Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Nowy początek i pytań sto

Zaczęty przez BasiaS, 2015-08-27, 18:26:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Naturalnie, im bardziej "nieszczelne jelita", tym więcej azotu polipeptydowego w surowicy krwi, ale zamieściłem na ten temat Słowo Doktora na www.dr-kwasniewski.pl , więc nieszczelnojelitowcy i chorzy na glutenozę mogą sobie na ten temat poczytać, choć jeśli do tej pory o tym nie wiedzą, to nic nie pomoże.   :?
Nie jest to jednak mój problem.  8)
Może lepiej niech skorzystają od razu z Witoszek albo Zięby, bo Dieta Optymalna nie dla nich... :?

Helena

Cytat: admin w 2015-09-02, 08:09:22
Naturalnie, im bardziej "nieszczelne jelita", tym więcej azotu polipeptydowego w surowicy krwi, ale zamieściłem na ten temat Słowo Doktora na www.dr-kwasniewski.pl , więc nieszczelnojelitowcy i chorzy na glutenozę mogą sobie na ten temat poczytać, choć jeśli do tej pory o tym nie wiedzą, to nic nie pomoże.   :?
Nie jest to jednak mój problem.  8)
Może lepiej niech skorzystają od razu z Witoszek albo Zięby, bo Dieta Optymalna nie dla nich... :?
Zapomniałeś o największym specjaliście od uszczelniania jelit Józefie Słoneckim.

administ

Tak się składa, że mnie akurat patologie i syndromy metaboliczne kompletnie nie interesują, bo nie zajmuję się ani rozmnażaniem chorób, ani ukrytymi magiami leczniczymi.  8) ;)

Diogenes z Synopy

ja też nigdy nie piłem tej mikstury ( MO czy jakoś tak )  z powodu, że za leniwy byłem na to  :) . Ale  ser i śmietanę  rotowałem 3 dni kiedyś.

Gavroche

Większość takich cudownych sposobów działa "na chłopski rozum" logicznie, ale po zastanowieniu już tak fajnie nie jest. :D