Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

"Naukowcy ostrzegają: Za pięć lat koniec świata"

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2007-02-25, 14:27:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Ale tak jest dobrze, nie ma co zmieniać... ;)

Blackend

Ale tu miała być wyspa, a budują kolejny barak. ;)

administ

Trzy lata przywracania komunizmu w tym kraju zrobiło niepowetowane w skutkach straty, jeszcze niemożliwe do oszacowania!  8)
Załatwili Polskę i Polaków na cacy, bo deflacja się nie podobała.  :lol:
I to mnożenie biedy przez rozdawanie wspólnych pieniędzy - coś strasznego!
"Czy się stoi, czy się leży pińć set+ się należy". Fatalne w skutkach, komunistyczne oderwanie zarobków od wyników pracy.
To się musi w perspektywie dekady źle skończyć.

Blackend

I nikt tego nie skojarzy z Dobrą Zmianą, bo tego gorącego kartofla dostanie ktoś inny. ;)  8)

administ

Jasne, tylko z Unią, bo "bankomat" unijny jeszcze tylko roczek będzie dawał.  :? ;)

Radomiak

:shock:
To przestaną budować skateparki po zadupiach? I kostką brukową miedzę za plebanią zdobić?
Cholera panie... :roll:
:wink:

Radomiak

Cytat: Radomiak w 2018-07-08, 13:19:12
:shock:
To przestaną budować skateparki po zadupiach? I kostką brukową miedzę za plebanią zdobić?
Cholera panie... :roll:
:wink:
P.S. W pobliżu postawiono "pikny" skatepark. Tam się piwo sączy,...i winisko,...przyjemnie posiedzieć... :wink:

Przyjeżdżam codzień, to podziwiam. :)

administ

A bo to właśnie jest jeden z elementów programu "ruina+"... ;)

Gavroche

Oddałem auto do czyszczenia i przy okazji opróżniania wozu, odświeżyłem plecak ucieczkowy z samochodu, no to i ten z domu. :D
Dla tych, co nie wiedzą co to:
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Bug-out_bag
Wymieniłem apteczki, batony orzechowe i proteinowe, suszone mięso i solone orzeszki oraz wodę.
Baton proteinowy zmiksowany z masłem i śmietanką to świetny deser po obiedzie. ;)

Przy okazji naszła mnie refleksja, otóż pakując się do plecaka uświadamiasz sobie ile rzeczy, które masz, są tak na prawdę zbędne, a co chciałbyś zachować i mieć ze sobą cały czas.

renia

Mój Teść mówił, że ci, którzy szli na wojnę, to na pierwszym miejscu brali sól, na drugim mąkę... :?

Gavroche

vvv

Cytat: Gavroche w 2018-07-18, 18:33:27
Tabletki solno-glukozowe też mam. :D

Odmiana bez glukozy ... i lepiej się barteruje i można zjeść na sucho.
I nie trzeba pod koniec przydatności cyrkować z tego deseru.

https://s8.postimg.cc/t1i7kt71x/image.png
(https://s8.postimg.cc/t1i7kt71x/image.png)

:shock: :wink:

renia

Na co one mogą w razie czego pomóc? :roll:

Radomiak

Cytat: renia w 2018-07-18, 19:25:05

"Kolki bolesne, nagnioty złośliwe, oraz owłosienia".  :wink:

Gavroche

Cytat: renia w 2018-07-18, 19:25:05

Zapite wodą - taka kroplówka bez kłucia.
W jednej tabletce jest 2g soli i 6g glukozy, czyli w sam raz. :D

renia

Tak myślałam, gdyż jak ktoś trafia do szpitala, to często mu dają własnie kroplówkę albo z soli fizjologicznej albo z glukozą.
A może i 2w1 też... :roll:
Dr Kwaśniewski gdzieś pisał, że te elektrolity kupowane w aptece to jest po prostu
mieszanka soli kamiennej i cukru (albo glukozy :roll:).... Albo coś namieszałam... 8) :lol:

administ

Napiszę coś komicznego, aby się niektórzy mogli obśmiać: osocze jonowo to woda morska, a sól z Kłodawy to osocze bezwodne...  8)
A wszystkim co się lubią katować modnymi nowościami, to pocieszę, że sól morska jest bardzo zanieczyszczona i dostarcza wszelkie możliwe toksyny, natomiast ta z Himalajów, jest jak lód z Arktyki, a nie z własnej lodówki.  :lol:

Gavroche

administ

Halityt trzeciorzędowy jest znacznie uboższy w dodatki mineralne pochodzenia cywilizacyjnego (szczególnie w azbest, microplastics, ołów, kadm, rtęć, DDT itp.) niż współczesna warzonka uzyskiwana z wody morskiej, ale niech się śmieją, bo mnie to rybka...  8)  :lol:

Jarek

Nigdy bym nie przypuszczał że życie może być aż tak skomplikowane.  :shock: