Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

DIETA KSIĘŻYCOWA (R)

Zaczęty przez Matti, 2007-04-14, 07:42:26

Poprzedni wątek - Następny wątek

Matti

Nie po raz pierwszy słyszy sie że najlepiej na DN czują sie ludzie z grupą 0 a inne grupy już gorzej.

Każdy kto stosuje niskowęglowodanówke niech wpisze tu swoją grupe krwi chciałbym zobaczyć której grupy będzie najwięcej.Obecnie czytam książkie O'Adamo a praktyka z tysiącami osób jednak dużo znaczy i chciałbym sie przekonac.

baska

Basia, lat 23.

A1B Rh-

Na DO czuje sie doskonale :)

sabina

Ale tu nie chodzi o DO tylko o jakieś DN.
Matusiu,
czy ty nie zbierasz danych ankietowych na temat diety "optymalnej" celem publikacji "wyników badań" w jakimś czasopiśmie?

Uponstar

Cytat: sabina w 2007-04-14, 10:04:29
Ale tu nie chodzi o DO tylko o jakieś DN.
Matusiu,
czy ty nie zbierasz danych ankietowych na temat diety "optymalnej" celem publikacji "wyników badań" w jakimś czasopiśmie?

raczej "lub czasopismie"  :?

elmo

Cytat: sabina w 2007-04-14, 10:04:29

Matusiu,

W ramach doktoratu z żywienia zbiorowego  :lol:

baska

Mateuszowi chodzi o diety niskoweglowodanowe.

Znowu zapoznal sie z kolejna teoria i bada jej prawdziwosc ;)

elmo

Matti ,to taki "doświadczalny żywieniowiec"  :wink:

Ps.Matti jak tam Twoja głodówka ? 

baska

Matti ma umysl dobrego naukowca :)
Jest dociekliwy i wszystko sprawdza na sobie.

Oby nie za duzo i nie za czesto tych eksperymentow...

sabina

A może zbiera materiały na jakieś sympoźum naukowe, aby ogłosić dobrą nowinę wszystkim DN-owcom?. Najlepsza to by była taka :idea:, że Kwaśniewski się myli  :?, a jedynie słuszną dietą jest "optymalna" składająca się ze 100g białka, 100g tłuszczy i 130g węglowodanów, co w przeliczeniu na kcalorie daje B - 30% T - 30% i W - 40%. Taki jest cool :mrgreen:

elmo

Coś Ty Matti narobił   :shock:  :lol: .
Tera Cię zlustrują  :lol:
Coś Ty za jeden i skąd Cię przysłano  :shock:
Możeś Ty szpieg ?  :lol:  :mrgreen:

toan

Cytat: elmo w 2007-04-14, 11:36:04
Tera Cię zlustrują  :lol:

Automat z urzędu wszystkich na tym Forum lustruje :shock: przy rejestracji i Matti przeszedł lustrację pomyślnie :D.
A ja mam taką grupę w obiegu, co mogę tylko drób, którego nie jadam, a nie mogę wieprzowiny, choć słonina, boczek, podgardle, żeberka i kiełbasa "głogowska" - to jedyne mięsa jakie jadam 8)
No, ale ja to sobie szkodzę tą wieprzowiną dla idei i nie każdy tak musi :lol: :lol: :lol:

elmo

A ja mam taką grupę krwi ,że jak wyczytałam co powinnam jeść ,to musiałabym iść na łąkę i zajadać trawę  :lol:  :lol:  :lol:

A tak ,to też szkodzę sobie wieprzowiną  :lol:  :lol:  :lol:

toan

No to jest nas już dwoje!. Tak się zastanawiałem, co się dzieje z tymi miliardami świń :wink: chowanych na wieprzowinę - skoro wieprzowiny jeść nie wolno. :roll:.

elmo

Moim głównym źródłem białka jakie powinnam spożywać w/g grupy krwi ,to białko... soi  :shock:

A co się dzieje ze świniami hodowanymi na wieprzowinę?  :shock:
Nie martw się Toan ,na pewno coś "naukowcy" napiszą na ten temat  :shock:
Bo hodowane na pewno w jakimś celu są  :shock:   :roll:

elmo

Matti !
Ależ mam przez Ciebie mętlik w głowie  :!: :mrgreen:
Nie wiem, czy tera mam leciec do sklepu i kupić torbe kotletów schabowych z soi   :!: :?: :idea: :mrgreen:
Mleko sojowe,ser sojowy ,mąkę ryżową i żytnią ,brokuły ...
No !ale tera mam z tym biedę  :cry: :mrgreen: :mrgreen:

Toan! czy Ty już sie zaopatrzyłeś w soję ?  :lol:  :?: :mrgreen:

Uponstar

Cytat: elmo w 2007-04-14, 13:28:40
Moim głównym źródłem białka jakie powinnam spożywać w/g grupy krwi ,to białko... soi  :shock:

A co się dzieje ze świniami hodowanymi na wieprzowinę?  :shock:
Nie martw się Toan ,na pewno coś "naukowcy" napiszą na ten temat  :shock:
Bo hodowane na pewno w jakimś celu są  :shock:   :roll:

Ja mam taką grupę, że powinienem chodzić pod krpolóką z glukozą.

A co sie dzieje ze świniami? Myśle, ze naukowcy przerabiają je na bardzo modne teraz owce.

elmo

Cytat: Uponstar w 2007-04-14, 13:57:24
A co sie dzieje ze świniami? Myśle, ze naukowcy przerabiają je na bardzo modne teraz owce.

Na soczki i przecierki owocowo-warzywne dla dzieci od 3 mies. życia  :mrgreen:
Już oni tam potrafią ze świni zrobić jabłuszko czy marchewkę genetycznie modyfikowane  :roll:

toan

A oto czym zalecają mi się paść fachowcy od diety z grupami krwi:
śniadanie: kasza manna z dodatkiem paru łyżek konfitur z wiśniami lub jagód.
obiad: zupa z czerwonej soczewicy zjadzona z tostem żytnim.
kolacja: karp pieczony, brązowy ryż, gotowana marchewka lub surówka z surowej jarzyny.
Idę podpalać pod rusztem. Dziś przerośnięta karkówka, żeberka i boczek - wszystkiego do woli. Ależ ja się nienaukowo odżywiam. :shock: :lol: :lol: :lol:

elmo

Cytat: toan w 2007-04-14, 14:43:57
A oto czym zalecają mi się paść fachowcy od diety z grupami krwi:
śniadanie: kasza manna z dodatkiem paru łyżek konfitur z wiśniami lub jagód.
obiad: zupa z czerwonej soczewicy zjadzona z tostem żytnim.
kolacja: karp pieczony, brązowy ryż, gotowana marchewka lub surówka z surowej jarzyny.

Samo "zdrowie"  :lol:  :lol:  :lol: dorzuć do objadu kotlet z soi ,bo Ci sie nie będzie zgadzało BTW  :mrgreen:  :roll:  :idea:

Uponstar

Aprawdziłem dokładnie. Mi każą się odrzywiać tylko Piwem  :!: Jednak ta dieta coś w sobie ma  8)