Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

WIEPRZOWINA NA KWAŚNO.

Zaczęty przez MORGANO, 2007-04-17, 01:13:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

MORGANO

WIEPRZOWINA  NA  KWAŚNO.

Składniki.
500g wieprzowej polędwiczki
100g śmietany
100g oleju
250g bulionu
50g smalcu
20g żółtka /1/
kilka kropli sosu worcester, 1-2 łyżki soku z cytryny, po kilka gałązek szczypiorku i bazylii, łyżeczka musztardy, sól, pieprz,

Sposób przygotowania.
Żółtko rozmącić z musztardą. Dodawać po kilka kropel oleju aż powstanie gęsty majonez. Wlać śmietanę, wymieszać Przyprawić solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i sosem worcester. Zieleninę posiekać, dodać do sosu, ucierać przez kilka minut. Mięso oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć, podlać bulionem dusić pod przykryciem 15 min. Mięso wyjąć, pokroić w grube plastry.

Ogółem 1020g B-T-W 92,3 – 304,6 – 3,2  / 3120 kalorii /
100 gram produktu B-T-W 9,0 – 29,9 – 0,3  / 310 kalorii /
200 gram porcja 1 osobowa B-T-W 18,1 – 59,7 -  0,6  / 610 kalorii /
Stosunek B-T-W 1 : 3,3 : 0,0 
B+T/200g – 77,8g

administ

To strona świńskiego lobby, to co mają pisać, że szkodzi?  :roll: :wink:

Gavroche

Cytat: admin w 2014-09-07, 15:48:49
To strona świńskiego lobby, to co mają pisać, że szkodzi?  :roll: :wink:
Myślałem, że nie zauważycie :lol:

administ

administ

Jak Włodzimierz wprowadził embargo na polskie świnie, to ponoć Sawicki chciał zacząć propagować Dietę Optymalną Dr-a Kwaśniewskiego, ale specjaliści szybko mu ze łba to wybili.  8)
I słusznie, bo kto by teraz jabłka żarł!   :shock: :D

Gavroche

Cytat: admin w 2014-09-07, 16:11:37
Jak Włodzimierz wprowadził embargo na polskie świnie, to ponoć Sawicki chciał zacząć propagować Dietę Optymalną Dr-a Kwaśniewskiego, ale specjaliści szybko mu ze łba to wybili.  8)
Serio mówisz?
Nie o jabłkach :lol:

administ

Jasne, bezinteresowna, bezpodstawna nienawiść do Dr-a Kwaśniewskiego, mędrcom dietetyczno-medycznym wdrukowała się w geny i nic na to się nie poradzi.
Nawet sąsiadka Blackend'a, choć zwykły stomatolog, też ma tę skazę.  :lol: :lol: :lol:

Zyon

Cytat: admin w 2014-09-07, 16:11:37
Jak to kto, swinie  :shock:
Work Buy Consume Die

Blackend

Cytat: admin w 2014-09-07, 16:18:13
Jasne, bezinteresowna, bezpodstawna nienawiść do Dr-a Kwaśniewskiego, mędrcom dietetyczno-medycznym wdrukowała się w geny i nic na to się nie poradzi.
Nawet sąsiadka Blackend'a, choć zwykły stomatolog, też ma tę skazę.  :lol: :lol: :lol:

Nie, ona jest radiolog i zalicza kilka, albo kilkanaście szkoleń rocznie.  :D
Ale mam jeszcze ciotkę kardiologa co się o nasze dzieci martwi, ale na szczęście mieszka ponad 500km od nas. ;)  :lol:

administ

:lol:
W każdym razie "przyjaciele" upieprzą każdą inicjatywę związaną z Dietą Optymalną. Pilnują jak mogą.  8)

Blackend

Pilnują skutecznie. Widzę to na przykładzie mojej rodziny.  :?

Radzio

Cytat: admin w 2014-09-07, 20:34:10
:lol:
W każdym razie "przyjaciele" upieprzą każdą inicjatywę związaną z Dietą Optymalną. Pilnują jak mogą.  8)

Szefu mój. Ja w temacie, z pytaniem DO Ciebie. :D

Czy "wieprzowina na kwaśno" smakuje tak samo jak "kwaśnica na wieprzów"?
Goryczki usiłuję się doszukać. :lol:

administ

Znów ci tuczarniani naukowcy!  :shock: ;)

administ

administ

"Mi się ten link nie otwiera"  :? ;)