Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Hmmm jedzenie wszystkiego na surowo takżę mięsa.

Zaczęty przez Matti, 2007-02-14, 17:59:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Zastanawiałem się czy nie skomentować, ale potęga argumentów surowego wegetarianizmu jest jednak ponad moje siły!  :?

Zofia

administ

A mnie po surowym jabłku to raczej nic nie dolega.  8)

Gavroche

madre

Czy systematyczne jedzenie fasolki po bretońsku może powodować stały wzrost napięcia emocjonalnego, agresji słownej i jurności?  8)

administ

Cytat: Gavroche w 2019-02-02, 19:58:57
Spróbuj fasoli. ;-)

Fasoli nie jadłem od kilku dziesięcioleci i wolę nie ryzykować!  :?

vvv

Cytat: madre w 2019-02-02, 20:04:29
jedzenie fasolki po bretońsku
https://ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003007102775
Cytatskładniki:
woda, fasola biała 35%, kiełbasa 12% [mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, błonnik pszenny, przyprawy, izolat białka soi, glukoza], koncentrat pomidorowy 4%, boczek wędzony 4% [boczek wieprzowy, woda, sól, glukoza], skrobia modyfikowana, cukier, cebula 1,5%, mąka pszenna, sól, jarzynka (sól, cukier, marchew, ekstrakt drożdżowy, cebula, zioła), czosnek świeży, aromaty, aromat dymu wędzarniczego (zawiera mleko), musztarda [woda, gorczyca, ocet, cukier, sól, przyprawy], przyprawy, koncentraty (czarnej porzeczki, czarnej marchwi)

To już lepiej sobie raz na ruski rok bobu zakupić, ugotować, zjeść z topionym masłem i mieć serdecznie dosyć na ruski rok.
8)

administ

U!  :shock:
Ciekawe jak w takiej marchwi z karotenem i innym bogactwem witamin i minerałów! :roll: ;)

Blackend

administ

Najgorsze, jak przedawkują nawozy, aby szybko i duże rosło - wtedy to pełno tego w zieleninie, pewnie ze 3*więcej jak w peklowanym, nastrzykiwanym mięsie! ;)

renia

Anulka177

Czy bretarianizm to jedzenia fasolki po bretońsku?  :roll:

renia

:lol:
Trzy razy dziennie przez siedem dni w tygodniu...  8) :wink:

administ

Cytat: Anulka177 w 2019-02-03, 15:59:01
Czy bretarianizm to jedzenia fasolki po bretońsku?  :roll:

:lol:
Ale to wymieszane białka są, to musi się skończyć zakwaszeniem pełnym toksyn do tego.  :? ;)
No chyba, że bretońska jest na surowo i czysto wegetariańska, to wtedy ponoć odkwasi i zdetoksykuje!  :lol: