Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Wyniki badan

Zaczęty przez adampio, 2010-04-28, 15:25:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

Prof. Hartenbach pisze jeszcze, że wysokość cholesterolu we krwi tylko w 5 % zależy od tego co się zjada. No i że najniższy cholesterol mają osoby ciężko chore.

sewero

Moj syn jak w wieku 4,5 roku poszedl do przedszkola i zaczal tam jadac zaczal chorowac. Przedtem nic a potem jedno zapalenie oskrzeli za drugim az do astmy. po roku wymowilam jedzenie. Moi rodzice zabierali go do domu na czas posilkow.
Bylo to uciazliwe ale warto bylo.
W przedzkolu nie bylo produktow miesnych byly rozne makarony z przedziwnymi sosami. Konsultowalam roznch lekarzy optymalnych . i powiedzieli m  zeby w takim razie nie dawac w domu juz wegli a tylko bialko i tluszcz. Tak robilam . Po roku jak syn coraz gorzej sie czul zrobilam mu badania. Cholesterol byl ponad 300 a Trojglicerydy 500. Horror. Po wymowieniu jedzenia zaczelam od nowa. Po 3 miesiacach pojechalismy do arkadii. robilam mu wyniki. trojglicerydy byly juy 56 a cholesterol okolo 220.
Drugiego syna zapisalam juz tylko do grupy bez wyzywienia.
Jezeli w pore bym nie zareagowala to wpedzilabym syna w miazdzyce. Teraz nie ma problemow z wynikami sa ok. Astma prawie ustapila. Nie uzywa juz zadnych srayow.Przedtem 5 razy dziennie. Jestem szczesliwa ze sie udalo

Halina Ch.

Cytat: sewero w 2010-08-12, 09:38:52
gtrojglicerydy byly juy 56 a cholesterol okolo 220.
Drugiego syna zapisalam juz tylko do grupy bez wyzywienia.
Super wyniki. Oby wiecej trafiało się takich rozsądnych matek.

Tymoteusz82

Cytat: sewero w 2010-08-12, 09:38:52Trojglicerydy 500
Straszny wynik. To ja wazac 130 kg i bedac w zdecydowanie zlej formie ogolnej, jedzac morze białego chleba, trojglicerydy mialem 360. A tu dziecko przedszkolne...

Halina Ch.

Ano takich mamy dietetyków.

sewero

Dzis odebralam wyniki syna. Trojglicerydow 49. IGE (test alergiczny/ niestety ciagle jeszcze ma alergie ) 1,5 raz podwyzszony. NO ale to i tak dobrze bo ostatnio bylo az 10 krotnie wiecej.
Tak jedzenie przedszkolne doprowadzilo do choroby.No ale mysle ze jesczszce troche i moje dziecko bedzie juz calkowicie zdrowe.
On jest bardzo rozsadny i wie co mu szkodzi a co nie.

Halina Ch.

Pamiętam jak moje dzieci chodziły do przedszkola to na I śniadanie była drożdżówka z serem albo z marmoladą  lub rogalik z masłem i dżemem albo serkiem homo oraz kawa z mlekiem lub herbata suto słodzone.
Podawano też ryż z cukrem, cynamonem i jabłkiem itp. rzeczy,  teraz zdaję soibie sprawę, że było to okropne jedzenie :shock:

sewero

Moje dzieci mialy dzis na obiad  (nieoptymalny) zupe ogorkowa z ryzem. Ale byl ubaw bo nie znaja ryzu i zastanawiali sie co to takiego tam plywa. Oni jedza zupki kolagenowe ze szpikiem i lojem ale przez rurke i bez zadnych dodatkow.

Diogenes z Synopy

Cytat: adampio w 2010-04-28, 15:25:48
Znaczny brak witaminy D bo mam tylko 33 nmol/l a mninimum jest 50.
Poza tym nie brak mi niczego inne.

wracaj do ojczyzny ,  norma u nas 20  :)

renia

Gavroche

Znacie normy na witaminy?! :lol:
Aha, "jak ja się tak na nich napatrzę, to jak ich potem tak nie przestrzegam!"? :P

Zyon

Na b12 chyba jest norma, ale o to pytaj fachowca od wkladania cudzych butow na swoje nogi  :lol:
Work Buy Consume Die