Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Spora utrata wagi

Zaczęty przez Dzik, 2017-11-04, 12:13:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

madre

(https://s20.postimg.org/4scu4331p/IMG_20150309_084832_2.jpg)

Przykład kierunkowego wypasu, czyli jak z wojownika zrobić niewolnika (zastąpić chude mięso zdrowymi warzywami :wink:)

Jarek

Tyson dobra reklama, można spać spokojnie. :lol:

administ

Świetnie, tylko po co zaraz tak się czepiać wegetarian, skoro miliardy badań naukowych "udowodniły", że mięso czerwone jest trujące i powoduje raka.  :?
A IŻiŻ zaleca dietę 5*wio jako jedynie słuszną.  8)

madre

Może jednak usunąć tego misia Tysona?
A bo to mnie coś tknęło i podszeptuje, że może to niektóre panie lubujące się w przytulaniu do misiów, bezrefleksyjnie zainspirować do wypasów swoich brzydszych brutali w kierunku Misiów Puchatków skorych bezzwłocznie wypełniać każdy ich kaprys. Z drugiej strony może to być przestroga dla jeszcze niezniewieściałych niedźwiedzi Gryzli (ale nie łykali  :lol:), aby nie pozwolili sobie być karmieni paszą roślinożerców przez swoje piękniejsze połówki w zakamuflowanym celu miękkiej tresury (wiadomo, że trzeba sobie wychować). :roll:
Ale ja niewładny skasować, więc łaska admina zdecyduje.  :|

Ukko

Zrobiłem sobie badanie enzymów trzustkowych, amylaza wyszła w normie. ( krew 59 U/L, ilościowe oznaczenie amylazy w moczu 38 U/L) Lipaza w sumie też.  Myślałem, że tej lipazy będzię trochę więcej, mam 22 U/l, a niby norma 8-78. Chociaż różne mają te normy, co w sumie dziwne, bo są i do 160 U/L . Cóż, trzeba będzie konsumować trochę więcej jedzenia zawierającego ten enzym. Pewnie awokado, orzechy i może jaka ciecierzyca - przynajmniej na początku. 8)

Gavroche

Chłopie, po pierwsze po co Twojemu organizmowi wysoki poziom lipazy, skoro jesteś na diecie Ww?! :lol:
Po drugie enzymy to są białka i normalnie się strawią w żołądku, więc nie zadziałają.

Naprawdę chcesz sobie zaszkodzić takim pieprzeniem się z "normami"?
Zespół Munchhausena?
Ech, już się lepiej nie odzywam.

Ukko

W sumie racja, zachowuję się  trochę jak jakiś niedorozwinięty hipochondryk, musisz mieć na uwadze, żem trochę niedożywiony, a może nawet bardziej niż trochę, więc pewnie czynność umysłu też niewłaściwa.  :) 8)

madre

Dlaczego niedorozwinięty? :roll:

Gavroche

Facet nie żyje od 13 lat, a ciało przebywa na drzewie, w przyrodzie się nic nie marnuje:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,23830193,w-zwlokach-na-drzewie-byly-gniazda-pszczol-i-wiewiorki-wyjatkowe.html
Renia, no sam nie wiem... :?

administ

Ale Samson w ścierwie lwa na pustyni też znalazł miód, choć lwie ścierwo to nie maszyna jądrowa naturalnie, choć też na pustyni... ;)

renia

Cytat: Gavroche w 2018-08-27, 17:07:02
Facet nie żyje od 13 lat, a ciało przebywa na drzewie, w przyrodzie się nic nie marnuje:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,23830193,w-zwlokach-na-drzewie-byly-gniazda-pszczol-i-wiewiorki-wyjatkowe.html
Renia, no sam nie wiem... :?

Nie ryzykuję lepiej... 8) :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2018-08-27, 17:17:07
Ale Samson w ścierwie lwa na pustyni też znalazł miód, choć lwie ścierwo to nie maszyna jądrowa naturalnie, choć też na pustyni... ;)

:lol: