Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

DOKTOR KWAŚNIEWSKI ARTYKUŁY (89)

Zaczęty przez MORGANO, 2007-04-16, 04:20:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Jarek w 2023-11-22, 08:11:22
Wtedy Putin było Polsce w wywiadzie co sądzi o naszym kraju,   odpowiedział, że zazdrości nam tylko Kwaśniewskiego, ale nie Aleksandra

:D

admin

Cytat: admin w 2023-11-21, 17:53:06
Nawet się nie zainteresuje moją propozycją - to dla mnie oczywiste.
Wątpię, czy ten gostek mi w ogóle odpisze, ale to nie ja mam migrenę!  8)
Ale żeby nie było, że nie było!  :lol:

Cisza - zgodnie z prognozą, bo "eksperci" twierdzą, że migrena jest "nieuleczalna".  8)

renia

A z "ekspertami" się nie dyskutuje, trzeba przyjąć na wiarę... :? 8)

admin

Dokładnie...  8)
Jakiś "Tomasz Kwaśniewski" będzie zawracał gitarę "nieprawdą" tej gwieździe!  :lol:

Jarek

Medycyna jak woda święcona- manipulacja ponad wszystko...

admin

Najważniejsze, to mnożyć chorych, aby "procedura medyczna" robotę miała.  8)

Jarek

Niesamowite, jak fanatyzm zniewolić potrafi... 8)

Jarek

Cytat: admin w 2023-11-22, 09:54:39
Dokładnie...  8)
Jakiś "Tomasz Kwaśniewski" będzie zawracał gitarę "nieprawdą" tej gwieździe!  :lol:
Dokladni - i tak samo przejdzie ... :lol:

Jarek

Gwiazdy z TVN potrzebują najpierw egzorcysty, a potem DO , jak wszystko dobrze pójdzie...

admin

Czytam właśnie Doktora, co też napisał ciekawego na temat zaburzeń układu wegetatywnego w naczyniach mózgowych ...  8)
Ale nie wiem jeszcze czy coś na ten temat napiszę - może kilka zdań "przemyśleń", jak mnie najdzie. ;)

admin

Migrena?
Chwilowe niedotlenienie mózgu - podanie tlenu przed pojawieniem się bólu zapobiega "napadowi" migreny - wygooglowane.
Ale i ponoć stres oksydacyjny - czyli zachwianie równowagi między zwiększonym uwalnianiem wolnych rodników tlenowych lub zmniejszenie aktywności antyoksydantów -wyguglowane.  :lol:
Czyli dwa wykluczające się zjawiska przyczyną jednej choroby!  :?
:lol:
Nawet nie myślałem, że rozważania "ekspertów" netowych na temat migreny są takie zabawne!  8)
CDN

Jarek

W każdym przypadku przewaga   PS lub S, które są przyczyną złej diety Warto na początku DO prądy selektywne wdrożyć, nie będzie tak kopało to dobro...  :lol:

admin

A to teoria Doktora Kwaśniewskiego potwierdzona w praktyce - czyli - skuteczne, przyczynowe leczenie migreny!  8)
Natomiast "procedura medyczna" gada tak: "etiologia i patogeneza migreny nie są zupełnie jasne, a istniejące teorie przypisują znaczenie różnym czynnikom: odruchowemu obrzękowi mózgu, alergii, przejściowemu obrzękowi przysadki, a przede wszystkim zaburzeniom metabolizmu amin biogennych zwłaszcza serotoniny lub tyramny" - czyli jak zwykle - "przyczyna choroby nie jest znana".  :lol:

Jarek

Mnie prądy postawiały na nogi, jak mig 21 :lol:

admin

Marihuana leczy bardzo dobrze migrenę i nie tylko - dlatego jest zakazana.  8)

admin

Do tego - czym niższy poziom endorfin do tego - tym wyższe prawdopodobieństwo migreny.

renia

Cytat: admin w 2023-11-23, 12:55:55
A to teoria Doktora Kwaśniewskiego potwierdzona w praktyce - czyli - skuteczne, przyczynowe leczenie migreny!  8)
Natomiast "procedura medyczna" gada tak: "etiologia i patogeneza migreny nie są zupełnie jasne, a istniejące teorie przypisują znaczenie różnym czynnikom: odruchowemu obrzękowi mózgu, alergii, przejściowemu obrzękowi przysadki, a przede wszystkim zaburzeniom metabolizmu amin biogennych zwłaszcza serotoniny lub tyramny" - czyli jak zwykle - "przyczyna choroby nie jest znana".  :lol:

Przyczyna idiopatyczna, jak lubią pisać, bo to mądrze brzmi, albo raczej idiotycznie... :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2023-11-23, 13:08:17
Do tego - czym niższy poziom endorfin do tego - tym wyższe prawdopodobieństwo migreny.

Czyli należy życzyć bohaterce z paru postów wyżej, więcej seksu, więcej śmiechu i więcej pikanterii także na talerzu. ;)

admin

A kto tam wie dokładnie jakie bodźce u kogo wyzwalają te mózgowe narkotyki? ;)
Pewniej wciągnąć w płuco maryśkę, albo "pomorsować", ewentualnie poddusić się solidnie! ;)  :lol: