Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

"Naukowcy ostrzegają: Za pięć lat koniec świata"

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2007-02-25, 14:27:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Owsianka na wodzie z konfiturą i kawałek chudego twarogu - super śniadanie na diecie Ww.  :D

renia

Siostra z Niemiec zgrzewkami mi woziła "dobre" haferflocki... 8)

renia

Cytat: Gavroche w 2015-09-04, 12:20:41
Owsianka na wodzie z konfiturą i kawałek chudego twarogu - super śniadanie na diecie Ww.  :D

Ja dosypywałam różnych ziaren, kiełków i otrębów. Jeszcze rodzynki też... 8)

Zyon

Cytat: renia w 2015-09-04, 12:17:43
Bo nie "dbałeś" o zdrowie... :? 8)
Moze dlatego nie podziurawilem sobie jelit i nie rozumiem rozterek dziuro-glutenowcow  :?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: renia w 2015-09-04, 12:21:48
Cytat: Gavroche w 2015-09-04, 12:20:41

Ja dosypywałam różnych ziaren, kiełków i otrębów. Jeszcze rodzynki też... 8)
Przy diecie Ww trzeba pilnować białka. :D

Jeden z moich kolegów, kulturystów, robi taki omlet na teflonie:
-białka z jaj
-chudy twaróg
-zmielone płatki owsiane
-stewia
-kilka świeżych truskawek.

Za to dodawanie do owsianki otrąb, owoców czy miodu, pogłębia tylko deficyt białka, to już lepiej zjeść samą owsiankę bez dodatków, owies ma sporo białka. ;)

administ

Cytat: Zyon w 2015-09-04, 11:50:50
Oho  :shock:
CytatŚwiat powinien zrezygnować z mięsa i innych produktów pozyskiwanych od zwierząt - uważa ONZ
http://stylzycia.newsweek.pl/ludzkosc-musi-zmienic-diete-na-weganska,artykuly,369843,1.html

To jest bardzo dobry pomysł, tylko żeby nie zmuszali... ;)

Diogenes z Synopy

och naiwności ...   ;-)

słyszę już w dyskusjach o zdrowym jedzeniu, że tak jak szkoła jest odpowiedzialna za dzieci, tak trzeba zmusić do odpowiedzialności rodziców! Bo co z tego że jeden trybik w maszynie jest sprawny. Odpowiedzialność równa się (jak w przypadku szczepionek) -  przymus.  Powiązując to z projektem oznaczeniem kropkami ( zielona, żółta, czerwona)  żywności, można dywagować od kiedy dzieci, czy nielubiani sąsiedzi zaczną donosić na rodziców.

Blackend

Ale po co rodziców takimi głupotami obarczać jak wystarczy aby skupili się na prokreacji za 500zeta, a o resztę zaraz po narodzinach zadba państwo. ;)

Diogenes z Synopy

już kiedyś tak było , pamiętam śniadanie i obiady w szkole podstawowej, mnie to niestety nie dotyczyło bo 2 rodziców pracowało i trzeba było wykupić. Ci wyróżnieni ( elita) i  bidniejsi ( właśnie prokreacyjni )  dostawali gratis.  :)  Zazdrościłem im.   Bo samemu trzeba było coś zorganizować.

Blackend

Moi rodzice też pracowali i dzięki temu mieli na wykupienie dla mnie obiadków szkolnych. ;)

Diogenes z Synopy

Przecież był przymus pracy  :) 

Moi byli chytrzy i świniobicia co kwartał na wsi robili. Ojciec pił surową ciepłą krew i popijał szklanką wódki. Taka tradycja.

administ

Cytat: Blackend w 2015-09-04, 20:00:27
Moi rodzice też pracowali i dzięki temu mieli na wykupienie dla mnie obiadków szkolnych. ;)

A teraz Duda da... ;)

Blackend

Poczekajmy jeszcze na Jarosława, to dopiero dobrobyt będzie. ;)  :lol:

administ

Takich komów to dawno nie było!  :lol: :lol: :lol:
Mówią, że Jarosław się szykuje na nieformalnego Naczelnika Państwa!  :shock:
Nie mogę się doczekać.  8)

Blackend

Ja też, bo co jak co, ale będzie się działo.  :lol:

administ

Może jaki przewrót kwietniowy, aby było przed Piłsudzkim... ;)

Blackend

:lol:
No, bo o swoją rocznicę trzeba samemu zadbać.  :lol: