Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Szczepienia -za i przeciw

Zaczęty przez sylwiazłodzi, 2007-04-16, 08:57:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

U!  :shock:
Ale to "wymaga dalszych badań" przecież!  :? ;)

Jarek

A to coś dla Reni . Taka sprawiedliwość zdrowotna prosto z pieca  :lol:

Blackend

Żeby było naprawdę sprawiedliwie, to szczepienia powinny być obowiązkowe dla korzystających z programu 500+.  :D

administ

Że to niby jak uchodźcy, co pasożyty i choroby roznoszą? :roll: ;)

renia

Cytat: Jarek w 2016-05-16, 18:34:32
A to coś dla Reni . Taka sprawiedliwość zdrowotna prosto z pieca  :lol:

Baaardzo śmieszne... :lol: :lol: :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2016-05-16, 19:09:30
Że to niby jak uchodźcy, co pasożyty i choroby roznoszą? :roll: ;)

Nie, państwo ma prawo do swoich dzieci, kto płaci ten decyduje i rządzi.  :D

Jarek

Cytat: Blackend w 2016-05-16, 19:06:13
Żeby było naprawdę sprawiedliwie, to szczepienia powinny być obowiązkowe dla korzystających z programu 500+.  :D
:lol: :lol: :lol:

Gavroche

A u nas szczepionka p/HPV ma być obowiązkowa:
http://www.asahi.com/sp/ajw/articles/AJ201607280028.html
Artykuł o wprowadzeniu Gardasilu, jednak chyba za szybko:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/23061593/

Gavroche

Diogenes z Synopy

wojny, eugenika, zależność finansowa, bidronki, instytuty sruty itp   - metod jest wiele   :?  ;-)

A ludzi coraz więcej. Jak na złość.   :|

Gavroche

Diogenes z Synopy

Fajny ''poradnik'' dla młodych rodziców  ;-)  :?

Nawet De Niro zaszczuli, aby nie puścił filmu.  Mój kumpel podsyłał zięciowi takie filmy do oglądania (bo mają dzieci w wieku szczepionkowym) - to się przestali odzywać do niego -  że niby zwariował  ;-) na starość. Spiskowiec ;-)

Diogenes z Synopy

a niech się szczepią ile wlezie. :lol: Od gupoty też powinny być w pakiecie  ;-)

Gavroche

A ja nie jestem przeciwnikiem szczepień w ogóle, choć moje dziecko mało nie zostało aniołkiem. :(
Jestem za to przeciwnikiem obecnego kalendarza szczepień i obecnych preparatów, zwłaszcza tych wieloważnych combo. 8)
Niektóre szczepienia są bezsensowne, inne kontrowersyjne w działaniu, ale są też 3 lub 4 choroby, które opanowano bez wątpienia dzięki szczepieniom.
Nie lubię skrajności i oszołomów, moim zdaniem prawda zwykle leży mniej lub bardziej po środku.
Są jeszcze preparaty, które są bardzo bezpieczne, polskiej produkcji lub do sprowadzenia, pojedyncze i sprawdzone na ludziach w praktyce, zawsze można się nie zgodzić na gruźlicę w pierwszej dobie i opóźnić szczepienia do ukończenia np. roku życia, jak się dobrze zagada.

Diogenes z Synopy

CytatJestem za to przeciwnikiem obecnego kalendarza szczepień i obecnych preparatów, zwłaszcza tych wieloważnych combo
o tym była mowa w tym filmie.  Ile teraz jest szczepionek do podania?  37 ?  Może z 10 brałem?  :roll:

Gavroche

Dokładnie. :D
Ja mam swoją książeczkę zdrowia i tam było chyba tylko 12-14 iniekcji, a teraz mają 2-2,5 raza więcej. :(

Czytałem kiedyś badanie na myszach (wiem, wiem), które uwidacznia jasno, że oseski mysie rozwijały się normalnie do 8-9 wakcynacji.
Potem następowały problemy, głównie z układem nerwowym i pokarmowym.
Co ciekawe, była tam wzmianka, że porównywalną skuteczność mają szczepienia podawane donosowo, a sajdy były dużo mniejsze...

grenis

A czytaliscie o rewelacjach dr-a Mouldena, ktory udowadnia, ze kazda szczepionka wywoluje mikroudary niedokrwienne?

https://astromaria.wordpress.com/2015/08/28/dr-andrew-moulden-utracona-tolerancja/

Gavroche

No nie wiem...
Jasne, coś jest na rzeczy, ale czy aluminium wchłonięte w jelicie nie spowodowałoby takich samych reakcji? :?