Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

WOŁOWINA DUSZONA PO BURGUNDZKU.

Zaczęty przez MORGANO, 2007-02-25, 00:30:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

MORGANO

WOŁOWINA DUSZONA PO BURGUNDZKU.

Składniki.
800 g wołowiny extra
250 g grzybów
300 g wywar rosołowy
250 g czerwonego wytrawnego wina /1 szklanka/
150 g cebula
100 g marchwi
100 g masła
50 g olej
3 ząbki czosnku, łyżka mąki, sól, pieprz, tymianek.

Sposób przygotowania.
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Cebule i czosnek posiekać. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. 1/2 masła i olej rozgrzać w rondlu, zrumienić mięso. Dodać warzywa, oprószyć mąką, smażyć 2 minuty. Wlać rosół, wino, dodać czosnek i tymianek, pieprz i sól. Dusić 1,5 godziny. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Smażyć ok. 10 minut na pozostałym maśle. Dodać do gulaszu, wymieszać. Dusić 15 minut.

Ogółem 2000g B-T-W  176,9 – 167,9 – 26,7  / 2320 kalorii /
100 gram produktu B-T-W  8,8 – 8,4 – 1,3 / 120 kalorii /
250 gram porcja 1 osobowa B-T-W 22,1 – 21,0 – 3,3  / 290 kalorii /
Stosunek B-T-W 1 : 0,9 : 0,2 
B+T/250g – 43,1g


Gavroche


vvv

Kawy z trawy byś się nie napił?

275 degrees Fahrenheit = 135 degrees Celsius, 2 godziny, żebym zapamiętał jak opalarkę zaprogramować.

http://www.realfoodforlife.com/dandelion-root-coffee/
:shock: :wink:

Gavroche

Kiedyś piłem Inkę z mlekiem, na Ww czemu nie? 8)

Blackend

Też piłem, to było takie bardziej dorosłe niż kakao. ;)  :lol: