o gofrach z orzechów i twarogu... :roll:

Myślałem, że sprawdziłaś dlaczego nie zachodzi efekt synergii smażąc placka w gofrownicy, a zachodzi, gdy smażysz na patelni.  Ale nie jest to dla mnie aż takie istotne.     Przypuszczam, że w mojej  gofrownicy zachodzi efekt synergii składników ;-)   , a w Twojej nie .   ;-)  Nie mówiąc już o adminowej gofrownicy.