Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Szczepienia -za i przeciw

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2007-04-16, 08:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Przymusowe jest wypłacanie, a nie pobieranie.  8)
Albo inaczej - przymusowe są podatki na wydatki.  8)
No chyba, że jednak rząd ma swoje pieniądze, to w takim razie jak najbardziej może je wydawać. ;)

vvv

W lwiej części o szczepionkach, kto chce pozostać przy swojej opinii, że warto, niech nie ogląda/słucha.

Cytat: vvv w 2018-05-17, 14:28:48
https://www.youtube.com/watch?v=3_z9SK1Q8EQ >>>(mp4)>>>www.clipconverter.cc>>>128kbps.mp3(79MB)

i niech sobie leci w tle zamiast "radia"
(bo strasznie długie)
8)

:shock:

Radomiak

Ale ponoć ten Jener nie był żadnym lekarzem. :lol: "Szczepił" wcierając dzieciom produkty defekacji w rany, przez co większość opuszczała padół łez. W każdym razie, tak twierdzi Jaśkowski. :roll:

Gavroche

Był chirurgiem, w wiktoriańskiej Anglii to niżej niż lekarz, ale jednak medyk.
Oczywiście, że wcierał różne rzeczy, był badaczem, a dzisiaj to co niby robią?
To był osiemnasty wiek, idiotyzm leczono wlewaniem cyny do lewego ucha, więc szczepienie ospą krowianką, by uchronić przed ospą prawdziwą, to wielki postęp medyczny. :D
Jaśkowskiego należy słuchać selektywnie, jak wszystkich "znachorów", podaje mieszaninę prawd, półprawd i wyssanych z palca bredni, ważne, że pasujących do własnej wizji.

Radomiak

Ja w pełni się z Tobą zgadzam. :lol:
"To był osiemnasty wiek, idiotyzm leczono wlewaniem cyny do lewego ucha,"
A to jest 21 wiek i alum, ołów i inne pierdoły wlewają do żyły czy mięśnia ( nawet nie wiem), lecząc odrę.
Ta sama ciemnota, powiedzą za 50 lat, podobnie ciemni dla tych za 100 lat, i.t.d.

Radomiak

Sorry, nawet nie "lecząc" a próbując "zapobiegać" potrzebie (ew.) "leczenia". :roll:

Bieżąca woda, kanalizacja, ręcznik, mydło, pralka, zmywarka, to najlepsze szczepionki,...a,  i wstyd przed niemiłym odorkiem niemytego ciała, i obsranych gaci. To po mojemu, ale jam nie uczony. :wink:

Gavroche

Cytat: Radomiak w 2018-06-27, 22:35:50
Ja w pełni się z Tobą zgadzam. :lol:
"To był osiemnasty wiek, idiotyzm leczono wlewaniem cyny do lewego ucha,"
A to jest 21 wiek i alum, ołów i inne pierdoły wlewają do żyły czy mięśnia ( nawet nie wiem), lecząc odrę.
Ta sama ciemnota, powiedzą za 50 lat, podobnie ciemni dla tych za 100 lat, i.t.d.
Niestety to nie jest tak czarno-biało jakbyś chciał. 8)
Niektóre szczepionki były na tyle skuteczne, że obecnie już nie ma potrzeby ich używania.
Inne są zupełnie nieskuteczne, wręcz szkodliwe, jeszcze kolejne mają umiarkowaną skuteczność.
Natomiast o glinie i ołowiu to przemilczę, bo ewentualna szkodliwość szczepień jest w zupełnie innym miejscu. ;)
Antyszczepionkowi krzykacze nie mają często pojęcia o co kaman.

Tak naprawdę chodzi tylko o wolność wyboru, kraje, gdzie takowa jest, żadnych epidemii nie mają, a jak przyjdą, to przecież mamy szczepionki i praktykę w ich stosowaniu.
Ciekaw jestem, czy jakby wybuchła jakaś epidemia np. wyjątkowo złośliwej ospy prawdziwej, a dokoła umierali ludzie, czy też bredziłbyś o mydle i wodzie, czy może dałbyś się zaszczepić, mając naprawdę osrane gacie?

renia

Cytat: Radomiak w 2018-06-27, 23:29:10
O wilku mowa...
https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Kielce-SOR-zamkniety-przez-zagrozenie-odra
Epidemia się kroi.
Barany!!!
8)

:lol:

Mieli kontakt z jedną osobą chorą na odrę... :shock: Straszne... 8) Jak byłam dzieckiem i byłam chora na odrę, to lekarka też miała ze mną kontakt i z wieloma dziećmi chorymi na odrę i ośrodka zdrowia nie zamykali. A przecież teraz lekarze są szczepieni, to czego się obawiają? :shock: Widocznie odra jest gorsza od cholery...  :roll: :lol:
W szczepionkach im się pewnie kończy termin... :roll:

administ

:lol:
Cóż za kraj niewolników, co "państwo wie lepiej..."  :?
Ale to całkowicie zrozumiałe, ponieważ tak dobrego i mądrego narodu w zbiorowej mądrości jak Polacy, to rzadko się spotyka.
Dlatego za cudze zbrodnie też zapłacą...  :(

renia

W innych krajach tak nie "głupieją"? W Czechach ponoć też panikowali z odrą, a żadnej epidemii nie było...
Parę osób chorych...
To jest odgórne, globalne działanie... :?

renia

Tutaj to jest stan wyjątkowy, wojskowy i wojenny... :shock: :lol:

http://www.rp.pl/Zdrowie-/180509815-Epidemia-odry-w-Czechach-ratownicy-juz-nie-potrzebuja-wojska.html

Jedno szczęście, że szczepionki pomogły i wojsko... 8) Powinni jeszcze robić opryski z powietrza i bunkry pootwierać...

administ

Cytat: renia w 2018-06-28, 08:06:53
W innych krajach tak nie "głupieją"? W Czechach ponoć też panikowali z odrą, a żadnej epidemii nie było...
Parę osób chorych...
To jest odgórne, globalne działanie... :?

Guzik z pętelką minie obchodzi jak obce władze traktują własne narody.  8)

renia

Powinieneś się tym interesować, skoro rozważasz wyprowadzenie się z Polski... 8) :lol:

administ

Nie mam zamiaru się ruszać z Włocławka - tu mi bardzo odpowiada.  8)

renia

A to dobra wiadomość... :D

administ

Do tego Rodzicom tu dużo bardziej odpowiada mieszkać niż w Ciechocinku, a tam przecież też fajnie mieli.  :D

renia

Ale tam Doktor nie miał spokoju, Ty też nie. A tutaj jesteście prawie anonimowi (tak sądzę)... :roll: