Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Smaki dzieciństwa

Zaczęty przez Ukko, 2018-01-13, 20:24:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zofia

Pieczone pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej i twarogu, pokrojone w kromki i odsmażone na złoty kolor na smalcu. To chrupanie do dzisiaj mam w uszach.

Zofia

Cytat: Zofia w 2018-01-14, 09:11:36
Pieczone pierogi z nadzieniem z kaszy gryczanej i twarogu, pokrojone w kromki i odsmażone na złoty kolor na smalcu. To chrupanie do dzisiaj mam w uszach.
Do tego była gęsta kwaśna śmietana. :)

Ukko

Cytat: RafałS w 2018-01-14, 07:22:22
3-4? Łola Boga! A toś se nagrabił.  :wink:
Ano, kiedyś w czasach demonizowania jajek to był niebezpieczny wyskok  :) szkoda, że tylko jednorazowy :(

Blackend

Właściwie wszystko mi smakowało byleby nie było za tłusto i byleby to nie był szpinak.  :lol:

Gavroche

No, i mnie ciężko było po tłustym. 8)
Chyba tak ma być, jak w diecie przeważają węglowodany...

Blackend

Mama mi tłuścinki z mięsa wycinała.  :lol:
I do dziś za nimi nie przepadam, tak mi zostało.  :lol:

madre

Cytat: Zofia w 2018-01-14, 09:13:51
Cytat: Zofia w 2018-01-14, 09:11:36
Do tego była gęsta kwaśna śmietana. :)
Dzisiaj też nie odmówię sobie tej smakowitości w skromnej ilości, okrajając z ciasta zlepione brzegi pierożka.  :)

Ukko

Zastanawiam się do je do jakiego jedzenia będą miały nostalgie dzisiejsze dzieci. :)

Gavroche

Czym skorupka za młodu... :D

Ukko

Przypomniał mi się wigilijny kompot z suszu . :)

Anulka177

Chleb z masłem i cukrem, naleśniki mojej babci- na 10 jajkach, pulchne i rozpływające się w ustach, prażuchy.

Gavroche

Dzieci niechorujące spotkać można na każdej diecie.
Tutaj jakieś dziwne "paleo" z owsianką, spaghetti i owocami. :D
https://dobrewiadomosci.net.pl/41495-grace-dziecko-ktore-nigdy-nie-jadlo-slodyczy-i-zyje-poznajcie-zalety-diety-jaskiniowcow/