Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Rewelacyjne nalesniki

Zaczęty przez adampio, 2008-08-22, 21:50:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

CytatZdrowa dzieki, wyprobuje .   a konkretnie ile zotek do tego jaja?

Monikaf, 5 zoltek a najlepiej 100 gr, okolo 6 zoltek, jezeli nie uzywasz smietany,dolej troche sopu pomidorowego a jezeli nie to okolo 3 wyzek wody. Bedziesz sama widziala po konsystencji ile plynu trzeba.

Utrzep dokladnie i wlej na patelnie na ktorej masz tluszcz z naprzyklad ugotowanymi brokulami, albo fasolka szparagowa albo.....to co lubisz..
Mozesz tez nie urzywac wazyw. ...............i smazysz. Na ostanie 2 min jest dobrze polozyc wieko na patelnie.

monikaf

Adampio, Dziekuje, z tym wiekiem to mi chyba wyjdzie omlet, o tyle super te nalesniki ze za kazdym razem mozna je wlasnie robic z czyms innym, to bedzie duze urozamicenie w moim jadlospisie :)

MONIKAW

Cytat: adampio w 2008-09-22, 11:29:37

Monikaf, 5 zoltek a najlepiej 100 gr, okolo 6 zoltek, jezeli nie uzywasz smietany,dolej troche sopu pomidorowego a jezeli nie to okolo 3 wyzek wody. Bedziesz sama widziala po konsystencji ile plynu trzeba.

Utrzep dokladnie i wlej na patelnie na ktorej masz tluszcz z naprzyklad ugotowanymi brokulami, albo fasolka szparagowa albo.....to co lubisz..
Mozesz tez nie urzywac wazyw. ...............i smazysz. Na ostanie 2 min jest dobrze polozyc wieko na patelnie.
Zastanawiam się czy to przypadkiem nie smakuje jak omlet:)?

adampio

TO JEST OMLET...TYLKO BEZ MAKI

MONIKAW

Zmyliły mnie te "rewelacyjne naleśniki"...
Takie omlety właśnie robię oczywiście bez mąki.

adampio

A BO ROZINAL SIE TAMAT OMLETA W INNYM TEMACIE

MONIKAW

Taki omlet jest bardzo dobry z serem żółym jak ktoś może i lubi.

Edyta

Cytat: zdrowa w 2008-09-22, 11:02:12
Cytat: Edyta w 2008-09-22, 10:59:25
Cytat: zdrowa w 2008-09-22, 10:24:19

Ten pan Fritzl chyba też pijał tłusta śmietanę,powera miał!

Nie wiem co jada pan Fritzl ,aczkolwiek jesli Ciebie interesuje jego dieta,to zwróć uwagę ,że gość zyje w zdrowiu 73-ci rok ,to musi coś w tym być .Może coś rotuje -może zboża albo mleczne?

Uważasz że jest zdrowy?  :o

Fizycznie na pewno.Jak sama zauwazyłaś :"powera miał" -Twoje słowa.

adampio

CytatTaki omlet jest bardzo dobry z serem żółym jak ktoś może i lubi.

jest tez super z serem francuzkim typu Brie, pokrojony w cienkie plasterki. Trzeba trocge poczekac aby sie roztopil.

monikaf

a ja juz wiem jak sobie zrobie, zmiele sobie mieso z rosolu, dodam cebulke, tluszcz i bede miala takiego miesnego 8)

adampio

tez takie robilem wczesniej, ale juz dzis jadam mieso tylko w ilosci 100 gr dziennie.......
wole z watrobka, zwlaszcza kurza, usmazona dzien wdzesniej....oczywiscie zawsze zgodnie z BTW

zdrowa

Cytat: monikaf w 2008-09-22, 13:47:34
a ja juz wiem jak sobie zrobie, zmiele sobie mieso z rosolu, dodam cebulke, tluszcz i bede miala takiego miesnego 8)

Też tak spróbuję, mniej roboty a też dobre.  :)

Radzio

Cytat: adampio w 2008-09-22, 07:12:16
Cytat: Edyta w 2008-09-21, 22:22:42
A propo smietany ,szczególnie tej tłustej-daje niesamowitego powera przed pływaniem  8)

dokladnie Edyta...

Ostatnio zjedlem omleta z  6 zoltek, smazonego na 50 gr sloniny, do tego 100 gr gotowanego brokola, 50 gr ziemniaka i 30 gr smazonej watrobki z nia poprzedniego.

To wszystko usmazone w formie omleta i polane smietana 38 %..
Do tego szklanka soku pomidorowego.

" godz po zjedzeniu tego omleta, na basenie nie moglem sie zatrzymac!!!!!

2,7 km bez przerwy....2 godziny plywania bez najmniejszej przerwy !!!!

Jest śmietana, będzie "power". :lol:* Od zwycięzcy kawa się należy! :lol: :lol: :lol:*

adampio

Bedzie kawa jak sie spotkamy......kiedys  :D

Radzio

:lol:
Zaś łypnąłeś do mnie, jak Rejtan, smutnym okiem zza hacośtam okularów. :D
To, co trzyma Ci owe, wznieś radośnie do góry, wszak idzie ku lepszemumu! :lol:*

adampio