Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

wyniki badan

Zaczęty przez malutki, 2010-04-02, 14:36:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Gdybym był religijny, zgoniłbym na wyroki Pana, a tak to nie znam odpowiedzi. :?

Blackend

Wyszedłem z założenia, że nic na siłę. Każdy ma prawo przeżyć życie po swojemu tak jak sam tego chce.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2016-02-28, 20:07:30
Wyszedłem z założenia, że nic na siłę. Każdy ma prawo przeżyć życie po swojemu tak jak sam tego chce.  8)

i tu jest problem. Bo każdy powinien robić to świadomie.  A żyje się w nieświadomości, manipulacji  i oszustwie.  :?

Blackend

Moja Mama jest jak mało kto uświadomiona i świadomie wybiera po swojemu. Zresztą Teściowie tak samo i tak samo robią po swojemu. Są dorośli i po dwadzieścia parę lat starsi, dali radę nas odchować, więc rozumu im nie brakuje.  8)

Diogenes z Synopy

to samo mogę powiedzieć o swoich. Ale. Są jeszcze autorytety. I tu blednie znaczaco uświadomienie.

administ

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-28, 20:09:47
A żyje się w nieświadomości, manipulacji  i oszustwie.  :?

Dlatego "ignorancja jest łaską".  8)
Jak mówią, że "dobra zmiana", to znaczy, że dobra, jak "Bolek kapuś", to kapuś, jak białoczerwona drużyna - to harcerzyki... ;)

Blackend

Kocham wolność i rodziców, a wolność to prawo do samostanowienia, więc musi być jak jest.  8)

administ

A paragrafa jakiego na tę "wolność" nie ma? ;)

Diogenes z Synopy

wolność od świadomego wyboru.  Super  ;-)

Blackend

Cytat: admin w 2016-02-28, 20:23:19
A paragrafa jakiego na tę "wolność" nie ma? ;)

Nie ma, bo tu się szanuje cudzą własność. ;)  8)