Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

"Naukowcy ostrzegają: Za pięć lat koniec świata"

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2007-02-25, 14:27:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

RafałS

Hha! A drogie masła, śmietanki, jajca chcemy mieć?  :wink:

administ

Jak się przygotuje, wykona, to i jajca, i masło, i mięso mogę być w dalszym ciągu tanie.
Z jajkami i mięsem nie ma problemu, bo to tylko rok na rozwinięcie, ale z mlecznymi nawet przy zniesieniu kwotowania, to minimum 4-5 lat zanim zacznie poprawnie funkcjonować. Z drugiej strony, co to jest 5 lat w skali kraju?  8)

Zyon

Cytat: admin w 2014-05-04, 23:25:37
Cytat: Blackend w 2014-05-04, 22:43:19
Jak listy gończe. ;)

Trzy lata temu rozmawiałem na pewnej imprezce z pewnym Europosłem. Szczegółów nie podaję, bo w tym roku też startuje...  :?
Mówię do niego: dlaczego nie poruszysz kwestii Diety Optymalnej w Brukseli i w Warszawie?
Udał, że nie słyszy...  :lol:
I tak najczęściej bywa.  8)
Tym bardziej poprosze o szczegoly  :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Tomkiewicz w 2007-03-03, 18:18:10
       Nie będzie w 2012 roku końca świata. Tego rodzaju głupoty są świetnym pretekstem dla apokaliptycznie nastawionych ludzi, którzy nienawidzą życia i którzy za każdym razem, gdzy zwierzysz im sie, że chciałbyś żyć wiecznie, odpowiedzą -  "ale co bym tu robił" lub "nudziłbym się". Takich ludzi naleźy albo leczyć albo omijać. Sporo tego rodzaju osób spotkałem.

Tomek
Hehe, dobre
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ktoś, kto twierdzi, że chciałby żyć wiecznie nie przemyślał widać problemu :lol:

RafałS

Cytat: admin w 2014-05-05, 07:53:19
Jak się przygotuje, wykona, to i jajca, i masło, i mięso mogę być w dalszym ciągu tanie.
Z jajkami i mięsem nie ma problemu, bo to tylko rok na rozwinięcie, ale z mlecznymi nawet przy zniesieniu kwotowania, to minimum 4-5 lat zanim zacznie poprawnie funkcjonować. Z drugiej strony, co to jest 5 lat w skali kraju?  8)
3+  :wink:

Gavroche

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-05-05, 13:22:14
Cytat: Gavroche w 2014-05-05, 12:55:57
Ktoś, kto twierdzi, że chciałby żyć wiecznie nie przemyślał widać problemu :lol:
http://gadzetomania.pl/2011/09/30/niesmiertelnosc-wcale-nie-jest-taka-fajna
:lol: :lol:

Cytat...-  już dziś nauka i medycyna pozwalają nam żyć znacznie dłużej niż nasi przodkowie.
Odnosząc do powyższego posłużę się kolokwialnym cytatem ;)
CytatNo proszę cię...

oraz zdecydowanie infantylnym ... :lol: :P.

Gavroche

Nie sprecyzowano, którzy to przodkowie, więc kolokwializmy nie są takie bardzo uzasadnione. :D

Radzio

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-05-05, 17:57:09
Ale doprecyzowano co pozwala nam żyć. :D ... :lol: :P ;)
No, natura wie lepiej, skoro tak jest, tak ma być :D
Walka z jej prawami nie ma większego sensu.

Radzio

Gavroche

Radzio

A! Praw Natury. 8)
A nie praw wynaturzonych. :D
Kto twierdzi, że chciałby żyć wiecznie osiągając cel walcząc wiecznie, też nie przemyślał zagadnienia, choć wydaje się być konsekwentny w zakresie wieczności. :D
Co do marzeń o życiu wiecznym. To subtelny kompromis pomiędzy tym co zostało nam wryte, a tym co samodzielnie rozdrapaliśmy. (choć to zdanie uważam za wielką przenośnię, ponieważ ... ponieważ akurat ja- mam czas na to) :D

P.s.
Zycie długowieczne, to nie jest rozwinięcie i następstwo życia wiecznego, zwyczajnie. ;) :D

Gavroche

Jak na razie, żeby żyć wiecznie, trzeba umrzeć :D
I w Chrystusie i bez niego, bez różnicy 8)

Radzio

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-05-05, 19:36:43
Albo się dopisać do jakiej encyklopedii. :D
Sztuczka nie lepsza niż obcięcie łepetyny i trzymanie jej na "wszelki wypadek" w zamrażalniku :lol:

Radzio