Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Szczepienia -za i przeciw

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2007-04-16, 08:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Cytat: renia w 2018-06-30, 19:21:36
Makrela jest płotką. :lol: Nad nią są jeszcze inni... :roll:

To znaczy że Rockefeller kazał, a brzozę w Smoleńsku posadzili krótko przed lądowaniem.

administ

Cytat: renia w 2018-06-30, 19:41:16
Ja nie piszę o sobie i nie tylko myślę o naszym "prywaciarstwie" i "swoim" Wejherowie. Mam trochę szerszy horyzont. 8)

Oczywiście, nie ma to jak szerszy horyzont.  :D

renia

I tutaj się zgadzamy... :D   8)

administ

Jak zawsze, bo ja się z każdym zgadzam, bo tak jest prościej żyć. ;)

Jarek

Cytat: renia w 2018-06-30, 19:41:16
Ja nie piszę o sobie i nie tylko myślę o naszym "prywaciarstwie" i "swoim" Wejherowie. Mam trochę szerszy horyzont. 8)

To żadna horyzontalna tajemnica, piszesz o tym kilka razy dziennie,.

Blackend

Cytat: admin w 2018-06-30, 19:30:54
Jeszcze mogą wrobić niektórych w złotego cielca...  8)

I tam cielca, w kartofla już wierzą, bo poszli zgodnie z formułą 4es. ;)

administ

Zyon

Wilk sie nie ..hm nie certoli :D No ale to korwinista, to wiadomo, rozum i logika ;)
Work Buy Consume Die

madre

Cytat
.....Mam trochę szerszy horyzont....

Cytat
....Oczywiście, nie ma to jak szerszy horyzont....

Chyba nieboszczyk Mazowiecki pierwszy pogrubił grubość kreski. Ale przecież to:

Cytat
To żadna horyzontalna tajemnica....
:lol:

Blackend

Cytat: renia w 2018-07-06, 10:05:49
Odważny... :D https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=43iV17SjfOc

Wczoraj była akcja policyjna sprawdzania czy wszyscy mają zapięte pasy.  :?
Niby dlaczego szczepienia dla dobra stada nie miałyby być obowiązkowe skoro jazda w pasach jest?  8)

vvv

Jakoś w tej Twojej Anglii zapinanie pasów także jest obowiązkowe.
:shock: :wink:

Gavroche

Jest. 8)
Ale z policjantem można normalnie pogadać; a to miałem stresa w pracy i zapomniałem zapiąć, a to boli mnie brzuch i nie chcę uciskać, a nawet, że nie wierzę w skuteczność pasów. :D
Skarci słownie, da pouczenie i dalej można jechać z niezapiętymi. ;)

administ

Teraz tu też tak jest, bo władza ma strajk włoski i poucza, a nie karci. Mało ponoć zarabiają, bo starcza na chleb, a na smalec już brakuje. :( ;)

Blackend

Cytat: vvv w 2018-07-07, 12:15:12
Jakoś w tej Twojej Anglii zapinanie pasów także jest obowiązkowe.
:shock: :wink:

Oj tam zaraz w mojej.  :? ;)
Jak Starszak był w Austrii na własnej kuchni, to podawałem tamte ceny, co mam o totolotku z prawdopodobieństwem niższym niż ruletka pisać? ;)

Blackend

Cytat: admin w 2018-07-07, 12:46:45
Teraz tu też tak jest, bo władza ma strajk włoski i poucza, a nie karci. Mało ponoć zarabiają, bo starcza na chleb, a na smalec już brakuje. :( ;)

Na strajk włoski to nie wyglądało, stały auta na poboczu, ale to nie istotne, ważne jest to że "opiekuńczość" państwa nad obywatelem zaciska się powoli, bardzo powoli i bardzo skutecznie - ten węzeł w drugą stronę się nie rozwiązuje.  8)

Gavroche

Węzeł gordyjski to tylko mieczem. 8)

administ

I te fatalne statystyki śmiertelności na drogach, co wskazują, że sami pijani mogliby jeździć i byłoby bezpieczniej niż...
Ale to tylko statystyki - na tej podstawie powinni wprowadzić zakaz kąpieli w rzekach i jeziorach, bo tam jeszcze więcej trupów niż na drogach.  8)

Blackend

Dojdą i do tego, bo obywatela trzeba bronic przed nim samym.  :?  8)
Ale że jeszcze nie ma obowiązku zakładania kamizelki ratunkowej przed wejściem do wody, to dziwne.  :roll: